06.12.2019 | 1. SFL
Šest jih želi po poti Sevnice

Prva tekma 11. kroga je že končana, ostale tri pa bodo na sporedu danes. Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel gosti Oplast, FSK Stripy Litijo, Siliko pa KMN Tomaž Šic Bar. Prosta zasedba je to pot KMN Bronx Škofije.

Oplast po presenečenje

Vodilni kozli želijo nadaljevati, kjer so končali. Tudi proti Oplastu, ki jih vodi nekdanji trener Dobovca Zoran Tesko. Trener Kujtim Morina od svojih igralcev terja resen in maksimalen pristop.
„Odhajamo v goste aktualnemu in bodočemu državnemu prvaku! Dobovec premore daleč najmočnejšo ekipo v ligi. Skušali bomo presenetiti. Verjamem, da so malce utrujeni od nastopa v ligi prvakov. Njim ne bi zmaga pomenila veliko, nam pa zato veliko več,“ se Zoran Tesko nadeja, da lahko z Oplastom preseneti v Rogaški Slatini.

Zdesetkani Litijani

Litijani so še naprej v zdesetkani postavi, v taki, za nameček še brez Josipa Jurića, odhajajo v Škofjo Loko. „Med izkušenimi sta tu le Anže Širok in Nik Jelić, zdaj ne bo niti Jurića. V nedeljo se po 40 dneh vrača Borut Ručna,“ napove trener Litije Bojan Žunko, ki pristavi, da bo tudi ta tekma, tako kot je bila tista proti Sevnici, prilika za igralce iz zasedbe U19. Ekipi Stripjya in Litije sta soseda na lestvici, Škofjeločani so s 16 točkami na 2. mestu, Litija ima dve manj na tretji poziciji.

Vrhničani si še niso povsem opomogli po porazu v prejšnjem krogu, ko so dobili lekcijo in porcijo v Škofji Loki (0:6 je bilo za FSK Stripy). Danes gostijo KMN Tomaž Šic bar, ki so ga v 2. krogu letošnje lige ugnali šele v zadnji minuti! Tudi zato je trener Silika Mile Simeunovič zelo previden v napovedi tekme! „Zadnja tekma je pustila posledice na ekipi. Zavedamo se da nismo v dobrem stanju. Danes je na sporedu nova tekma, gostimo pa ekipo, ki trenutno leti. Mislim, da se nam mora poklopiti veliko stvari, da iztržimo ugoden rezultat. Upam, da pride čim več gledalcev na tekmo,ker so naš šesti igralec,“ se Simeunovič zanaša tudi na pomoč s tribun!

Do konca 2019.

KMN Tomaž Šic bar igra všečno. Na zadnjih sedmih tekmah je vknjižil le dva poraza! Pa še to za gol proti Litiji in prvaku Dobovcu. Tudi ali predvsem zato je jasno, zakaj Mile Simeunovič tako opozarja na zasedbo, ki jo vodi trener Matej Gajser, Aleš Marot pa je prvi strelec moštva. „Te tri tekme, ki si sledijo do novega leta, so za nas velikega pomena. Odhajamo k tekmecu, ki na svojem igrišču praktično ne oddaja točk. Po izjemno težki tekmi proti Dobovcu, ko smo si zaslužili vsaj točko, se moramo psihično pobrati. Pomembno je, da bomo pravi in da zadržimo pravilen pristop skozi celotno srečanje,“ pa pred tekmo na Vrhniki doda trener Gajser.

1. SFL, 11. krog, 4.12.
FC Hiša daril Ptuj – KMN Sevnica 1:2
(0:1)
0:1 Pešec (20.), 1:1 Gajser (28.), 1:2 Drobne (39.)

6.12.
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FSK Stripy – FC Litija (20.30)
Siliko – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)

Prepoved nastopa na tekmah 11. kroga:
Aljaž Končan (FK Siliko)
Josip Jurić (FC Litija)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.01.2020 | 1. SFL
  V Litiji debi Brazilcev, v Kobaridu že četrtič v tej sezoni
  Dobovec Pivovarna Kozel in KMN Sevnica se veselita uvodnih zmag v 14. krogu 1. SFL. Dobovec je z 8:3 slavil na Ptuju, Sevničani so v izdihljajih tekme porazili vrhniški Siliko (5:4). Danes sta na sporedu še tekmi v Litiji in Kobaridu.
 • 22.01.2020 | 1. SFL
  Dobovec suvereno, Sevnica v zadnji minuti
  Dobovec Pivovarna Kozel in KMN Sevnica se veselita uvodnih zmag v 14. krogu 1. SFL. Dobovec je z 8:3 slavil na Ptuju, Sevničani so v izdihljajih tekme porazili vrhniški Siliko (5:4).
 • 22.01.2020 | 1. SFL
  Po Bratičevi poti tudi Tine Šturm
  V FC Litija so predstavili še četrto zimsko okrepitev. To je 26-letni Tine Šturm, ki se iz FSK Stripy vrača v FC Litija, kjer je v preteklosti že igral. Prav FSK Stripy in FC Litija sta edina kluba, katerih član je bil Tine.
 • 22.01.2020 | 1. SFL
  Od danes do petka 14. krog 1. SFL
  V petek se bo zbrala članska reprezentanca, ki jo čakajo mini priprave na skorajšnje nadaljevanje kvalifikacij za SP 2020. Da bi bili reprezentanti na zboru že v petek, bodo svoje naredili klubi, ki bodo dve tekmi 14. kroga 1. SFL odigrali že drevi.
 • 21.01.2020 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Praznik futsala pred 800 gledalci
  5:6 je bilo na koncu, na sporedu je bila 4. tekma finala 1. SFL. Igrana pa je bila 13.5. 2016. v Litiji pred kar 800 gledalci! Sodili so Borut Šivic, Aleš Močnik Perič in Igor Bubulj, delegat je bil Vlado Močnik.
 • 20.01.2020 | 1. SFL
  Brazilski dvojec v Litiji
  Litijani nadaljujejo s krepitvijo ekipe. Poročali smo, da je novi član moštva postal Igor Bratič, zdaj pa sta se mu pridružila še brazilska igralca, ki prihajata iz kazahstanskega Kairata.
 • 19.01.2020 | 1. SFL
  Igor Bratič okrepil Litijo
  Bratič dejansko ni novinec v Litiji, saj je tu že igral, bil je tudi član prve zasedbe, igral je tudi za litijsko razvojno ekipo Zlatarna Lea.
 • 13.01.2020 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Brazilski dvojec ni pozabil Litije
  Smo v letu 2006 na tekmi Svea Lesna Litija – Dobovec, 4:4 je bilo. Šlo pa je za tekmo 12. kroga, igrana pa je bila 28.1. 2006 v Litji pred 250 gledalci. Sodila sta Borut Šivic in Alojz Žerak, delegat je bil Gorazd Jakopič.
 • 11.01.2020 | 1. SFL
  Bronxi boljši od Ptujčanov
  Nocoj je KMN Bronx dobil zadnjo tekmo 13. kroga 1. SFL. Doma so bili varovanci trenerja Marka Hrvatina s 4:0 boljši od Ptujčanov.
 • 10.01.2020 | 1. SFL
  V Ljutomeru, Rogaški Slatini in Škofji Loki že danes, na Obali pa jutri
  Tri tedne je trajalo, da se spet nadaljuje tekmovanje v jubilejni 25. sezoni 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel vstopa v leto 2020 s prednostjo, ostali pa nabrušeni, da jo kozlom zagodejo ali pa pomešajo račune ostalim favoritom.

DELI NA