06.12.2019 | 1. SFL
Šest jih želi po poti Sevnice

Prva tekma 11. kroga je že končana, ostale tri pa bodo na sporedu danes. Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel gosti Oplast, FSK Stripy Litijo, Siliko pa KMN Tomaž Šic Bar. Prosta zasedba je to pot KMN Bronx Škofije.

Oplast po presenečenje

Vodilni kozli želijo nadaljevati, kjer so končali. Tudi proti Oplastu, ki jih vodi nekdanji trener Dobovca Zoran Tesko. Trener Kujtim Morina od svojih igralcev terja resen in maksimalen pristop.
„Odhajamo v goste aktualnemu in bodočemu državnemu prvaku! Dobovec premore daleč najmočnejšo ekipo v ligi. Skušali bomo presenetiti. Verjamem, da so malce utrujeni od nastopa v ligi prvakov. Njim ne bi zmaga pomenila veliko, nam pa zato veliko več,“ se Zoran Tesko nadeja, da lahko z Oplastom preseneti v Rogaški Slatini.

Zdesetkani Litijani

Litijani so še naprej v zdesetkani postavi, v taki, za nameček še brez Josipa Jurića, odhajajo v Škofjo Loko. „Med izkušenimi sta tu le Anže Širok in Nik Jelić, zdaj ne bo niti Jurića. V nedeljo se po 40 dneh vrača Borut Ručna,“ napove trener Litije Bojan Žunko, ki pristavi, da bo tudi ta tekma, tako kot je bila tista proti Sevnici, prilika za igralce iz zasedbe U19. Ekipi Stripjya in Litije sta soseda na lestvici, Škofjeločani so s 16 točkami na 2. mestu, Litija ima dve manj na tretji poziciji.

Vrhničani si še niso povsem opomogli po porazu v prejšnjem krogu, ko so dobili lekcijo in porcijo v Škofji Loki (0:6 je bilo za FSK Stripy). Danes gostijo KMN Tomaž Šic bar, ki so ga v 2. krogu letošnje lige ugnali šele v zadnji minuti! Tudi zato je trener Silika Mile Simeunovič zelo previden v napovedi tekme! „Zadnja tekma je pustila posledice na ekipi. Zavedamo se da nismo v dobrem stanju. Danes je na sporedu nova tekma, gostimo pa ekipo, ki trenutno leti. Mislim, da se nam mora poklopiti veliko stvari, da iztržimo ugoden rezultat. Upam, da pride čim več gledalcev na tekmo,ker so naš šesti igralec,“ se Simeunovič zanaša tudi na pomoč s tribun!

Do konca 2019.

KMN Tomaž Šic bar igra všečno. Na zadnjih sedmih tekmah je vknjižil le dva poraza! Pa še to za gol proti Litiji in prvaku Dobovcu. Tudi ali predvsem zato je jasno, zakaj Mile Simeunovič tako opozarja na zasedbo, ki jo vodi trener Matej Gajser, Aleš Marot pa je prvi strelec moštva. „Te tri tekme, ki si sledijo do novega leta, so za nas velikega pomena. Odhajamo k tekmecu, ki na svojem igrišču praktično ne oddaja točk. Po izjemno težki tekmi proti Dobovcu, ko smo si zaslužili vsaj točko, se moramo psihično pobrati. Pomembno je, da bomo pravi in da zadržimo pravilen pristop skozi celotno srečanje,“ pa pred tekmo na Vrhniki doda trener Gajser.

1. SFL, 11. krog, 4.12.
FC Hiša daril Ptuj – KMN Sevnica 1:2
(0:1)
0:1 Pešec (20.), 1:1 Gajser (28.), 1:2 Drobne (39.)

6.12.
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FSK Stripy – FC Litija (20.30)
Siliko – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)

Prepoved nastopa na tekmah 11. kroga:
Aljaž Končan (FK Siliko)
Josip Jurić (FC Litija)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 30.09.2020 | 1. SFL
  Po zmagi na Obali misli pri Oplastu
  V Sevnici so si oddahnili, po dveh uvodnih porazih so v tretjem krogu dočakali točke, kar tri, zdaj pa so z mislimi že pri Oplastu, ki ga gostijo v 4. krogu 1. SFL, to bo v petek, 2.10.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.

DELI NA