16.11.2023 | 2. SNL
Še zadnjič pred zimskim premorom

Drugoligaši se bodo s tekmami 18. kroga poslovili od jesenskega dela prvenstva. Nafta bo vrh lestvice branila v Ljubljani, pred kamerami Sportkluba pa se bodo srečali peti Kranjčani in drugi Beltinčani. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali nedeljski dvoboj Bistrice in Dekanov.

Petek, ob 15.00: KRKA - DRAVINJA
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Kot prvi se bodo na zimski premor odpravili Novomeščani in Konjičani. Tako nogometaši Krke kot tudi Dravinje so že izpadli iz pokalnega tekmovanja, zato bo petkov obračun na Portovalu zadnje tekmovalno dejanje v letu 2023. Pred srečanjem spodnjega dela lestvice bolje kaže Štajercem, ki imajo pred gostovanjem v Novem mestu tri točke naskoka pred Dolenjci. Krka s 15 točkami zaseda 15. mesto 2. SNL, na dosedanjih osmih domačih tekmah pa je kar sedemkrat klonila in iztžila zgolj eno točko. Konjičani sicer niso pretirano uspešni na gostovanjih, saj so z osmih tekem prinesli dve zmagi in šest porazov, konec oktobra pa so v zaostali tekmi tretjega kroga trikrat zatresli novomeško mrežo.

 

Sobota, ob 13.30: TABOR SEŽANA - TKK TOLMIN
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Vinko Skrbin (Tolmin)

Tudi Tolminci so pred dnevi v mrežo Sežancev pospravili tri žoge, s Kraševci pa se bodo znova pomerili ob koncu jesenskega dela prvenstva. Zasedba trenerja Sanela Konjevića se tekmo pred zimskim premorom nahaja sredi pozitivnega niza, letošnji povratniki v 2. SNL so neporaženi že šestkrat zapored. Po štirih zmagah so iztržili še dva remija, po Fužinarju so se brez zadetkov razšli še s Primorjem. Tolminci se na Kras podajajo z 22 točkami na svojem računu, večino tega izplena pa so osvojili na zadnjih šestih preizkušnjah. V prvem delu sezone so nekaj časa družbo na dnu lestvice delali prav Sežancem, ki so na prvo ligaško slavje čakali do 16. kroga, po zmagi v Kranju pa so praznih rok ostali v Beltincih.

 

Sobota, ob 13.30: GORICA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

Miha Žejen je z golom sredi drugega polčasa gostovanja v Biljah prekinil zmagovalni post Gorice, ki je zmago neuspešno lovila na šestih zaporednih tekmah. Zasedba trenerja Mirana Srebrniča je na račun tega izgubila stik z vodilnim prekmurskim dvojcem, na ligaški razpredelnici pa ji na tretjem mestu beži tudi lokalni tekmec iz bližnje Ajdovščine. Goričani so niz brez zmage pred dnevi podaljšali tudi v Velenju, saj se srečanje v Šaleški dolini končalo z začetnim izidom. Knape je na omenjeni tekmi že vodil Simon Sešlar, ki je glede na zadnje rezultate uspel prebuditi moštvo. Velenjčani so namreč dobili tri od petih ligaških srečanj, nazadnje so bili boljši od Ilirije. Še četrtič v seriji petih tekem je v polno meril Adriano Bloudek.

 

Sobota, ob 13.30: ILIRIJA 1911 - NAFTA 1903
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /

Vodilno Nafto za konec jesenskega dela sezone čaka domača pokalna tekma s Celjem. Od sobotnega gostovanja v Ljubljani pa bo odvisno, če bomo prihodnji teden pod lendavskimi vinogradniki spremljali obračun vodilnega prvoligaša in drugoligaša. Lendavčani so v ponedeljek večeru po preobratu premagali še Bistrico in na krilih Tonija Luna Bončine podaljšali pozitivno serijo, ki traja že vse od začetka septembra. Modri so v prvenstvu nazadnje klonili 2. septembra, ko so v šestem krogu gostovali v Ajdovščini, zatem pa so nanizali 12 tekem brez poraza. Lendavčani so v tem času dobili devet tekem, v Ljubljani bodo lovili šesto ligaško zmago v nizu. Sredi prejšnjega tedna so odpor Ilirije strli v drugem polčasu, Ljubljančani pa so po ničli v Prekmurju izgubili še v Velenju in tako ostali na predzadnjem mestu 2. SNL.

 

Sobota, ob 15.30: TRIGLAV KRANJ - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Dobršen del jesenskega dela sezone so na vrhu 2. SNL preživeli Beltinčani, ki pa so vodstvo po porazu v Ajdovščini predali sosedom iz Lendave. Četa Damjana Gajserja je rane po porazu zacelila na zadnji domači tekmi v letošnjem letu. Rumeni so že v prvem polčasu nadigrali Sežance, ki jih je kar trikrat rešil okvir gola, v uvodu nadaljevanja tekme pa je nato dvakrat udaril Robert Čakš. Visokorasli napadalec je zdaj pri devetih zadetkih, svojo statistiko pa bo skušal obogatiti še v Kranju. Prekmurci se na Gorenjsko odpravljajo tudi z navijaško podporo in dokaj svežim spominom na poraz pred svojimi gledalci. Kranjčani so na ravnici slavili z dvema zadetkoma Gibsona Okoche, ki je drugič zadel tik pred zadnjim sodniškim žvižgom. Orli po zmagi v Beltincih niso podaljšali pozitivne serije, po Jadranu in Taboru pa so Gorenjce ukanili še Konjičani.

 

Sobota, ob 18.00: FUŽINAR RAVNE - VITANEST BILJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Nejc Doplihar, Kevin Humar in Luka Marjanac (Bilje)

Kdo bo uspešnejši v koroško-primorskem obračunu? Nogometaši Fužinarja in Bilj se bodo v sobotnem večeru pomerili na Prevaljah, na igrišču z umetno travnato podlago. Jeseni je v mreži Ravenčanov končalo kar pet žog, to pa je bila tudi ena od šestih zmag Biljencev v letošnji sezoni. Primorci se z 22 točkami nahajajo na devetem mestu lestvice, Ravenčani pa so s šestimi točkami manj 13. Tako eni kot drugi v prejšnjem krogu na svoj račun niso dodali novih točk, Biljenci so izgubili lokalni dvoboj z Gorico, Korošci pa so morali čestitati Grosupeljčanom.

 

Nedelja, ob 13.30: PRIMORJE EMUNDIA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Dušan Ignjatović (Primorje) ter Ivan Makovec (Brinje)

V nedeljo bosta odigrani še dve tekmi zadnjega jesenskega dejanja v 2. SNL. V Vipavski dolini si bosta nasproti stali ekipi, ki sta v uvodu sezone nekaj časa zasedali tudi prvo mesto lestvice. Ajdovci gostijo Grosupeljčane, s katerimi so se srečali konec oktobra in tedaj doživeli tesen poraz. Rdeče-črni so tedaj na Dolenjskem izgubili še tretjo preizkušnjo v nizu, po zaušnici Grosupeljčanov pa so se znova prebudili. Sinovi burje so nato premagali Tabor in Beltince, vmes dobili pokalni obračun s Tolminci, ki pa so jim v prejšnjem krogu preprečili še tretjo zmago v nizu. Brinje po skalpu Primorja niso nadaljevale v istem ritmu, po porazu v Šiški so se v pokalu dobro upirali Olimpiji, po točki v Novi Gorici pa so se zmage vnovič razveselili prejšnji konec tedna, ko so na zadnji jesenski domači tekmi premagali Ravenčane.

 

Nedelja, ob 13.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V nedeljo se bodo od jesenskega dela sezone poslovili še nogometaši Bistrice in Dekanov. Ekipi nista več dejavni v pokalnem tekmovanju, v 2. SNL pa le malce bolje kaže šestouvrščenim Bistričanom. Štajerci so na 16 tekmah nabrali 27 točk, Dekančani pa nedeljskim gostiteljem s točko zaostanka tesno dihajo za ovratnik. Ekipa Alena Šćulca bo pod Pohorjem lovila četrto zmago v seriji, Primorci so namreč po Triglavu in Dravinji premagali tudi Krko, medtem ko so rdeči iz Slovenske Bistrice po treh zaporednih zmagah po preobratu izgubili v Lendavi. Za zasedbo Simona Dvoršaka je bil usoden drugi polčas. Lahko ponovijo predstavo s tekme v Dekanih, ki so jo dobili z rezultatom 1:4?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA