11.04.2024 | 2. SNL
Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane

Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.

Petek, ob 18.00: KRKA - TABOR SEŽANA
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /

Petindvajseti krog se pričenja s petkovima tekmama v Novem mestu in Velenju. Nogometaši Krke bodo na prenovljenem Portovalu gostili sežanski Tabor, ki bo na Dolenjskem napadal tretjo zmago v nizu. Kraševci so zmagi v Dekanih na svojem igrišču premagali še Dravinjo, s tremi zmagami na zadnjih petih tekmah pa so ujeli predzadnjo Ilirijo. Rdeče-črne do mest, ki prinašajo obstanek v 2. SNL ločijo še štiri točke, prav toliko več jih imajo na svojem računu Novomeščani. Farmacevti tudi po zimski kadrovski prenovi ne najdejo recepta za pozitivne rezultate, po uvodni spomladanski zmagi proti Triglavu pa so na zadnjih petih tekmah osvojili zgolj dve točki. Za zdaj ni zalegla niti menjava trenerja, saj so Dolenjci po domačem remiju s Fužinarjem izgubili v Ajdovščini. Kako bo v petek?

 

Petek, ob 18.00: RUDAR VELENJE - VITANEST BILJE
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /

Velenjčani so po treh spomladanskih slavjih na domačem igrišču prve točke v nadaljevanju sezone prinesli še z gostovanja. Zasedba trenerja Simona Sešlarja je bila v prejšnjem krogu uspešna v Grosupljem, domačo mrežo sta v drugem polčasu zatresla Adriano Bloudek in Amadej Vošnjak. Knapi, ki so dobili tri od zadnjih štirih tekem, se bodo v petkovem večeru znova predstavili na svojem igrišču, v Šaleško dolino pa prihajajo Biljenci, ki so po zmagi v Tolminu izgubili dvoboja z Grosupeljčani in Kranjčani. Jesenski obračuna na Primorskem ni ponudil zmagovalca, kako bo na Stadionu ob jezeru?

 

Sobota, ob 15.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Ajdovci so dobili tudi tretjo domačo preizkušnjo v drugem delu sezone, po Rudarju in Dekanih so v Vipavski dolini pokleknili še Novomeščani. Sinovi burje so z goloma Marka Guliča in Goncala Agrelosa ostali za petami Gorice in Beltincev, po spodrsljaju Nafte pa so se približali vrhu lestvice, do katerega jih zdaj loči pet točk. Boj za prvo mesto tako še ni odločen, precej bolj mirno pa zaključek prvenstva pričakujejo v Slovenski Bistrici. Štajerci so s 37 točkami na svojem računu čvrsto na sredini lestvice, brez resnejše bojazni, da bi zdrsnili v spodnji del ligaške razpredelnice. Lahko zasedba trenerja Gorana Stankovića v zaključku sezone zaplete boj za najvišja mesta? Jeseni so Primorju že odščipnili točko.

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved igranja: /

Ilirija po 120 minutah pokalnega boja z Beltinčani ni bila kos razigranim Goričanom, ki so v ljubljansko mrežo pospravili štiri žoge. Zeleno-beli iz Šiške tako tudi po šestih tekmah nadaljevanja prvenstva še čakajo na prvo zmago, časa v bitki za obstanek pa je vse manj. Naslednja priložnost za nove točke bo sobotni spopad s Fužinarjem, ki s petimi točkami naskoka pred cono izpada še tudi ni povsem varen. Tudi Korošci imajo precej težav z nabiranjem zmag, a drži tudi podatek, da so v zadnjih štirih krogih izgubili zgolj enkrat. Od Ravenčanov so bili boljši zgolj Konjičani, pred tem pa so nogometaši Fužinarja slavili v Dekanih. Koroška zasedba se v prestolnico podaja po dveh neodločenih izidih, po gostovanju v Novem mestu se je z delitivjo točk razpletel še obračun z Bistrico.

 

Sobota, ob 17.15: GORICA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V luči boja za vrh lestvice bo vroče v Novi Gorici. Modro-beli nizajo pozitivne rezultate, pozimi pošteno spremenjena ekipa pa po zimskem premoru še ne pozna poraza. Četa Mirana Srebrniča je brez zmage ostala zgolj v primorskem obračunu z Dekani, zatem pa nanizala štiri zaporedne zmage. Po petih žogah v mreži Bistrice se je štirikrat zatresla še mreža Ilirije, za nameček pa se je po željah Primorcev razpletlo še srečanje v Tolminu. Lendavčani so namreč izgubili, razlika med prvo in drugo ekipo lige pa zdaj znova znaša štiri točke. Lahko nalet Gorice ustavi Triglav? Kranjčani dokazujejo, da so spomladi sestavili konkurenčno ekipo, nenazadnje so dobili štiri od zadnjih petih ligaških tekem. Timote Makadji in Nik Podbregar sta odločila dvoboj z Biljami, Gorenjci pa s štirimi točkami zaostanka za Gorico še niso rekli zadnje v boju za najvišja mesta.

 

Nedelja, ob 17.00: DRAVINJA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Nedeljski spored bo ponudil še tri srečanja, Beltinčani bodo pomembne točke v boju za vrh lestvice lovili v Slovenskih Konjicah. "Žuti" se na Štajersko odpravljajo tudi z nekaj navijaške pomoči, ki je bila še posebej številčna na zadnjem gostovanju v Lendavi. Prekmurski derbi se sicer ni razpletel po željah ekipe Damjana Gajserja, so pa Beltinčani nato po 120 minutah obračuna z Ilirijo napredovali v polfinale Pokala Pivovarna Union, prejšnji konec tedna pa so se razveselili tudi ligaške zmage. Odpor Dekanov je v končnici obračuna strl Jakov Katuša. Kako je šlo Konjičanom? Štajerci so se z gostovanja v Sežani vrnil praznih rok, zdi pa se, da so z 28 točkami vsaj za zdaj varni pred bitko za obstanek.

 

Nedelja, ob 17.00: JADRAN DEKANI - TKK TOLMIN
Sodnik: Matic Kordež
Prepoved igranja: /

Primorski spopad v Dekanih. Gostitelji so sredi niza štiri zaporednih porazov, ki so ga z golom v končnici srečanja podaljšali Beltinčani, Tolminci pa so se v dvoboju z Nafto razveselili prvih točk po petih ničlah v drugem delu sezone. Zasedba Sanela Konjevića je s presenetljivo zmago poskrbela za dodaten zaplet v bitki za mesta, ki peljejo v Prvo ligo Telemach, obenem pa so si rdeče-črni povrnili načeto samozavest. Jesenski obračun dveh primorskih drugoligašev se je v Tolminu končal z rezultatom 2:2, kdo bo boljši v Istri? Tekmeca na lestvici ločita vsega dve točki, Dekani so za zdaj pri 28, Tolmin pa 26 točkah. Za mirnejši zaključek prvenstva bo potrebno priti še do kakšne zmage.

 

Nedelja, ob 18.00: NAFTA 1903 - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Zadnje dejanje 25. kroga 2. SNL bo v nedeljo odigrano v Lendavi. Nafta bo po spodrsljaju v Tolminu gostila neugodne Grosupeljčane, ki pa so v prejšnjem krogu ravno tako ostali brez točk. Za Brinje je bil usoden velenjski Rudar, a je šestouvrščena ekipa prvenstva zadržala trenutno pozicijo. Ekipa Gorana Markovića v zadnjih šest tekem vstopa z 39 točkami na svojem računu, kar Dolenjcem omogoča sproščen zaključek sezone. Pričakovati je, da bodo Grosupeljčani prvenstvo zaključili v zgornji polovici lestvice, zanimivo pa bo videti, če lahko pridobijo še kakšno mesto. Kaj pa Lendavčani? Pristaše modrih zagotovo zanima, če je imela vodilna ekipa na Tolminskem zgolj slab dan, jasno pa je, da Nafta ob zasledovanju Goričanov, Beltinčanov in Ajdovcev nima več veliko prostora za spodrsljaje.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA