Še zadnji dejani sezone članic

V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.

V nedeljo sledita še: tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

V Radomljah

V Ligi za prvaka se bosta pomerili ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Olimpija Ljubljana. Radomljanke bodo sezono sklenile na 4. mestu, Olimpija dve mesti višje. Medtem ko so v domačem taboru lahko povsem zadovoljni s sezono, so v taboru zmajčic ciljali višje. Kljub temu da je vse odločeno, da Olimpijo tudi na današnji tekmi zanima le in samo zmaga. Tekma bo na sporedu ob 13. uri, tudi v spletnem prenosu na Nzs.si.

„V nedeljo nas čaka zadnja tekma letošnje sezone. Gostujemo v Radomljah. Dobro smo trenirale in smo pripravljene na tekmo. Pričakujemo zmago in tri točke,“ pove igralka Olimpije Tara Knego. Ekipi sta se v tej sezoni srečali trikrat: vsakič je dokaj prepričljivo slavila Olimpija (6:0, 4:1, 5:0).

V Slovenji vasi

V Slovenji vasi pa bo WFC Drava Ptuj gostila zaostalo tekmo 21. kroga. Ptujčanke, novinke v ligi, so zbrale 13 točk, gostje iz Vipavske doline kar 31. Tudi zato in ob pogledu na igralski kader ter izkupiček letošnjih dveh medsebojnih tekem (5:0 in 5:2) prihajajo varovanke Petra Kristana v goste kot favoritinje, to vlogo pa bi rade upravičile in z novo zmago sklenile uspešno sezono.

SŽNL, 24. krog, 17.5.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana 1:0 (1:0)
1:0 Kolbl (31.)

19.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00)

preložena tekma 21. kroga, 19.5.
WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

Državne prvakinje:
ŽNK Mura Nona 10-krat
ŽNK Krka: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Spletni prenos iz Kidričevega, mestni derbi v Ljubljani
    Na Obali pri ŽNK Gažon Le-Log gostujejo Cerklje, ŽNK Ljubljana gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana, Krim ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics, Aluminij pa MB Tabor.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura Nona do nove zmage
    S tekmo v Murski Soboti, tudi v prenosu na Planet TV2, se je začel 2. krog državnega prvenstva članic. ŽNK Mura Nona je doma s 5:1 premagala ŽNK Radomlje Medex. Ostale štiri tekme bodo v nedeljo.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prvakinje še okrepile obrambo
    Kravetseva je kariero začela v Rusiji, kjer je bila članica Mordovochka Saransk in FC Zorky Krasnogorsk, nato se je preselila v kazahstaski BIIK Kazygurt, v Italiji je igrala za Fiorentino in Como, bila pa je tudi članica francoskega Reimsa.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prva pred kamerami Planet TV2
    S tekmo v Murski Soboti, tudi v prenosu na Planet TV2, se začenja 2. krog državnega prvenstva članic. ŽNK Mura Nona gosti ŽNK Radomlje Medex. Ostale štiri tekme bodo v nedeljo.
  • 25.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Štiri zmage in remi v Ajdovščini
    Z zmagami ŽNK Mure None, ŽNK Olimpije Ljubljana, ŽNK Krima Hubat in ŽNK Radomelj Medex ter remijem v Ajdovščini se je začela nova sezona Ženske nogometne liga Triglav.
  • 24.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V nedeljo še v Ajdovščini, Ljubljani in Mariboru
    V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje. Že v 1. kolu dva prenosa: ob 11. uri iz Velesovega v spletnem prenosu na Nzs.si, zvečer ob 20. uri pa še prenos na Planet TV-ju.
  • 23.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Kamere v Velesovem in Kidričevem
    V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje. Že v 1. kolu dva prenosa: ob 11. uri iz Velesovega v spletnem prenosu na Nzs.si, zvečer ob 20. uri pa še prenos na Planet TV-ju. V četrtek 1. kolo pokala.
  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Z desetimi klubi in novo grafično podobo
    V nedeljo se bo začela nova sezona nekoliko spremenjene ženske nogometne lige 1. SŽNL Triglav Zdravje. V njej bo deset klubov, naslov pa bo branila enajstkratna prvakinja Mura Nona, ki je tudi tokrat glavni favorit za končno slavje.
  • 21.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V Mariboru spet s člansko ekipo
    „Članska ekipa je posledica dejstva, da imamo v ekipi toliko deklet izhodnega letnika. Če temu dodamo še nekaj imen, dobimo ekipo, ki je lepo zaživela,“ se delovanja članske ekipe ŽNK MB Tabor veseli trener Anton Repnik.
  • 19.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Generalka za Radomljanke in Ajdovke
    Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v vroči in soparni Ajdovščini odigrala še zadnjo pripravljalno preizkušnjo pred začetkom državnega prvenstva.

DELI NA