22.09.2014 | 1. SŽNL
SŽNL: Na vrhu ostajajo Radomeljčanke, prva zmaga Ajdovk

Po reprezentančni pavzi so vnovič oživela prvoligaška igrišča. Pomurke so bile premočne za Velenjčanke, Radomeljčanke pa ostajajo na vrhu s popolnim izkupičkom. Prvo zmago so vknjižile Ajdovke, vnovič so se veselile Korošice. V sredo bo še zaostala tekma 1. kroga, v Jevnico prihajajo prvakinje iz Beltincev. 

SŽNL, 4. krog, 21.9.

Velesovo – ŽNK Radomlje 2:6 (0:3)
Ajdovščina – ŽNK Jevnica 2:0 (0:0)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing Pomurje 1:8 (0:2)
ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Slovenj Gradec 1:3 (0:1)

Velesovo – ŽNK Radomlje 2:6 (0:3)

Radomeljčanke ne popuščajo, po štirih krogih imajo prav toliko zmag. Tudi tokrat so bile učinkovite, za nameček pa so jim z rdečim kartonom Eveline Kos delo olajšale tudi domačinke.

Primož Štrajhar, trener Velesovega:
»Dobro smo začeli, a nas je povsem presekal rdeč karton Eveline Kos. Držala je našo obrambo, po njeni izključitvi pa so gostje prevzele pobudo.«

Milomir Mandič, trener ŽNK Radomlje:
»Odigrali smo še eno kvalitetno in konkretno srečanje.  Dilemo o zmagovalcu bi lahko rešili že v prvem polčasu, ko smo po tekočem traku zapravljali nemogoče. Vseskozi smo kontrolirali dogodke na igrišču in vršili konstanten pritisk na domača  vrata. Po visokem vodstvu, izvršenih menjavah in padcu koncentracije v zaključku srečanja so tudi domače igralke dvakrat zadele. Mojim nogometašicam bi čestital za pristop, vztrajno in agresivno igro ter na koncu tudi za zasluženo zmago. Dokazali smo, da znamo igrati tudi pod pritiskom uspeha oz. rezultata

Ajdovščina – ŽNK Jevnica 2:0 (0:0)

Primorke slavijo – to je njihova prva zmaga v prvoligaški konkurenci. Jevničanke imajo še naprej obilo objektivnih težav (poškodbe in bolezni), optimizem pa ih ne zapušča.

Marko Lulik, trener Ajdovščine:
»Vesel sem te zmage, ki je izvrstna stimulacija za mojo ekipo. Tekmo v svojo korist smo prevesili v drugem polčasu. V obrambi smo zaigrali precej agresivneje, hitro pa smo tudi dosegli dva zadetka

Milan Petrovič, trener Jevnice:
»Tekma je bila precej enakovredna. Žal pa smo naredili dve napaki, ki so jih domačinke znale kaznovati. Škoda je, ker se nam ni uspelo zbrati v popolni postavi. Bolezni in poškodbe so nas zdesetkale. A tudi to nam je jemlje volje, odločno gremo naprej v nove tekme.«

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing Pomurje 1:8 (0:2)

Aktualne državne in pokalne prvakinje so s kar 1:8 slavile v Velenju in dale jasno vedeti, da tudi letos odkrito ciljajo na dvojno domačo krono. S tremi zadetki se je izkazala Mateja Zver. 

Dušan Uršnik, trener ŽNK Rudar Škale:
»Pomurje je v tem hipu premočno za nas. A tak bav bav spet niso. Imeli smo precej smole. Poškodovani Lari Prašnikar se je pridružila še Tina Marolt. V prvem polčasu smo še nekako držali korak, žal pa smo naredili dve napaki in dobili zadetka. Po poškodbi Maroltove smo prejeli še dva gol. Do konca srečanja smo imeli oboji še nekaj prilik. To je naša realnost, na noge pa postavljamo novo nogometno zgodbo. Prepričan sem, da nam bo uspelo!«

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Teleing Pomurje:
»V Velenje smo bili v popolni postavi. Pričakovali smo težjo tekmo, a to je naša realnost. V bližnji prihodnosti bo treba nekaj narediti, da bomo imeli bolj konkurenčno prvenstvo. V taki ligi je težko motivirati naše igralke.«

ŽNK Ankaran Hrvatini – ŽNK Preša Slovenj Gradec  1:3 (0:1)

Korošice so uresničile smele napovedi – na Obali so s 3:1 ugnale domačinke ter se povzpele v zgornji dom lestvice. Domačinke so resda v 65. minuti poravnale, a so potem gostje z dvema goloma Sanje Malinić prišle do zmage. V takem ritmu želijo tudi nadaljevati.

Miha Gaberc, trener ŽNK Ankaran Hrvatini:
»Razočaran sem nad mojo ekipo. Težko je bilo igrati na razmočenem terenu. Moram pa reči, da so gostje prišla dobro okrepljena in dobro pripravljena. Čestitam jim, nam pa je zmanjkalo neaj sreče za ugoden.«

Uroš Krajnc, trener ŽNK Preša Slovenj Gradec:
»Ponosen sem na svoje punce. Zadovoljen sem s pristopom, malce manj pa z igro. A vedeli smo, kaj nas čaka. Zato smo se tudi v garderobi domenili, da smo prišli v Ankaran po tri točke, ne pa igrati lep nogomet. Zmaga s 3:1 na vročem gostovanju nam pomeni ogromno. Sedaj nas čaka Velesovo, gremo po novo zmago!«

Tekst: D.P.
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Gažon in ŽNK Radomlje Medex v Ljubljano
    Poleg tekme ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona sta v 21. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje na sporedu še tekmi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (ob 16.30, tudi v prenosu na Planet TV-ju) in Krim – ŽNK Gažon (ob 17.30). Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.

DELI NA