11.03.2021 | 1. SFL
Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh

Spektakel četrtfinala se obeta tudi na Ptuju, kjer se bosta pomerila domači FC Hiša Daril Ptuj in FK Siliko; Ptujčani so redni del sklenili na visokem 2. mestu, Vrhničani so bili sedmi.

1. SFL, četrtfinale, 1. tekma, 12.3.
FK Dobovec – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)

Zanimiva končnica

„Stanje je dobro,“ pove trener Ptujčanov Robert Grdović, ki pravi, da so premor zavoljo reprezentance dobro izkoristili, pogrešal pa je dvojec Tilen Gajser&Jeremy Bukovec. Slednji je v dresu Slovenije zabil tudi dva gola Švici. Za petkovo tekmo je vprašljiv nastop Jurčka Novaka.

„To je četrtfinale, vse se začne z ničle, vse točke rednega dela ne pomenijo nič. O uspehu sezone odločajo dve oz. tri tekme. Pred nami je zanimiva končnica,“ napoveduje Grdović.

Recept za Siliko

„V petek gostimo zelo neugodno ekipo Silika, ki je bila vse do zadnjega kroga 1. SFL v negativnem nizu, z zadnjo zmago v Sevnici so se dvignili. Imamo sicer prednost domačega terena, ki pa ni neka prednost, zato tudi nismo velik favorit,“ meni Grdović, ki spregovori tudi o sami igri: „Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop.“

Tudi Mile Simeunovič, sedi na klopi Silika, je tega mnenja, da se prvenstvo pravzaprav začenja.

„Kdor se bo dobro znašel, ta bo šel daleč. Zgodovina kaže, da smo v končnici praviloma uspešni. Bomo videli, ali bomo to še enkrat potrdili,“ razmišlja Simeunovič, ki pove, da so v času reprezentančnega premora dobro trenirali in se detajlno pripravili na petkovega tekmeca!

Sebi v prid

„Dejansko nam ustrezajo tekme, kjer nismo favoriti. Tudi petkova tekma bo taka, poleg tega menim, da nam igra Ptuja leži. Se strinjam: so favoriti, so boljša ekipa kot mi, več točk so zbrali v rednem del. Obstajajo pa možnosti, ki jih pa lahko izkoristimo sebi v prid!“ sklene Simeunovič, ki na gostovanje odhaja brez kapetana Aljaža Končana.

Ekipi sta v tej sezoni odigrali dve tekmi, 2:3 in 3:4 je bilo vsakič v korist Ptuja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.04.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami za 1. SFL
  V petek je na sporedu tudi prva od dveh tekem, ki bo odločila, kdo bo kot 10. klub popolnil 1. SFL za sezono 2021/22. Kandidata sta dva – KMN Sevnica, ki je v 1. SFL v tej sezoni po rednem delu zasedel 9. mesto, in ŠD Extrem, ki je redni del 2. SFL končal na 2. mestu.
 • 16.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec in Siliko vodita 1:0
  S tekmama v Rogaški Slatini in Litiji se je začel polfinale 26. sezone 1. SFL. Po prvih 40 minutah največ zadovoljstva v ekipah Dobovca in Silika. Polfinale se nadaljuje 30. aprila, finalista pa bosta ekipi, ki bosta prvi zbrali tri zmage.
 • 16.04.2021 | 1. SFL
  ŠD Extrem v dodatne kvalifikacije za 1. SFL
  ŠD Extrem se bo za mesto v 1. SFL dvakrat pomeril s KMN Sevnico, ki je v letošnjem rednem delu 1. SFL zasedla 9. mesto. Žreb je določil, da bo prva tekma dodatnih kvalifikacij v Sevnici.
 • 15.04.2021 | 1. SFL
  V petek za finale 1. SFL, prihodnji teden za polfinale pokala Terme Olimia
  Ob tekmi Litija – Siliko se bosta za polfinale udarila še Dobovec in FC Bronx Škofije. Ekipi iz Obsotelja in z Obale pa sta tekmeca letos tudi v četrtfinalu pokala Terme Olimia. Drugače povedano: pred ekipama so v mesecu dni vsaj štiri tekme.
 • 15.04.2021 | 1. SFL
  Za Litijo in Siliko zelo pomembna že prva tekma
  V petek se začenja polfinale 1. SFL, para sta FK Dobovec – FC Bronx Škofije in FC Litija – FK Siliko Vrhnika. V finale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prej zbrali tri zmage, uvodni tekmi sta v Rogaški Slatini in Litiji. Za uvod pa smo pogledali v tabor Litije in Silika.
 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti

DELI NA