22.09.2019 | 1. SŽNL
Prve za ŽNK Cerklje in ŽNK MB Tabor

Peti krog je prinesel visoko zmago Pomurk pred kamerami Nogometne zveze Slovenije ter prve tri točke za Cerkljanke in Mariborčanke. Olimpiji je pripadel mestni derbi.

SŽNL, 5. krog, 22.9.
ŽNK Cerklje – Ajdovščina 8:1
ŽNK MB Tabor – Koper Obala 3:1
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje 1:9
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Olimpija 1:4

SŽNL, 6. krog, 28.9.
Ajdovščina – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.00)

29.9.
Koper Obala – ŽNK Krim RollJet (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Olimpija – ŽNK Radomlje (16.00)

Lestvica strelk po 5. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 15
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 8
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 8

Od 1:0 do 1:9

Radomljanke, v petek je odstopil trener Bojan Taneski, so začele dobro in v 13. minuti povedle po golu Tinkare Senica. Kot da je to razjezilo gostujoče nogometašice, ki so med 16. in 22. minuto dosegle tri gole – po vrsti so zadele Kim Juršnik, Tjaša Tibaut in Špela Kolbl. Varovanke trenerja Sandija Bauerja so nadaljevala z učinkovito igro, 1:9 je bilo na koncu. Med strelke so se vpisale tudi Albina Čizmazija, Kaja Korošec, Sara Makovec ter Špela Kolbl in Tjaša Tibatu (2).

Suverene zmajčice

Tudi ŽNK Olimpija je ohranila popoln izkupiček. Varovanke trenerja Petra Kristana so s 4:1 sebi v prid odločile mestni derbi proti ŽNK Krim RollJet. V prvem polčasu so se med strelke vpisale Manja Rogan, Ana Milović in Zala Vindišar (2). Častni gol za domačinke je v 64. minuti nadaljevanja dosegla Nina Šmid.

Prva za Gorenjke in Štajerke

Druga najvišja zmaga kroga je pripadla ekipi ŽNK Cerklje, ki je bila doma z 8:1 boljša od Ajdovk. S tremi zadetki se je izkazala Manca Smolnikar, dva je dodala Neža Bizjak, častnega za gostje Marica Capuder. To je bila tudi prva zmaga za gorenjske ligašice v novi sezoni.

Prve se veselijo tudi v Mariboru, kjer so domačinke s 3:1 ugnale gostje z Obale. Vsi štirje goli so bili doseženi v 2. polčasu. Najprej je Karmen Ulbin v 53. minuti poskrbela za domače vodstvo, v 74. minuti je Anja Žvokelj izenačila. V 88. in 93. minuti se je odločilo v korist domačink – Lara Puklavec je zadela, Sara Hudej pa potrdila prve tri točke za vijoličaste.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Cerklje

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2022 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV
  Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Iz Pomurja v Olimpijo
  Trener ŽNK Olimpije Ljubljana Zlatko Gabor bo imel na voljo dve igralki več. Iz tabora ŽNK Pomurje Nona Beltinci sta se v dres Olimpije preselili 22-letna Sara Makovec in 31-letna Maja Dimitrijević.
 • 20.09.2022 | 1. SŽNL
  Pri ŽNK Ljubljana že pogledujejo na nedeljsko tekmo
  Po 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so na vrhu Pomurke. Prvič so bile poražene igralke ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana na mestni derbi prihaja z zmago. Trenerji ŽNK Ptuja, Primorja Gaia Naturelle in Krima tudi v porazu našli nekaj dobrega.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  Derbi Ljubljani, Cerklje do novih treh točk
  V 4. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je najvišjo zmago zabeležila ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki je bila z 18:0 boljša od Krima. ŽNK Olimpija Ljubljana je z 11:0 premagala Primorje Gaia Naturelle.
 • 18.09.2022 | 1. SŽNL
  V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih
  Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.
 • 10.09.2022 | 1. SŽNL
  Krog v znamenju gostujočih ekip
  Tokratni 3. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje so obeležile tri gostujoče ekipe. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je s 26:0 slavila na Ptuju, ŽNK Radomlje Medex so z 11:0 odpravile ekipo Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila že v soboto z 8:0 boljša od ŽNK Cerklje.
 • 09.09.2022 | 1. SŽNL
  Lanska konkurenta z novim trenerjem, prenos na Planet TV
  Po reprezentančnem premoru se v središče pozornosti vrača  Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Sobota prinaša dve tekmi, dve tudi nedelja. Med reprezentančno pavzo sta v lanski sezoni vodilni ekipi lige segli po novih trenerjih. Zlatko Gabor se je iz Beltincev preselil na klop Olimpije, Amir Karić pa je postal novi trener ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 08.09.2022 | 1. SŽNL
  Državne prvakinje bo vodil Amir Karić
  V soboto se nadaljuje Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Pomurke imajo po odhodu Zlatka Gaborja novega trenerja. To je postal nekdanji slovenski članski reprezentant Amir Karić.
 • 02.09.2022 | 1. SŽNL
  Zmajčice v nadaljevanju sezonoe z novim trenerjem
  V Olimpiji so hitro našli rešitev, vrzel bo zapolnil Zlatko Gabor, ki je v lanski sezoni popeljal Pomurje do naslova državnih prvakinj, na pomurski klopi pa je tudi začel to sezono. Vodstvo ŽNK Nona Pomurje se je Gaborju pred dnevi zahvalilo za sodelovanje.
 • 30.08.2022 | 1. SŽNL
  Zlatko Gabor ni več trener prvakinj
  „Obveščamo vas, da je ŽNK NONA Pomurje Beltinci danes prekinil sodelovanje z trenerjem članske ekipe g. Zlatkom Gaborjem. G. Gaborju se klub zahvaljuje za uspešno sodelovanje in mu želi veliko uspeha na nadaljnji trenerski poti,“ so javili iz tabora ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA