10.03.2023 | 1. SŽNL
Prva spomladanska pred kamerami v Radomljah

Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo jutri, v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga, odprle spomladanski del sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To bo tekma prve in tretje ekipe lige. Ostale tekme 18.3. in 19.3.

Sobotna tekma bo na ogled v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Tudi spomladi pa bo moč tekme spremljati na Planet TV in Sportklubu.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (18.30) (spletni prenos na Nzs.si)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 34
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 21

Kadrovske spremenbe

Obe ekipi, tako Pomurke kot Radomljanke, so doživele nekaj kadrovskih sprememb.

Od ŽNK Mura Nona so se poslovile Noelle Vilčnik (selila se je prav Radomlje), Zala Lucija BalažicEma HorvatTjaša Nemec in Teja Tkalec, novinke v ekipi so Lea Dolinar, Josilene De Jesus Matos, Thalita Silva Ellen Bomfim ter Margita Vasović.

V dresu ŽNK Radomlje Medex so novi obrazi Sajra HandžićMonika Kastelec in Noelle Vilčnik, v člansko ekipo je pridružen tudi trojec Jona JavoričMaja Madon in Ajda Zajc. Dres Radomljank ne bodo več nosile Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Lea Dolinar (odšla je v ŽNK Muro).

„Pred nami je zahtevna in težka tekma, ne glede na rezultat ali lestvico. Začenja se spomladanski del sezone. V tej fazi tekmovanja pa je vsaka tekma težka, pa si ali nisi favorit. Vem pa, da so punce pripravljene, motivirane in željne dokazovanja. Želim si, da na tekmi vidimo tisto, kar smo delali na pripravah,“ napove trener Amir Karič, ki bo vodil ŽNK Muro Nona. Karič je pohvalil tudi vse novinke, ki so se hitro in uspešno vključile v ekipo.

„Želim si, da bi v nadaljevanju sezone imeli v igri hiter pretok žoge, da bi po posesti žoge čim hitreje zaključili akcijo ter da smo agresivni po izgubljeni žogi. Delali smo tudi na učinkovitem zaključevanje akcij,“ pove Amir Karič, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Lara Klopčič&Lea Dolinar. Igralki sta poškodovani, Karič pa meni, da bosta v dveh ali treh tednih nared za tekme.

Pokazati pravi DNK

„Za uvod nas čaka najlepša tekma, igramo proti prvemu v ligi,“ tekmo proti gostjam iz Murske Sobote napove Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex.

„Motiv je na višku, pred nami je zahtevna tekma. Gostimo ŽNK Muro Nono, kjer so še dodatno razširili svoj igralski kader. A to smo naredili tudi mi, obeta se nam odlična tekma. Odkar sem trener, gostjam še nismo vzeli točk. Zato je cilj sedaj, da to tradicijo obrnemo,“ nadaljuje Gornik.

„Želimo si, da spomladi na vsaki tekmi pokažemo svoj DNK. V praksi to pomeni, da punce z vidika samozavesti igrajo „na polno,“ in da si do zadnje sekunde želijo zmage in doseganja golov. S taktične strani gledano pa to pomeni, da v obrambi vršimo pritisk na tekmice s ciljem, da jim vzamemo žogo, da smo boljši v duelih in da po odvzeti žogi iščemo čim krajšo pot do gola! Akcije želimo zaključevati samozavestno, na vsaki tekmi pa izžarevati zdravo tekmovalnost in v skladu z njo tudi delovati,“ dodaja Aljaž Gornik, ki na sobotni tekmi ne bo mogel računati na poškodovani dvojec Tinkara Testen&Jova Javorič.

Ekipi sta dosedaj odigrali 30 ligaških tekem. Ob 29 zmagah Pomurk se je ena tekma končala z remijem (15.4.2018 – 0:0).

Tekst: D.P.
Foto: T.S./ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 24.07.2024 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov tekmovanj članic, deklet in deklic
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije so bili danes opravljeni žrebi: znani so pari 1. kroga SŽNL Triglav Zdravje, 1. kroga Ženskega pokala NZS ter tekmovanj mladih (Liga deklet U17 ter Tekmovanj deklic U15 in U13).
 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).

DELI NA