29.11.2023 | 1. SFL
Proti Benfici pokazati več kot pred mesecem dni

Slovenski državni prvak Dobovec danes v Prištini začenja elitni del lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili s portugalsko Benfico.

S tekmovanjem v elitnem delu začenja tudi naš reprezentant Jeremy Bukovec, ki s hrvaško ekipo Olmissum gostuje na turnirju v Španiji.

Liga prvakov, elitni del:

29.11.
Benfica – Dobovec (17.00)

30.11.
Prishtina – Dobovec (20.00)

2.12.
Dobovec – Kairat Almaty (17.00)

* Skupine elitnega dela:
- skupina A: Riga (gostitelj), Citta di Eboli, Etoile Lavalloise, Barca;
- skupina B: Priština (gostitelj), Dobovec, Kairat Almaty, Benfica;
- skupina C: Sporting (gostitelj), Haladas, Loznica-Grad 2018, Anderlecht;
- skupina D: Mallorca (gostitelj), Lubawa, Olmissum, Hit Kijev.

V elitnem delu lige prvakov igra 16 ekip. Turnirje gostijo Riga, Priština, Sporting in Mallorca. Na finalni turnir lige prvakov se bodo uvrstili zmagovalci turnirjev.

3. medsebojna tekma

Dobovec je včeraj prek Skopja pripotoval v Prištino, kjer so zvečer opravili trening in dorekli še zadnje detajle pred začetkom elitnega dela lige prvakov. Dobovec je sedmič med najboljšimi 16 klubi v Evropi. V glavnem delu lige prvakov je doma v Podčetrtku napredoval kot 3. ekipa skupine, ki jo je sklenil s porazom proti Benfici (1:8). Ravno s Portugalci pa turnir v Prištini začenja. To bo sicer 3. medsebojna evropska tekma Dobovca in Benfice, prvi dve je dobila Benfica (1:6 v sezoni 2015/2016, 1:8 v sezoni 2023/24). Benfica je leta 2010 osvojila svoj edini naslov v ligi prvakov.

„Spet bomo igrali proti Benfici, s katero smo se pomerili pred mesecem dni v glavnem delu lige prvakov. Želim si, da bi bili tokrat bližje Benfici, kot smo letos že bili. Na tisti prvi tekmi so nam že takoj na uvodu v tekmo povzročili težave in nas neugodno presenetili, predvsem pa so po dveh minutah in pol rešili vprašanje zmagovalca. Po tem slabem štartu smo imeli potem 30 minut dobre igre,“ se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na oktobrsko tekmo, potem pa izrazil želje za danes:

„Za nami je mesec dni dobrega treninga, tudi nekaj več izkušenj imamo. Želel bi, da dobro delo s treninga prenesemo na tekmo in se na njej pokažemo v dobri luči. Bo pa težko, na drugi strani bo vrhunska ekipa, ki ima igralce, ki želijo izkoristiti vsako situacijo. Zavedamo se tega,“ doda trener Dobovca, ki vnovič izpostavi, da je igranje takih tekem čast in tudi nagrada za vse, kar je klub naredil v minulih letih v Evropi.

V boljši luči

„Pozorno smo si ogledali Benfico in videli, kaj delajo na tekmah. Stvari je res veliko, težko je vse obraniti. V sredo imamo priložnost, da se pokažemo v drugačni, predvsem pa bolj pogumni luči. Da pokažemo napredek v igri, predvsem pa si želimo boljšo igro v obrambi, kjer bo treba igrati z več zbranosti. Pomembna bo kolektivna obramba. V fazi igre pa si želimo ustvariti več, kot smo si to ustvarili v Podčetrtku. Sicer pa jim bomo skušali zmanjšati prostor in biti na tem prostoru maksimalno agresivni. Vemo, da so izredna ekipa, a imamo tudi mi svoje dobre plati,“ pa svoja pričakovanja izrazi Žiga Čeh.

Sedmič

Dobovec se je vselej, tokrat že sedmič, uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 je zaigral tudi na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono, svojo sedmo v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju, je Dobovec začel kot šestorangirana ekipa. Naslov prvaka lige prvakov brani španska Mallorca.

Tekst: D.P.
Foto: S.Š.

SORODNE NOVICE

 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec vodi, Dobrepolje prvič premagalo KMN Meteorplast
  Aktualni državni prvak Dobovec je slavil zmago v Sevnici (5:1), ob porazu Silika v Kobaridu (6:3) pa se je Dobovec spet zavihtel na vrh. V derbiju spodnjega doma prvenstvene lestvice so tri točke ostale v Sodražici (2:0), FK Dobrepolje pa je v 10. medsebojni tekmi prvič porazilo KMN Meteorplast Šic Bar.
 • 23.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Sodražici
  Vodilni Siliko gostuje pri Oplastu v Kobaridu, Dobovec odhaja v Sevnico, KMN Meteorplast ŠIC Bar doma gosti FK Dobrepolje. Derbi spodnjega lestvice bo v Sodražici, kjer bo 6. THE Nutrion Extrem gostil 7. ekipo lige, KMN Bronx Škofije.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec slavil pred kamerami Šport TV-ja
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Pred razprodano dvorano in TV kamerami proti prvaku
  V Ribnici je vse pripravljeno za nocojšnji spektakel, tekmo 16. kroga 1. SFL. Domači THE Nutrition Extrem gosti FK Dobovec, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 07.02.2024 | 1. SFL
  Kamere Šport TV-ja v Ribnici
  V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.
 • 05.02.2024 | 1. SFL
  Trenerska menjava v Kobaridu
  KMN Oplast Kobarid zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici 1. SFL. Ekipo iz Kobarida pa v nadaljevanju sezone ne bo več vodil trener Matej Kavčič.

DELI NA