03.10.2020 | 1. SŽNL
Pred kamerami bi rade pokazale napredek

Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

SŽNL, 8. krog, 4.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim RollJet (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (16.00)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 8

Zadnjič proti Ajdovkam

Tri tedne bo že, odkar so Mariborčanke odigrale zadnjo prvenstveno tekmo, s 3:1 so v gosteh porazile Ajdovke. Neparno število klubov v SŽNL in reprezentančna pavza sta botrovali temu.

„Veseli smo, ker bo naša tekma spet v prenosu,“ pove trener Mariborčanke Martin Cvetič. „Premor smo dobro izkoristili, predvsem smo analizirali dosedanjo igro in jo skušali popraviti. Lahko pa rečem, da prihajamo na tekmo v dobrem stanju. V zadnjih tednih smo popravili tudi fizično pripravljenost,“ nadaljuje naš sogovornik.

Sladke skrbi

„V tekmo gremo z upanjem na tri točke,“ v Mariboru ne skrivajo ambicij. „Na voljo so vse igralke, bilo je nekaj malih poškodb. Če bo kaj takega, bomo videli na dan tekme,“ Cvetič potrdi, da ima pred sestavo ekipe sladke skrbi.

To bo tekma 5. in 4. ekipe lige, v 1. krogu SŽNL pa je bilo 3:1 za ŽNK Krim RollJet. „Spremljali smo pozorno krimovke, ogledali smo si dve tekmi – tudi tisto zadnjo proti Olimpiji. Igramo proti organizirani ekipi, ki ima nekaj posameznic, ki delajo razliko v igri. So zelo gibljiva in mlada ekipa, z dvema, tremi posameznicami, ki lahko prevesijo tekmo v korist svoje zasedbe,“ nadaljuje Cvetič.

Gledljiva tekma

Kakšna tekma nas čaka, še povprašamo. „Prepričan sem, da bo to zelo gledljivo srečanje,“ poudari trener Mariborčank, ki poudari, da so se dejansko skušali bolj posvečati svoji igri.

„Imamo jasno idejo, kako igrati, kako napredovati. V tej sezoni SŽNL je pri nas predvsem očitna slaba realizacija. Ustvarjamo si številne priložnosti, a težko zadevamo. Tudi na prvi medsebojni tekmi smo imeli pet, šest smrtnih zrelih priložnosti, a smo dosegli le en gol,“ še opozori Cvetič, ki je prepričan, da lahko z raznovrstnostjo, ki jo premorejo v igri, napadu po bokih ali po globini pridejo do zastavljenega cilja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK MB Tabor

SORODNE NOVICE

 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA