24.04.2021 | 1. SŽNL
Pred TV kamerami poudarek na napadu

Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 28
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 20
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17

Čast, privililegij, pritiski in pričakovanja

Na obeh frontah, tako ligaški kot prvenstveni, se za sam vrh bori tudi ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. V prvenstvu so krepko vodilne, v polfinalu se merijo s krimovkami. Vmes pa trener Sandi Bauer pripravlja ekipo na novo sezono. „Moram vnovič pohvaliti naše igralke, ki si zaslužijo poklon in pohvalo za prizadevno delo in angažiranost. Pravo zadovoljstvo je biti trener v taki ekipi,“ pravi Bauer.

„Igralkam želim tudi pojasniti, da je privilegij in čast igrati v tem hipu v najboljši ekipi v Sloveniji. Vse to prinaša tudi pritiske, zahteve, pričakovanja. A to je davek, ki ga terja tak nivo. Tega davka ni na nižjih nivojih, kjer se igra nekaj za dušo. V tem hipu smo nekaj stopnic naprej,“ nadaljuje Bauer, ki je že ob začetku pomladi napovedal, da bo zadnji del sezone posvetil igri.

Obramba in napad

„Tako je na vsaki tekmi, ki jo igramo v SŽNL. V nedeljo gostimo ŽNK Cerklje, ki se odlično brani. Zato je načrt, da vse sile usmerimo v napad, temu smo prilagodili vse sisteme. V nedeljo me zanima le in samo zaključek na gol,“ izvemo od Bauerja, ki nadaljuje tudi s tekmami, kjer se njegove varovanke merijo s fantovskimi ekipami.

„Vsak teden ob torkih igramo s fanti, zdaj s kadeti NK Mura. Če proti ŽNK Cerklje treniramo napad, potem proti kadetom obrambo in iznos žoge do napadalne cone. Dekleta se učijo, da nekaj počnejo pod pritiskom. Te tekme tudi izgubljamo. A nam uspe iznesti žogo na teh tekmah, bo na ostalih proti dekliškim ekipam precej lažje,“ Bauer pojasni smisel in namen tekem.

Maja se v Slovenijo vrača tudi Lana Golob, ki je v ZDA sklenila s študentsko ligo, zaključek sezone pa bo preživela v dresu ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.09.2021 | 1. SŽNL
  Nov klubski rekord zmajčic
  V nedeljo z reprezentančno akcijo začenjajo mladinke, ki jih čakajo kvalifikacije za EP 2022. Dan za tem se bod zbrala članska reprezentanca. Zato so članice s tremi tekmami 4. kroga opravile že v soboto.
 • 10.09.2021 | 1. SŽNL
  V soboto tri tekme 4. kroga
  Pred nami so tri tekme 4. kroga SŽNL. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Doxakey, ŽNK Ljubljana pričakuje ŽNK Cerklje, ŽNK Radomlje pa Primorje Gaia Naturelle. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim je preložena.
 • 05.09.2021 | 1. SŽNL
  Prva za Ljubljano, druga za Ajdovščino
  Za nami je 3. krog SŽNL. Ajdovke so pred kamerami s 3:0 slavile na Ptuju, Olimpija je suvereno opravila s pomlajeno vrsto Krima (23:0), do prepričljive zmage tudi Pomurke. V zadnji tekmi dneva je ŽNK Ljubljana s 3:0 porazila Radomljanke.
 • 04.09.2021 | 1. SŽNL
  Veselijo se tekme pred kamerami
  V nedeljo se igrajo tekme 3. kroga SŽNL: na Gorenjskem gostujejo državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, v Ljubljani se bosta pomerila Krim in Olimpija, pri ŽNK Ljubljana gostujejo Radomljanke, kamere Nogometne zveze Slovenije pa to pot na Ptuju, kjer bodo novinke gostile Ajdovke.
 • 29.08.2021 | 1. SŽNL
  Točke ostale doma
  Tokratni krog SŽNL je prinesel štiri zmage domačim ekipam, na lestvici strelk na vrhu Ana Milović s šestimi doseženimi goli, 3. krog je na sporedu 5.9.
 • 29.08.2021 | 1. SŽNL
  Tokrat prenos tekme iz Ajdovščine
  Po pokalnem četrtfinalu se pozornost spet vrača na SŽNL, kjer se danes igra 2. krog. Pomurke in Radomljanke gostijo novinke v ligi, Olimpija pričakuje Gorenjke, tekma iz Ajdovščine pa tudi v spletnem prenosu na www.nzs.si.
 • 22.08.2021 | 1. SŽNL
  Ptujčanke do 1. zmage in vodstva na lestvici
  Končan je 1. krog 30. sezone SŽNL. Kot zadnje so se pomerile še krimovke in Ptujčanke, tri točke pa gostjam, ki so z zmago 8:0 skočile na vrh prvenstvene lestvice. Pred tem so se treh točk veselili v ekipah ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Cerklje.
 • 21.08.2021 | 1. SŽNL
  Za konec 1. kroga še Krim in Ptujčanke
  Medtem ko so bile tri tekme 1. kroga 30. sezone SŽNL že minulo nedeljo, 15.8., pa jutri, 22.8., začenjajo prvenstvo tudi v zasedbah ŽNK Krim in ŽNK Doxakey.
 • 15.08.2021 | 1. SŽNL
  Danes za točke SŽNL tudi v Ljubljani in Velesovem
  Ob tekmi v Bratoncih, kjer se bosta danes pomerili ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje, tekma se začne ob 11. uri s spletnim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, bodo ob 11. uri začeli tudi na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ajdovska ekipa Primorje Gaia Naturelle, ob 17. uri pa je na sporedu še novi mestni ljubljanski derbi.
 • 14.08.2021 | 1. SŽNL
  Po generalki proti Dinamu odločno v sezono
  Ambiciozno in podjetno so novo sezono zastavili v ekipi ŽNK Radomlje. Že 30. sezono SŽNL pa ekipa Radomelj, vodi jo trener Aljaž Gornik, začenja v Pomurju. Jutri, v nedeljo, ob 11. uri se bodo Radomljanke pomerile s Pomurkami, tekma pa bo tudi v neposrednem prenosu na Nzs.si.

DELI NA