26.07.2021 | 1. SFL
Potrjen format tekmovanja 1. SFL za sezono 2022/23

Pred nami je nova futsal sezona. V preteklosti je Nogometna zveza Slovenije že pomagala klubom, da so se lažje soočili s posledicami COVID-19. Tudi o tem in ostalih strateških zadevah je tekla beseda na uvodni seji Komisije za futsal.

Člani komisije so tako sprejeli sklep, da se vodstvo Nogometne zveze Slovenije prosi za pomoč pri iskanju sponzorja tekmovanja v 1. SFL, oziroma futsal tekmovanjih. Pri tej točki je predsednik Komisije za futsal Vlado Močnik predstavil okvirne pogovore o sofinanciranju uradnih oseb ekip 1. in 2. SFL v naslednji sezoni. Smernice so dobro zastavljene. Prav tako so člani sprejeli sklep, da se NZS povpraša o dodatnih ''solidarnostnih sredstvih'' za klube, ki imajo večje število ekip v tekmovanju mladih.

Nespremenjen sistem tekmovanja v 1. SFL

V preteklosti se je večkrat že razpravljalo o tekmovalnih sistemih v vseh futsal tekmovanjih, tudi na tokratni seji. Tako je jasno, da po izstopu KMN Sevnica iz tekmovanja v sezoni 21/22 iz 1. SFL neposredno ne izpade nobena ekipa. Devetouvrščena ekipa pa se bo za prvoligaški status pomerila z drugouvrščeno ekipo 2. SFL. V primeru morebitnega dodatnega izstopa iz tekmovanja 1. SFL v sezoni 21/22 iz lige ne izpade nobena ekipa, se pa zato prvo in drugouvrščena ekipa 2. SFL neposredno uvrstita v 1. SFL v sezoni 22/23. Komisija je sprejela tudi sklep, da je tudi v sezoni 2022/2023 sistem tekmovanja 1. SFL nespremenjen

V tekmovanju mladih so člani sprejeli naslednje sklepe:

U19 - v primeru, da se v tekmovanje prijavi več kot 12 ekip se liga razdeli na dve ligi V in Z. Odigra se dvokrožni sistem s končnico, kamor se uvrstijo po 3 najboljše ekipe V in Z, ki nato odigrajo ligo po dvokrožnem sistemu.

17 - v primeru, da se v tekmovanje prijavi več kot 8 ekip se liga razdeli na dve ligi V in Z. Sicer se odigra liga po dvokrožnem sistemu s končnico prvih štirih ekip (1:4 in 2:3) po pokalnem načinu, boljši v seštevku se  uvrsti v finale, prav tako se odigra tekma za 3. mesto.

U15 - v primeru, da se v tekmovanje prijavi več kot 8 ekip se liga razdeli na dve ligi V in Z. Sicer se odigra liga po dvokrožnem sistemu s končnico prvih štirih ekip (1:4 in 2:3) po pokalnem načinu, boljši v seštevku se uvrsti v finale, prav tako se odigra tekma za 3. mesto.

U13 - tekmovanje poteka na turnirski način kot do sedaj, razdeljen na V in Z skupini s končnico in četrtfinalnimi srečanji kamor se uvrstijo prve 4 ekipe v vsaki skupini. Prav tako se nalaga vodji tekmovanja, da pri delegiranju upošteva dejstvo, da ekipa lahko odigra na turnirju le dve srečanji.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2021 | 1. SFL
    Siliko še tretjič, Dobovcu derbi
    V 3. krogu 1. SFL je Dobovec z 8:0 premagal Litijo in se razveselil prve zmage v tej sezoni. V Dobrepolju sta si domači klub in KMN Meteorplast Šic Bar razdelila izkupiček, Siliko pa v zaključku tekme potrdil zmago v Posočju (2:5).
  • 17.09.2021 | 1. SFL
    Ponovitev superpokala, vodilni Siliko v Posočje
    Današnji petek prinaša tekme 3. kroga 1. SFL. Vodilni Siliko odhaja v Kobarid, v Rogaški Slatini sledi ponovitev superpokala med Dobovcem in Litijo, v Dobrepolje prihaja novinec, povratnik v 1. SFL ekipa KMN Meteorplasta Šic Bar.
  • 14.09.2021 | 1. SFL
    Poraza v superpokalu niso pozabili
    »Ta poraz nas je le še podžgal. Tako je bilo tudi lani. Predvsem pa menim, da imamo ogromno rezerv v realizaciji. Precej priložnosti si ustvarimo, a težko prihajamo do zadetka. Bistveno je, motiv je jasen, ne 100, ampak 150-odstoten,« nadaljuje Turk, ki nameni še nekaj besed Litijanom.
  • 13.09.2021 | 1. SFL
    Pomoč tudi za futsal klube
    V minulih tednih smo začeli s sezono v 1. SFL in ŽFL, v teh dneh začenjajo drugoligaši, sledijo tudi tekmovanja mladih, ki jih Nogometna zveza Slovenije takisto namenja posebno pozornost. Pa ne le njim, ampak celotni nogometni družini, kamor sodi tudi futsal, ki je bil na zadnji seji IO NZS deležen nove podpore zaradi nastalih zavoljo pojava COVID-19.
  • 12.09.2021 | 1. SFL
    Navdušen nad fair play potezo kapetana
    »Menim, da smo si to točko zaslužili. Končni rezultat 2:2 je pravičen. Oplast je dominiral pri posesti, mi smo malce fizično padli, smo pa izkoristili svoje priložnosti. To je bil resnično pravi derbi,« je po delitvi točk v 2. krogu 1. SFL med FC Bronx Škofije in KMN Oplast povedal Damir Pertič, ki vodi ekipo z Obale.
  • 10.09.2021 | 1. SFL
    Siliku vrh, Litiji derbi
    Siliko ostaja na vrhu 1. SFL, je edina ekipa s popolnim izkupičkom po 2. krogu. Litija je porazila Ptujčane (4:1), remija pa v Ljutomeru in Kopru.
  • 10.09.2021 | 1. SFL
    Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra
    Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.
  • 09.09.2021 | 1. SFL
    Pred kamerami želijo popraviti vtis iz 1. kroga
    »Ta teden smo dobro izkoristili razmere za delo, cel teden smo imeli dvorano, kar prejšnji teden ni bilo. Kvalitetno smo trenirali, predvsem pa smo skušali odpraviti napake, ki smo jih naredili v Dobrepolju. Predvsem pa si želim, da bi se v domači dvorani proti Oplastu pokazali v boljši luči,« pa v imenu FC Bronx pove trener, tudi nekdanji izvrstni reprezentant, Damir Pertič.
  • 09.09.2021 | 1. SFL
    Primorski derbi pred kamerami
    Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45.
  • 07.09.2021 | 1. SFL
    Z napadom premagali najbolj borbeno ekipo 1. SFL
    »Težko je bilo, po zaostanku 5:4 smo se vračali, povedli in zdržali do konca. Tekma je bila vrhunska za gledalce, doseženih je bilo vrhunskih 14 golov. Srečanje sem si potem pogledal tudi kot gledalec, najbolj bistveno pa je bilo, da smo zmagali. Je pa zanimivo nekaj, kar bi izpostavil tule: odkar obstajamo, nas je krasila obramba, napada ni bilo. Tokrat je bilo vse kontra temu, kar smo imeli dosedaj,« se je Mile Simeunovič, trener Silika lotil analize tekme.

DELI NA