04.10.2020 | 1. SŽNL
Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk

Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favoritinj. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.

SŽNL, 8. krog, 4.10.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ajdovščina 23:0 (11:0)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim RollJet 1:3 (1:1)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje 3:0 (1:0)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 18
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30)

Preobrat na Štajerskem

Mariborčanke so pokazale napredek v svoji igri, a tri točke so šle v Ljubljano. ŽNK Krim RollJet je opravil popravni izpit po visokem porazu proti Olimpiji in se utrdil na 3. mestu prvenstvene lestvice. Pa se je boljše začelo pred kamerami Nogometne zveze Slovenije za domačinke. Ines Krajnc je v 23. minuti poskrbela za domače vodstvo. V 36. minuti je izenačila Mirjam Kastelec, v 2. polčasu sta zmago varovank trenerja Davida Fekonje potrdili kapetanka Katja Turk in vnovič Mirjam Kastelec.

Špela Kolbl osemkrat

Kar 23 zadetkov je bilo doseženih v Bratoncih, kjer so domačinke s kar 23:0 porazile oslabljene gostje iz Ajdovščine. Prvi gol je bil dosežen v 2. minuti, v prvem polčasu 11, v drugem 12, v 87. je 23. zadetek dosegla Sara Makovec. Z osmimi zadetki se je izkazala Špela Kolbl. Kapetanka ŽNK Nona Pomurje Beltinci se je s tako bero golov povzpela na 3. mesto lestvice strelk SŽNL. Na vrhu tabele ostaja Nina Kajzba, danes je prispevala pet golov.

Priprava na derbi 9. kroga

Ljubljanska Olimpija je prišla do zmage proti ŽNK Cerklje, 3:0 je bilo. Ana Milović je potrdila dobro strelsko formo z goloma v 33. in 53. minuti, zmago in tri točke na predvečer derbija s Pomurkami, to bo v 9. krogu, 11.10. v Ljubljani, pa je potrdila novinka Anja Žvokelj. „To je bila tradicionalno težka tekma, kjer gostjam ne manjka motivacije in želje. Na tej tekmi smo preizkusili nekatere popolnoma nove taktične zahteve in videlo se je, da še nismo na želeni točki. Kljub vsemu smo z določeno kvaliteto nadzirali potek srečanja in se na koncu zasluženo veselili zmage. Za nas v tej tekmi so  pomembne tri točke in spoznanje, kaj je potrebno še nadgraditi. Igralkam Cerkelj želimo vso srečo in dobre igre v nadaljevanju prvenstva,“ je po tekmi dejal trener domačink Miki Kondič.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 22.11.2020 | 1. SŽNL
  Olimpija s petico na zimski premor
  V teh dneh so na sporedu preložene tekme jesenskega dela SŽNL. Prva je bila že danes, ljubljanska Olimpija pa je s 5:0 porazila ŽNK Radomlje, ki jih v prihodnjih dneh čakata še dve tekmi.
 • 15.11.2020 | 1. SŽNL
  Uspela generalka Pomurk
  To je bila tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov. Danes se ni vpisala med strelke, v 80. minuti je namesto nje v igro vstopila Kaja Horvat. Pred tekmo so se Tjaše Tibaut s pozornostjo spomnili v domačem klubu.
 • 13.11.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami narediti piko na i domače jeseni
  Tekmo iz Gornje Radgone si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. To bo tudi 300. tekma Tjaše Tibaut v SŽNL, kjer je dosegla že 322 zadetkov!
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 07.11.2020 | 1. SŽNL
  Nadaljuje se SŽNL
  Po slabem mesecu dni se nadaljuje tudi tekmovanje v SŽNL, na sporedu je 11. krog, odigrani pa bosta tekmi v Stražišču in v Mariboru. Preložena pa je tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je prosta.
 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA