15.02.2021 | 1. SFL
Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov

V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.
Aktobe – FK Dobovec (11.00)

19.2.
InterMovistar – Kherson (19.00)
FC Barcelona – ACCS Futsal (21.05)

20.2.
Ugra Yugorsk – Vytis (13.00)
Kairat – United Galati (13.00)
Sporting – Chrudim (18.00)
Olmissum – KPRF (19.30)
SLBenfica – Berettyóújfalu (20.00)

Osmerica na finalni turnir

Liga prvakov se igra po sistemu izločanja, o napredovanju odloča ena tekma. Predkrog se je začel novembra lani, šestnajstina finala (32 ekip) je bila na sporedu januarja, Dobovec pa je na Malti s 3:2 izločil domačina. V osmih tekmah osmine finala bomo dobili osem udeležencev finalnega turnirja, ki bo med 28.4. in 3.5. v beloruskem Minsku. Nobena od slovenskih ekip se še ni uvrstila na finalni turnir. Pred leti je bila blizu temu Litija, ki jo je zaustavila Barcelona, predlani še bliže Dobovec, ki je v Moskvi klonil v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF-om.

19 tekem, 12 zmag

Dobovec igra četrto sezono v futsal ligi prvakov. Debitiral je jeseni 2015, ko se je kot gostitelj turnirja glavnega dela prebil v elitni del in sezono sklenil s turnirjem v Madridu. Jeseni 2018 se je liga prvakov spet vrnila v Obsotelje, Dobovec pa je vnovič prišel v elitni del, ki ga je odigral v Litvi. V lanski sezoni je najprej Dobovec doma še tretjič gostil turnir glavnega dela in se prebil na turnir elitnega dela v Moskvo, kjer je v zadnjih minutah zadnje tekme ostal brez finalnega turnirja lige prvakov. V prvem evropskem nastopu (sploh prva evropska tekma datira v 30.9. 2015) je Dobovec vodil trener Zoran Tesko, pod vse zadnje uspehe kluba se podpisuje Kujtim Morina. Dobovec bo v Kazahstanu odigral jubilejno 20. evropsko tekmo, lovil bo 13. zmago.

Skoraj 24 ur na poti

Vodilna ekipa 1. SFL se je danes zjutraj odpravila na pot, iz Ljubljane so odleteli v Istanbul, od tu pa proti kazahstanskem mestu Alma Ati, kamor bodo prispeli zgodaj zjutraj. „Na tem mestu hvala vodstvu kluba, da nam je omogočilo, da bomo v Kazahstanu že dva dni pred tekmo, da se bomo lažje prilagodili na časovno razliko,“ uvodoma pove trener Kujtim Morina, ki je s sabo odpeljal vse igralce, vključno s Tihomirjem Novakom, ki je izpustil tudi petkovo tekmo vodilnih ekip 1.SFL. „Pred Novakom sta še dva treninga v Alma Ati. Videli bomo, kakšna bo situacija z njim. Željan je igranja, hoče pomagati ekipi, to mi je kot trenerju všeč in me veseli,“ nadaljuje Morina, ki ne skriva ambicij.

Pohvalil napad

„Verjamem, da se bomo pokazali v najboljši možni luči. Vsi verjamemo v uspeh, v preboj na finalni turnir. To bi bil izjemen uspeh za naš klub in celoten slovenski futsal,“ poudari hrvaški trener na klopi Dobovca. Generalko pred dolgo potjo v Kazahstan je Dobovec opravil v domači ligi, v 17. krogu 1. SFL je doma s 6:5 premagal FC Hiša daril Ptuj.

„Vse skupaj bi lahko razdelil na dva dela: v prvi fazi sem bil zelo zadovoljen z napadom in načinom igre, kako smo igrali in si ustvarjali številne priložnosti. Kolikor sem bil zadovoljne z napadom, toliko sem bil nezadovoljen z obrambo. Gostom smo dopuščali, da so prihajali do priložnosti in dosegali lahke gole. Igralce sem na to opozoril, zavedajo se svojih napak. Vsem nam pa je tudi jasno, da si v Evropi takih napak ne smemo dovoliti,“ še doda Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2021 | 1. SFL
  Znani pari četrtfinala 1. SFL
  Prvih osem ekip tekmovanje nadaljuje v četrtfinalu, ki se začne 12. marca. Devetouvrščena Sevnica čaka na 2. ekipo 2. SFL in dodatni tekmi za obstanek, FK Dobrepolje se poslavlja od elitne 1. SFL.
 • 26.02.2021 | 1. SFL
  Končuje se redni del 1. SFL, končnica štarta 12. marca
  Derbi bo na Ptuju, kjer domači FC FC Hiša Ptuj gosti KMN Tomaž Šic Bar. Ptujčanom je že točka dovolj, da so drugi po rednem delu 1. SFL, kar bi bila lepa nagrada za ekipo trenerja Roberta Grdovića. „Mislim, da si to 2. mesto zaslužimo. Manjkal nam bo prvi strelec ekipi Jeremy Bukovec. Vem, da tudi gostje ne bodo popolni,“ navrže trener Robert Grdović, ki se veseli tekme proti ekipi iz Ljutomera.
 • 25.02.2021 | 1. SFL
  Tudi 2. SFL, pokal Terme Olimia in U19
  V koledarju so tudi termini Futsal pokala Terme Olimia, ki se začne s tekmami osminafinala (igra se ena tekma) po že izvedenem žrebu in objavljenem razporedu. Namesto dveh tekem se v četrtfinalu odigra le ena tekma, domačin tekme bo določen na žrebu, kjer ni več nosilcev. Zaključni turnir se bo odigral v prvem vikendu meseca maja.
 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 21.02.2021 | 1. SFL
  Dobovec bo igral proti Barceloni
  Poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Znana osmerica, o mestih odloča zadnji krog
  Po tekmi v Ljutomeru in remiju Sevnice je jasno, da bodo Sevničani zasedli 9. mesto po rednem delu. Litija z novimi tremi točkami ostaja v boju za 2. mesto, Bronx in KMN Tomaž Šic Bar sta konkurenta za 4. mesto, gneča pa je tudi v spodnjem delu, kjer ima Oplast 19 točk, Siliko in ŠD Mlinše pa po 18.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Kamere v Dobrepolju, tekme še v Litiji, Ljutomeru in Zagorju
  Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo pa je še vse odprto. Precej pa bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom pa je vnovič gneča. Tako ima 4. KMN Tomaž Šic Bar 23 točk, eno manj 5. KMN Bronx Škofije, potem pa si sledijo KMN Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), ŠD Mlinše (15) in KMN Sevnica (13).
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Z mislimi pri Minsku in končnici 1. SFL
  „Že v prvem polčasu bi morali doseči kak gol več. Sta pa na koncu nam v prid odločili borbenost in naša ekipa,“ je pristavil Čujec, ki je potrdil, da je ekipa udejanila prvi letošnji cilj, zdaj pa si želijo še do naslova državnega prvaka. „Res je, da bomo lahko nadaljevali z igrami v Evropi tudi drugo leto,“ sklene Kristjan Čujec.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo do 1. zmage v 1. SFL
  Petek prinaša še preostale štiri tekme 17. kroga, obračun iz Dobrepolja med domačo vrsto in ekipo KMN Bronx Škofije pa bomo prenašali na spletu, to bo februarska tekma meseca. Za točke se bodo merili še v Litiji, kjer gostuje Oplast, Ljutomeru, ko k KMN Tomaž Šic Bar prihaja Sevnica ter v Zagorju, kjer se bosta srečala domači ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika.

DELI NA