21.07.2022 | 1. SFL
Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C

Minuli vikend se je v Litiji sklenilo šolanje za naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – futsal 1. stopnja Trener futsal C. Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

„Za vsakogar je bilo nekaj, smo pa se lotili čistih osnov. Ne podajamo nič posebnega. To so osnove. Dejansko se z otroki do 13. leta nimaš kaj pogovarjati o taktiki in kondiciji. Bistveno je, da se pili tehnika, treningi pa so vsestranski. Pomembno je vpeljevanje v igro, vaje pa bazirajo na žogi,“ nadaljuje Razboršek.

Dušan Razboršek je ob koncu še dejal, da si želi, da bi se klubi še boljše odzivali na taka izobraževanja, da bi imeli čim več izobraženega kadra. Sam meni, da bi bilo smiselno, da bi svoje znanje nadgradili tudi trenerji, ki vodijo ekipe v 2. SFL in tekmovanju mladih U19, da bi bila tudi za te strokovnjake zahtevana licenca B.

Cilji programa so vezani na osvajanje teoretičnih in praktičnih znanj za izvajanje in spremljanje procesa športne vadbe v futsalu. Cilj programa je usposobiti kandidate za vodenje ekip mlajših starostnih kategorij obeh spolov v igralnem in tekmovalnem futsalu. S programom so kandidati pridobili kompetence oziroma znanja za izvajanje ter spremljanje procesa športne vadbe v različnih pojavnih oblikah futsal igre. Program poudarja tudi pomen športa v smislu ohranjanja zdravja, dobrega počutja, vitalnosti in zabave.

Po zaključenem usposabljanju Strokovni delavec 1 – športno treniranje – futsal izvaja in spremlja proces športne vadbe. V skladu s tem po osvojenem programu pridobi naslednje kompetence:
- Sposoben je kakovostno in varno izvajati ter spremljati vadbo futsala;
- Pozna teorijo futsal igre;
- Zna smiselno opredeliti tehniko in taktiko futsal igre ter jo umestiti v proces vadbe futsala;
- Razume teoretične in praktične pristope k vadbi futsal tehnike brez in z žogo;
- Razume teoretične in praktične pristope posamične, skupinske in moštvene taktike v futsal igri;
- Pozna teoretične podlage in praktične pristope kondicijske priprave v futsalu;
- Zna izvajati in spremljati proces športne vadbe;
- Pozna oblike zlorab otrok v športu.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si/T.L.

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Kamere v Zagorju
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 09.09.2022 | 1. SFL
  Na Vrhniki in v Kobaridu remi, gostje neporaženi
  S tekmami 1. kroga se je začela nova ligaška futsal sezona. Derbi na Vrhniki pred 150 gledalci ni dal zmagovalca, po pet golov za zmago sta zabila KMN Bronx Škofije in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.09.2022 | 1. SFL
  Sladke skrbi za trenerja Oplasta in DObrepolja
  V Kobaridu pri Oplastu so minuli petek slovesno obeležili 20 let delovanja, ob tej priložnosti so pripravili tudi zbornik in film, v imenu Nogometne zveze Slovenije pa je Oplastu čestital Vlado Močnik, član IO in predsednik komisije za futsal.

DELI NA