07.10.2020 | 1. SFL
Oslabljeni Oplast čaka Ptuj in 1. strelca lige

V petek se nam v 5. krogu 1. SFL obeta zanimiv obračun v Kobaridu. Šestouvrščeni klub 1. SFL Oplast Kobarid gosti drugouvrščeni FC Hiša daril Ptuj, ekipi pa vodita nekdanja vrhunska igralca Zoran Tesko in Robert Grdović.

1. SFL, 5. krog, 10.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobovec – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.30)

Nianse in fokus na Oplast

„Nocoj smo še trenirali,“ pravi hrvaški strateg na klopi Ptujčanov. „Zadnji trening pred tekmo je namenjen niansam: preučili smo način igre Oplasta, igralce sem opozoril na tekmečeve akcije in prekintive,“ pravi Grdović, ki se veseli tekme, od svoje filozofije pa ne odstopa. Kaj bi, ko pa je na štirih tekmah s takim načinom prišel do popolnega izkupička.

„Ne menjamo stvari, ampak le popravljamo detajle. Postavili se bomo visoko in napadli. Če bo treba, se bomo potem prilagajali,“ pravi Grdović, ki ne odstopa od visokega pokrivanja.
„Oplast je blagi favorit, igra doma. Recimo, da so precej domačinska ekipa. Krasi jih agresivnost. V prvih 10,15 minutah nas bodo skušali „zlomiti“,“ napoveduje Grdović, ki ob tem opozori na par imen:

Širok in Uršič

„Anže Širok je najbolj nevaren igralec Oplast, tu je še pet, šest mladih igralcev, izpostavil bi še izkušenega Jureta Uršiča.“

Grdović potrdi, da ima na voljo vse igralce, tudi prvega strelca 1. SFL Tilna Gajserja.
 

„Gostimo neporaženi Ptuj,“ pa začne trener Oplasta Zoran Tesko, ki je z ekipo v pozitivni seriji dveh remijev in zmage, kar je dovolj za pet točk. Oplast tudi to pot cilja visoko, a ima nekaj objektivnih težav.

Poškodbe

„Dani Vulikič se je poškodoval že v Sevnici, miroval bo vsaj 14 dni. Pod velikim vprašajem je nastopa Jureta Uršiča,“ pove Tesko, ki tudi zato prepusti vlogo favorita gostom.

„Kljub temu pa se bomo borili do konca, pri nas je pristop vedno pravi,“ obljublja Tesko vnovič srčno predstavo v domači dvorani. „Tudi na zadnji tekmi žoga ni hotela v gol,“ pa se trener Oplasta nadeja tudi kakemu zadetku več v gostujoči mreži. Dosedaj jih je Oplast v štirih tekmah dosegel 10, Ptuj 24.

Z več koncev nevarnost preži

„Ptuj ima dobrega trenerja, v svojo ekipo pa so dodali igralce, ki so še ostali, a so s sabo prinesli izkušnje, ki so se združile z mladostjo. Prvenstvo je še dolgo, tudi Ptujčani bodo slej ko prej poraženi,“ se Tesko nadeja dobre bere za svojo ekipo.

Spomni pa na Tilna Gajserja in dejstvo, da so gostje taka ekipa, kjer lahko odloča vsak igralec, ne le eden.

Tekst: D.P.
Foto: FC Hiša daril Ptuj

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA