21.03.2021 | 1. SŽNL
Olimpiji mestni derbi, tri točke za Pomurke in Radomlje

Za nami je 14. krog SŽNL, pred nami pa še zadnja tretjina prvenstva. Danes so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje.

Pomurke so pred kamerami Nogometne zveze Slovenije upravičile vlogo favorita in s 3:0 porazile ŽNK Cerklje, ki so pokazale napredek v igri, na tekmi pa jih je „zmanjkalo“ v predzadnji podaji in strelu. Domačinke so si delo olajšale s hitrim vodstvom v 4. minuti, ko je zadela Neli Hofman. Kaja Korošec je v 34. minuti postavila rezultat polčasa. Za 3:0 je v 60. minuti še enkrat zadela Neli Hofman. Ob tem velja izpostaviti, da je svoj debi v SŽNL doživela Noelle Vilčnik (letnik 2005), domači trener Sandi Bauer pa je od prve minute začel s pomlajeno postavo.

V mestnem derbiju v Ljubljani je imela glavno besedo Olimpija, ki je s kar 7:0 premagala krimovke. Do konca prvega polčasa so zabile Ana Milović, Manja Rogan in Anja Žvokelj, visoko zmago sta v nadaljevanju potrdili Manja Rogan in Ana Milović.

Do 4. zmage v sezoni pa so prišle Radomljanke, ki so s 6:0 zmagale v Ajdovščini. Jasna Osmanagić je dosegla tri zadetke, dva je dodala Zala Kuštrin, enega Tija Vrhovnik.

„Čestitke puncam za zmago. Vesel sem, da so danes prikazale pravi pristop, željo po zmagi ter hitro in kombinatorno ekipno igro usmerjeno proti golu nasprotnic. Kadar uspemo na tekmi pokazati omenjene vrednote, potem je naša podoba na igrišču zelo dobra. Danes so punce zopet dokazale, da znajo in zmorejo. Zato bomo to še naprej zahtevali od njih na vsakem treningu in tekmi. Prostora za napredek pa je še ogromno, saj
vemo, da je naša ekipa zelo mlada. Ker pa punce redno in zagnano trenirajo se od njih pričakuje, da bodo tudi v nogometnem smislu hitreje dozorele ter v prihodnosti pokazale še boljše predstave. Pravi test naš čaka že naslednji vikend, saj naš čaka zelo zahtevno gostovanje v Mariboru,“
je po tekmi povedal Aljaž Gornik, trener ekipe ŽNK Radomlje.

SŽNL, 14. krog, 21.3.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje 3:0 (2:0)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:7 (0:3)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje 0:6 (0:4)

SŽNL, preložena tekma 12. kroga, 17.3.
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:11

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 17
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim Rolljet) 17

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.
 • 25.04.2021 | 1. SŽNL
  V znamenju vodilne trojice
  Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.
 • 24.04.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami poudarek na napadu
  Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog. V nedeljo prenos tekme iz Bratoncev.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke serijsko, krimovke čvrsto na 3. mestu
  Tokratni 16. krog SŽNL je postregel s prepričljivima zmagama ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, tesno pa je bilo v Radomljah, odkoder se domov s točkami vračajo ŽNK Krim RollJet. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 28.4., na vrhu lestvice strelk ostaja Ana Milović.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Vnovič za točke SŽNL
  Po reprezentančni pavzi in prekinitvi prvenstva danes s tekmami nadaljujejo tudi v SŽNL, kjer je na sporedu 16. krog.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Točke ostale v Ljubljani
  S tekmama v Ljubljani se začel tretji del sezone SŽNL, zmagi sta ostali v glavnem mestu. Ana Milović se je z desetimi doseženimi goli povzpela na vrh lestvice strelk. Prvenstvo se nadaljuje 18. aprila.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Dve tekmi danes v Ljubljani
  Danes se s tekmama v Ljubljani začenja zadnja tretjina državnega prvenstva. ŽNK Krim RollJet gosti ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana pa se bo pomerila z Ajdovščino. Tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje je bila preložena na 24. april, proste pa so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljanski mestni derbi, ki obeta
  Nedelja v 14. krogu SŽNL prinaša ob spletnem prenosu iz Bratoncev in tekmo v Ajdovščini tudi mestni ljubljanski derbi. Na Kodeljevem bo ŽNK Krim RollJet igral proti ŽNK Olimpiji Ljubljana, to bo tekma 3. in 2. ekipe lige. To bo sicer že deveta medsebojna tekma, osem tekem je pripadlo Olimpiji, ena, tista 9.9. 2018 pa krimovkam.

DELI NA