05.09.2020 | 1. SŽNL
Odločala bo zadnja linija

Po pokalnem četrtku je tu nedelja, z njo pa 5. krog SŽNL. Uvodna tekma se igra ob 11. uri v Mariboru, ob 16.30 pa se začneta še obračuna v Ljubljani. Proste so igralke ŽNK Cerklje.

Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, kjer domačinke gostijo Radomljanke. To bo tekma 4. in 6. ekipe prvenstva, loči pa ju le točka. Razlika med ekipama pa je tudi ta, da so Mariborčanke v četrtek napredovale v polfinale ženskega pokala NZS, Radomljanke pa so se poslovile.

SŽNL, 5. krog, 6.9.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina (16.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 8
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Lažje jim je

„Preboj v polfinale je dobra in lepa popotnica za nadaljevanje sezone. V zadnjih dveh letih se to ni zgodilo, zdaj smo med štiri v pokalu. Kjer upamo na ugoden žreb,“ začne Martin Cvetič, trener Maribora, ki se je najprej ozrl na četrtkovo četrtfinalno tekmo proti ŽNK Cerklje. „Dosegli smo pet zadetkov, popravili smo realizacijo, a je bilo še vedno precej priložnosti. Gostje z Gorenjske so nastopile v popolni zasedbi. Na našo srečo niso izkoristile priložnosti, ki so si jih priigrale,“ iskreno pove Cvetič, ki je z mislimi že pri nedeljski tekmi in prihod ŽNK Radomlje.

V zadnjih petih tekmah sta si ekipi plen razdelili – po dvakrat so slavile Radomljanke in Mariborčanke, ena tekma se je končala z remijem. V zadnjih dveh tekmah so slavile domačinke tekme. „Vem, da je pred nami nova težka tekma,“ poudari Cvetič, ki dodaja: „Analizirali smo Radomlje, ki veljajo za zelo organizirano in čvrsto ekipo. Vso tekmo bomo morali biti zbrani, čvrsti, odločni. Predvsem pa ne smemo delati napak v zadnji vrsti. Radomlje lahko to hitro izkoristijo vsako priložnost, ki bi se pojavila v naši obrambni liniji,“ je jasen Cvetič, ki z ekipo cilja na zmago.

Dokazati, da delajo dobro

„V prvi vrsti smo fokusirani na našo igro, na naše nogometašice. Kar nekaj naših nekdanjih igralk pa je v Radomljah, zato bo motiv še nekaj večji. Na tej tekmi bi radi dokazali, verjamem v svoja dekleta, da v našem klubu dobro delamo,“ še doda Cvetič.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Maribor Tabor

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in krimovke napolnile mrežo
  ŽNK Krim RollJet je dosegel najvišjo zmago kroga (7:1), Mirjam Kastelec pa je s šestimi doseženimi goli proti ŽNK Cerklje nova vodilna strelka lige. Do treh točk sta prišli še vrsti ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor.
 • 12.09.2020 | 1. SŽNL
  Favoritinjam bi rade pokvarile načrte
  V ponedeljek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, pred tem pa bodo nogometašice SŽNL odigrale 6. krog rednega dela. Uvodoma bomo spremljali od 11. ure naprej tekmo v Gornji Radgoni, kjer bodo kamere, na zelenici pa ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Radomlje.
 • 11.09.2020 | 1. SŽNL
  Na vsaki tekmi motivirane in željne zadetkov
  V nedeljo se bo igral 6. krog SŽNL, kamere pa bodo v Gornji Radgoni, kjer domačinke ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo ŽNK Radomlje. V nedeljo sta na sporedu še tekmi v Ajdovščini in Ljubljani, proste so igralke ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke s popolnim izkupičkom
  Po 5. krogu je vodilna vrsta ŽNK Nona Pomurje Beltinci edina neporažena ekipa tekmovanja. Pomurke so s 4:0 porazile krimovke, Olimpija z 10:0 Ajdovke, dopoldan so tri točke ostale v Mariboru. Proste so bile nogometašice ŽNK Cerklje.
 • 06.09.2020 | 1. SŽNL
  Ambiciozne Krimovke čakajo vodilne Pomurke
  Današnjo nedeljo bodo obeležile tri tekme SŽNL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo v Mariboru, kjer se ob 11. uri prične tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje. Ob 16.30 pa se v Ljubljani začneta obračuna ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina.
 • 05.09.2020 | 1. SŽNL
  Zaveda se, da je to ena najtežjih tekem
  Radomljanke se nadejajo novih točk, prva priložnost za to bo že nedeljska tekma, ko v 5. krogu SŽNL ob 11. uri gostujejo v Mariboru.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 29.08.2020 | 1. SŽNL
  Anulirati napake ter parirati Pomurkam in Olimpiji
  Nedelja prinaša 4. krog SŽNL. Vodilna ekipa ŽNK Krim RollJet je prosta, Pomurke pred kamerami v neposrednem prenosu gostijo Mariborčanke, za primat v ljubljanski kotlini se bosta pomerila ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 28.08.2020 | 1. SŽNL
  Prenos iz Bratoncev, Bauer opozarja na Mariborčanke
  S tekmami 4. kroga se v nedeljo nadaljuje državno prvenstvo, kamere Nogometne zveze Slovenije pa bodo to pot v Bratoncih, kjer bo ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostil ŽNK Maribor Tabor.

DELI NA