Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov

V mesecu februarju nova zaključna generacija otrok, devetošolk in devetošolcev, razmišlja o svoji prihodnji šolski poti in vstopu v srednjo šolo. Kdor želi združiti kvalitetne treninge, ob tem pa biti še uspešen v šoli, potem sta zanj in zanjo optimalna izbira srednješolsko šolanje v dekliškem in fantovskem nogometnem oddelku NZS.

Posebnost v slovenskem nogometnem prostoru

Projekt Nogometni razred, ki ga Nogometna zveza Slovenije izvaja skupaj s svojima partnerjema Gimnazijo Šiško in ŠCPET, predstavlja posebnost v slovenskem nogometnem prostoru. Dekliški in fantovski nogometni oddelek NZS nudita izvrstne pogoje za delo, predvsem pa razvoj šolske in športne komponente posameznice oz. posameznika. Nogometna oddelka delujeta pod okriljem Gimnazije Šiška in Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET).

Predstavitev nogometnih oddelkov NZS:Bogata tradicija, bogat program

Nogometni razred NZS ima že bogato zgodovino, fantovski oddelek slavi 20 let obstoja in uspešnega delovanja, dekliški pa deluje sedem let. Dijakinje in dijaki so vključeni v kakovostni program treningov, kjer delo poteka po strokovnem programu, ki je zasnovan na način, da posameznik/ca lahko razvije in izboljšuje svoje sposobnosti v tehničnih in taktičnih elementih nogometne igre ter napreduje tudi z vidika telesne priprave. V nogometnem oddelku je poskrbljeno za vse, za mlade skrbijo celostno – v primeru poškodb je tu kineziolog, ki pomaga, da mlada igralka in mladi igralec dobita ustrezen tretman in oskrbo za uspešno vrnitev v trenažni proces.

Številna imena v ženski in moški reprezentanci

Skupaj z Gimnazijo Šiška in ŠC PET je Nogometna zveza Slovenije v vseh teh letih prispevala veliko znanih nogometnih imen (Lara Prašnikar, Adrijana Mori, Sara Agrež, Lara Klopčič, Lana Golob, Nina Predanič, Zala Vindišar, Bojan Jokič, Robert Berič, Nejc Skubic, Jure Balkovec, Jaka Bijol, Dejan Vokić, Žiga Frelih …) ter zlatih maturantov, maturantk, ki so kasneje zaključili študij doma ali v tujini.

Izvrstne izkušnje

„V 4. letniku sem bila že v Nemčiji, zato sem šolanje opravila na daljavo. Vsi so mi pri tem zelo pomagali. Ob sebi sem imela dobrega koordinatorja, profesorji pa so bili pripravljeni, da so delali z mano prek Skypea,“ svojo dobro izkušnjo z nogometnim oddelkom razkrije Lara Prašnikar.

„V prvi vrsti ti da to šolanje za življenje osebnostno izkušnjo, zagotovo pa je v tem programu možnost, da usklajuješ nogomet in šolo,“ dodaja reprezentant Nejc Skubic.

„Tu so optimalni pogoji za trening in učenje. Na voljo je tudi pet obrokov. Za vse je poskrbljeno, da ti uspe,“ dodaja reprezentant Jure Balkovec.

„Treniram z najboljšimi v Sloveniji, veliko znanja so mi že dali,“ dodaja mladinska reprezentantka Korina Lara Janež, ki obiskuje 3. letnik.

Pozorni na šolski uspeh

Zavedamo se, da so šolske in športne obveznosti mnogokrat težko izvedljive in predstavljajo za posameznika napor, ki mu je težko biti kos. S programom Nogometnega razreda na enem mestu združujemo šolo in treniranje tako, da lahko dijaki uspešno zaključijo srednješolski program ter dosežejo optimalni športni napredek. Kandidatke in kandidati za nogometni oddelek se vpisujejo v program Gimnazija/š. Dijaki nogometnega razreda šolanje zaključijo z maturo, bivajo v dijaškem domu in trenirajo pod vodstvom trenerjev NZS. Za dijakinje bivanje v dijaškem domu ni obvezno.

Kako in kje do podatkov

Več o programih, možnostih in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.

Poveza za informativni dan: https://us04web.zoom.us/j/72639635474?pwd=dmgrc1FlZy9rTkRhVEVTcVlWZlF6Zz09

Meeting ID: 726 3963 5474
Passcode: YEjjT0

Za vse pojasnila in informacije vam bodo na voljo:
Dejan Jelnikar (vodja nogometnih razredov- dijaki)
Anja Milenkovič (vodja nogometnih razredov- dijakinje)
športna koordinatorja Gimnazije Šiška in ŠC PET.

FANTOVSKI NOGOMETNI RAZRED:

 Vabilo na informativni dan nogometnega razreda NZS.pdf ( kB)

 Predstavitvena zgibanka Fantovskega nogometnega razreda

Dodatne informacije: Koordinator Fantovskih nogometnih oddelkov NZS, Dejan Jelnikar: 031 789 788, dejan.jelnikar@nzs.si

DEKLIŠKI NOGOMETNI ODDELEK:

Vabilo na informativni dan dekliškega nogometnega razreda NZS.pdf ( kB)

Predstavitvena zgibanka Dekliškega nogometnega oddelka

Dodatne informacije: Koordinatorica Dekliških nogometnih oddelkov NZS, Anja Milenković: 041 855 866, anja.milenkovic14@gmail.com

Pripravil: Nzs.si
Foto: Nzs.si_

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.

DELI NA