MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij

Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.

Finale pokala regij:

MNZ Ljubljana – MNZ Ptuj 2:1 (1:0)

Strelci: Luštek 35., Mahič 71.; Orovič 82.
Rumeni kartoni: Kunstelj, Luštek; Orovič
Rdeči kartoni: /

MNZ Ljubljana: Jančigaj, Klančar, Šparovec, Tomšič, Dergić, Mahič, Luštek, Kovač (od 69. Hočevar M.), Majcen (od 46. Bizilj), Kunstelj, Bajrektarević (od 76. Hočevar G.).
MNZ Ptuj: Maroh, Pušnik (od 56. Kapun), Jevšenak, Rozman (od 90. Fridrih), Ljubec, Bojnec, Kovačič (od 56. Bračko), Lipavšek (od 56. Zajko), Orovič, Dvoršak (od 56. Cesar), Bajraj.

Selekcija MNZ Ljubljane je v Šenčurju osvojila slovenski pokal regij. Ljubljančani so v velikem finalu z 2:1 premagali Ptuj, tako da bodo zastopali slovenske barve v najmočnejšem evropskem tekmovanju za amaterje – Uefa pokalu regij.

Ljubljančani so prvič povedli v 35. minuti, ko je po natančnem predložku Bajrektarevića iz kota najvišje skočil Luštek in premagal nemočnega Maroha. MNZ Ljubljana je minimalno vodstvo ob polčasu nadgradila v 71. minuti. Tomšič je imenitno zaposlil vtekajočega Ala Mahiča, ki se mu je za odlično asistenco zahvalil z zadetkom. Ptujčani kljub zaostanku niso obupali in se vrnili v tekmo v 82. minuti. S prostega strela z desne strani je poslal predložek pred vrata Zajko, z glavo pa se je na prvi vratnici odlično znašel kapetan Jernej Orovič. Kasneje se je izkazalo, da je bil to tudi končni rezultat srečanja, saj so Ljubljančani uspešno zdržali vse napade Ptujčanov do zadnjega sodnikovega žvižga.

Selekcija MNZ Ljubljana bo tako zastopala slovenski nogomet v Uefa pokalu regij v sezoni 2022/23. Ljubljančani bodo s tekmovanjem pričeli v Skupini 7, kjer bodo igrale še najboljše amaterske selekcije Španije (gostiteljice turnirja), Madžarske in Švice.

Tekst: MKo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.
 • 02.02.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogometna oddelka v pričakovanju dijakinj in dijakov
  Več o programih, možnosti in opcijah boste lahko izvedeli v petek, 12. februarja, ko bo na Gimnaziji Šiška v Ljubljani potekal informativni dan. Potekal bo razmeram in situacij prilagojeno – za vsa vprašanja (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na video zoom povezavi, ki bo na voljo med 12. in 13. uro.
 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.

DELI NA