28.05.2021 | 1. SFL
Nocoj prvi polčas za bron

Nič manj pomembno pa ne bo danes na Vrhniki, kjer je na sporedu, tako v obeh taborih, „prvi polčas“ boja za bronasto kolajno! V konkurenci sta ostala Siliko Vrhnika, ki je s 3:2 v zmagah klonil proti Litiji, ter FC Bronx, ki ga je v polfinalu s 3:0 izločil Dobovec.

Za 3. mesto, 1. tekma, 28.5.
FK Siliko Vrhnika – FC Bronx Škofije (20.30)

Za 3. mesto, 1. tekma, 4.6.
FC Bronx Škofije – FK Siliko Vrhnika (20.00)

Navdušili so

„Težko bo, malce smo se izpraznili po tem polfinalu. Vodili smo 2:1 v zmagah, potem pa izpadli s 3:2,“ se trener Vrhničanov Mile Simeunovič najprej ozre na polfinale. „Zagotovo so ostale posledice, smo na dnu. Je pa tudi res, da je vsak dan lažje, teden je minil. Igrati moramo dalje, predvsem pa dostojno končati sezono,“ nadaljuje Simeunovič, ki je s svojo ekipo presenečenje končnice. Po slabšem rednem delu so v končnici najprej izločili Ptujčane, potem pa bili na vratih finala. A to je preteklost, realnost pa boj z Bronxi za bron.

„Tako kot ponavadi med nami bo tudi tokrat napeto, možnosti pa 50:50. Nihče ni v prednosti. Bo pa bližje medalji tisti, ki bo bolj motiviran in bo naredil manj neumnosti,“ meni Simeunovič.

„Tekma za 3. mesto je ponavadi po turnirjih vedno tekma za nehvaležno končno mesto, kjer se najraje strelja penale. Tokrat pa menim, da ni tako. Čeprav moramo priznati, da je bil Siliko blizu finala. Vprašanje motiva ne bo sporno, sezono želimo zaključiti z zmago,“ začne trener škofjotov Marko Hrvatin, ki se ob tem spomni na sezone, ko je še sam nosil dres ekipe s Škofij.

Prekiniti niz

„Kot igralec sem v štirih sezonah s Silikom beležil samo zmage. V zadnjih dveh sezonah, ko sem trener, pa jih nekako ne uspemo premagati. A kot pravijo: tradicija je, da se prekine,“ nadaljuje Hrvatin, ki ob tem izpostavi viden rokopis trenerja Mileta Simeunoviča:

„Miletova roka se vsekakor pozna. Najboljši so bili v končnici, ko je to najbolj potrebno. A moram pohvaliti tudi moje fante, saj nas je v končnici v obeh tekmovanjih premagal le Dobovec, ki bi pravzaprav premagal vse!“

V zadnjih dveh sezonah je Siliko trikrat porazil Bronxe, ena tekma se je končala z remijem (4:4). Zadnja zmaga Bronxov nad Silikom datira v 7.12. 2018, 6:1 je bilo. Sedanji trener Marko Hrvatin pa je pomagal k zmagi z zadetkom.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 21.06.2021 | 1. SFL
  Duščak in Perić še vsaj eno sezono v Dobovcu
  Član ekipe iz Obsotelja ostaja slovenski reprezentant Klemen Duščak (1994), ki vstopa v 4. sezono v Dobovcu. Po prvi sezoni v Dobovcu pa je sodelovanje podaljšal tudi hrvaški reprezentant Luka Perić (1997), ki je v lanski sezoni na slovenski sceni za Dobovec odigral 30 tekem, dosegel pa je 38 golov.
 • 17.06.2021 | 1. SFL
  Razpis za strokovni naziv Trener futsal UEFA B
  Predavatelji usposabljanja so Tadej Levstek, Dušan Razboršek, Andrej Dobovičnik, Štefan Tivold, Domagoj Šutalo, Marko Pocrnjič, Matjaž Železnik, Robert Misja, Iztok Kavčič, Elsner Branko in po potrebi še drugi zunanji sodelavci Nogometne zveze Slovenije. Vodja šolanj in usposabljanj Nogometne zveze Slovenije je Matjaž Jaklič.
 • 16.06.2021 | 1. SFL
  Ostajata tudi Čujec in Novak
  Trener Kujtim Morina bo v novi sezoni lahko računal tudi na dvojec Niko Cesarec&Marko Peček, ki sta takisto podaljšala sodelovanje z ekipo iz Obsotelja.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Litija predstavila novega golmana
  Z Vrhnike iz ekipe Silika se v mesto ob Savi seli golman Nejc Berzelak. Nejc, rojen je leta 1998, je kot vratar v 1. SFL odigral 106 tekem in kot vratar dosegel 21 golov. Bil je član tudi mlajših reprezentančnih selekcij, trenutno pa vratar članske reprezentance Slovenije.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Še trije podaljšali zvestobo prvaku
  V ekipi Dobovca nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono. Pred dnevi so potrdili, da bo trener ostal Kujtim Morina, v ekipi sta ostala tudi Damir Puškar in Rok Mordej. Klub iz Obsotelja pa je to pot potrdil, da v moštvu ostaja tudi trojec Žiga Čeh, Teo Turk in Vedran Matošević.
 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 06.06.2021 | 1. SFL
  Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono
  „Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.

DELI NA

0