15.05.2021 | 1. SŽNL
Ni prostora in časa za slavje

Še dva kroga nas ločita do konca sezone v Slovenski ženski nogometni ligi, kjer je v nedeljo na sporedu 20. krog. Prvakinje so znane, to je ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci, ki v nedeljo odhaja v Ljubljano. Preostali tekmi sta v Mariboru (ob 11. uri tam gostujejo Ajdovke), ob 17. uri se v Radomljah začne obračun domačink z ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana je prosta.

SŽNL, 20. krog, 16.5.
ŽNK MB Tabor – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Lestvica strelk po 19. krogu:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 32
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 32
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 30
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 25

Pomurke so pred slabim tednom tudi matematično postala nove stare državne prvakinje. „Nič nismo slavili, ni časa za to. Malce smo se pogovorili, a imamo pred sabo še en cilj. Z naslovom državnih prvakinj smo se znebili prvega bremena, zdaj je tu še finale pokala, ki bo 25. maja,“ trener Sandi Bauer opiše, da v Beltincih odganjajo evforijo in zbrano čakajo zaključek sezone.

V sklepni fazi sezone so ostali brez Ive Kocijan. Njihova vratarka si je zlomila roko, zdaj se s poškodbo ubada še Nina Kajzba, ki jo je skupila na tekmi mlajših selekcij. „Upam in želim si, da bo Nina pripravljena za finale. Ne izgleda najboljše. A upanje umre zadnje. Na srečo imamo na voljo precej igralk,“ nadaljuje Bauer, ki pove, da je potrditev naslova državnih prvakinj ekipi dala dodatnih moči.

„Še popravile so zagnanost na treningu. Veselimo se pokala, še prej pa je tu ligaška tekma proti ŽNK Krim RollJet, kar bo prava in primerna generalka za pokal,“ meni Bauer.
„Krimovke so neugoden tekmec. V pokalu smo jih suvereno premagali. A bolj za to, ker smo bili mi na nivoju, ne pa za to, ker tekmice ne bi bile kakovostne. Veselimo se tekme,“ nadaljuje strateg Pomurk, ki še vedno ne ve, ali bo lahko na finalu pokala računal na Lano Golob. „Zato bo nedeljska tekma, od prve sekunde naprej, namenjena spremenjeni postavitvi, kjer bi rad videl, kako se znajdejo nekatere igralke,“ še doda Bauer, ki bo od torka do konca tedna imel ekipo doma, da bodo lahko vsak dan trenirale in se pripravljale.

Bauer se nadeja, da odigra tudi še vsaj eno močno pripravljalno tekmo z eno od fantovskih ekip v bližnji okolici.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2021 | 1. SŽNL
  Pohvale po učinkoviti premieri
  Dobra dva tedna priprav sta tudi za ekipo ŽNK Radomlje. Ekipa, ki jo bo še naprej vodil trener Aljaž Gornik, je doživela nekaj kadrovskih sprememb, minuli vikend pa so se prvič predstavile na tekmi. Pomerile so se z Ajdovkami.
 • 26.07.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija proti slovitemu AC Milanu
  Za varovankami trenerja Mikija Kondiča sta že dve tekmi, priprave pa so začeli 15. julija.
 • 18.07.2021 | 1. SŽNL
  V mislih kvalifikacije za ligo prvakinj
  Bauer in ekipa imajo pred sabo tudi nekaj zahtevnih preizkušenj. Med 2. in 5. avgustom bodo gostovali na Jahorini, kjer bodo sodelovale še državne prvakinje Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore in Severne Makedonije.
 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 24.05.2021 | 1. SŽNL
  Za konec še točke za ŽNK Cerklje in ŽNK Krim Rolljet
  V tej sezoni je bilo v SŽNL 63 tekem, 32 zmag je ostalo doma, 29 jih je šlo v goste, beležili smo dva remija. Najvišja zmaga datira v 8. krog, ko so Pomurke s 23:0 premagale Ajdovščino. V sezoni je bilo doseženih 424 golov (6,73 na tekmo). Nastopilo je 192 igralk, podeljenih je bilo 163 rumenih kartonov.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 17.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke, Radomljanke in Mariborčanke do treh točk
  Še en krog nas loči do konca sezone v SŽNL. Tokrat so se zmag veselile igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK MB Tabor in ŽNK Radomlje, ki so z 20. krogom tudi sklenile sezono. Pred nami je še 21. krog, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo; v soboto tudi s spletnim prenosom iz Gornje Radgone.

DELI NA