09.05.2024 | 1. SFL
Naj se finale začne

Vse je pripravljeno za začetek finala 29. sezone 1. SFL. Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 23.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (televizijski prenos)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Dosedanji državni prvaki 1. SFL:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 6
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

Prednost domače dvorane

V finalu sta ekipi, ki sta redni del sklenili na 1. in 2. mestu. Dobovec, ker je bil prvi (52 točk je zbral, Siliko 50), ima v finalni seriji prednost domačega terena in tekmo več v domači dvorani.

Večja rotacija in leto več izkušenj

Vrhničani so bili v tej sezoni zelo konstantni, ob koncu malce manj: v zadnjih štirih tekmah rednega dela je Siliko dvakrat izgubil, remiziral in enkrat zmagal. Je pa trener Mile Simeunovič letos koristil večje število igralcev. Večja rotacija ekipi prinaša svežino, tudi v sklepni fazi sezone. Ekipa je za leto dni starejša, posledično tudi izkušenejša. Predvsem pa bogatejša za finale 1. SFL, ki so ga odigrali lani. Bilo je kratko (0:3 za Dobovec in le tri tekme), a take izkušnje mlada ekipa Silika potrebuje. Tudi zato jim bo letos pričakovano lažje. Pozorno bomo tudi spremljali, kako bo Siliko odigral ta finale. Vrhničane hrabrita tudi dve dejstvi: v tej sezoni jih Dobovec še ni premagal, tudi v neposrednem boju za superpokal je bil Siliko boljši.

Berzelak in Peček

Dobovec s svojo igro ni več tako dominanten kot je bil, a je v ključnih delih sezone pokazal, kako se zmaguje. Tu imamo v mislih finalni turnir pokala Terme Olimia, ki so ga osvojili, ter končnica rednega dela, ko so v ciljni ravnini prišli od enice. Morebitni plus Dobovca bi lahko bil trener Kujtim Morina, ki ima tako kot njegovi igralci več izkušenj s takih tekem, iz takih serij. V Rogaški Slatini velike upe polagajo tudi v oba tujca, Lucasa in Francisca. Na obeh straneh bosta mrežo čuvala dva reprezentančna vratarja. Oba sta zanesljiva, Berzelak je okreval po poškodbi. Prav igra z vratarjem v polju je Silikov velik adut, te igre pa se v tej sezoni (a ne v taki meri kot Siliko) poslužuje tudi Dobovec, ki svojo igro gradi na dobri igri sidrašev (Patrik Pasariček in Denis Kneževič sta skupaj dosegla 40 golov v rednem delu 1. SFL), ki jih Žiga Čeh in soigralci skušajo zalagati z dobrimi žogami. Oplast je v četrtfinalu dobro kljuboval Dobovcu – sidraša sta dosegla en gol. Trener Mile Simeunovič je že v napovedi opozoril, da bi to rad onemogočil ali pa te podaje znižal na minimum. Vrhničani bodo finale odigrale brez poškodovanega Jureta Subana. Dobovec prihaja na finale v optimalni postavi.

Tudi televizijski prenos

Pred nami je veliki finale, vrhunec sezone za vse. Pričakovati je, da se na tribunah zbere veliko gledalcev, navijači obeh ekip so se v tej sezoni že izkazali. Kogar ne bo, bo lahko užival v spletnih prenosih na futsal.si, tretja tekma iz Rogaške Slatine pa bo tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

Tekst: D.P.
Foto: U.K./Futsal.si

SORODNE NOVICE

  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Upali, da dobijo pokal z enico
    „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
    „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
  • 31.05.2024 | 1. SFL
    Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
    Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
  • 31.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec sedmič ali Siliko prvič
    V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
  • 29.05.2024 | 1. SFL
    V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
    „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
  • 29.05.2024 | 1. SFL
    Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
    „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.
  • 28.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec izenačil, o prvaku odloča 5. tekma
    Igralci Dobovca so izenačili finalno serijo državnega prvenstva v futsalu na 2:2. Na Vrhniki so premagali Siliko s 3:1 in tako odločitev o prvaku preložili na odločilno peto tekmo, ki bo v petek v Rogaški Slatini.
  • 28.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec na Vrhniko po izenačenje v finalu
    Danes se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Na Vrhniki se bosta domači Siliko in FK Dobovec pomerila na 4. tekmi finala. Siliko vodi 2:1 v zmagah in je eno zmago oddaljen od naslova državnega prvaka.
  • 27.05.2024 | 1. SFL
    Na Vrhniki v torek tekma, kot je še ni bilo
    „V soboto je bilo nekaj analize, sicer pa smo v nedeljo trenirali. Igralce sem opozoril na malenkosti in nekaj situacij, okoli katerih smo se domenili, kako odigrati,“ Mile Simeunovič, trener Silika, opiše priprave na jutrišnjo 4. tekmo finala 1. SFL. Siliko Vrhnika vodi 2:1 v zmagah, z morebitnim jutrišnjim uspehom bi prišel do 1. naslova državnega prvaka
  • 24.05.2024 | 1. SFL
    Oplast tretji, THE Nutrition Extrem četrti
    To je epilog današnje povratne tekme za 3. mesto, ki jo je Oplast v svoji dvorani dobil s 3:1. Gole so dosegli Žak Obid, Tilen Leban in Dani Vulikič, za goste Denis Totoškovič.

DELI NA