17.04.2018 | 2. SNL
Nafta napolnila kranjsko mrežo in skočila pred Dravo

Drava ni več prva zasledovalka soboške Mure. Na drugo mesto lestvice 2. SNL so po zmagi v zaostali tekmi 21. kroga nogometaši Nafte, ki so v mrežo kranjske Zarice pospravili kar devet zadetkov.

Gorenjci so sicer v Prekmurje pripotovali s precej zdesetkano zasedbo, saj je Brane Pavlin pogrešal kaznovana Ahačiča in Matiča ter poškodovane Šaljo, Vrandečiča in Kopača. Kranjčani so v večernem obračunu naleteli na motiviranega nasprotnika, saj so se Lendavčani želeli odkupiti za sobotni poraz z Radomljami, ki so Nafti zadale sploh prvi poraz na domačih tleh.

Festival zadetkov je v šesti minuti odprl Marko Roginić, ki je za hrbet gostujočega vratarja Lazarja Mikovića pospravil kar štiri zadetke in na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Luko Bobičanca. Vodstvo gostiteljev je v 26. minuti podvojil Mateo Monjac, dve minuti zatem je bil natančen še Leon Leuštek. Po pol ure igre je bil rezultat že 4:0, drugega zadetka večera se je veselil Roginić, ki je postavil tudi izid polčasa.

Kranjčani so imeli črne minute tudi v drugem polčasu, med 52. in 54. minuto so se veselili Vedran Vinko, Marko Roginić in Stjepan Oštrek, že nekajkrat omenjeni Roginić pa je po dobri uri igre zadel še četrtič ta večer. Piko na i visokemu domačemu slavju je v 74. minuti postavil Vinko.

Nafta bo v soboto gostovala pri Iliriji, Zarico pa čaka pomemben obračun spodnjega doma lestvice. V Kranju bodo gostovali Brici.

Zaostala tekma 21. kroga 2. SNL:

NAFTA 1903 - ZARICA KRANJ 9:0 (4:0)

Strelci: Roginić (6', 30', 54', 62'), Monjac (26'), Leuštek (28'), Vinko (52', 74'), Oštrek (56')

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2018 | 2. SNL
    Nafta po prvem domačem porazu gosti Zarico
    Lendavčani so v sobotnem obračunu z Radomljami doživeli prvi poraz pred svojimi gledalci, nocoj pa modre čaka nova domača preizkušnja in sicer zaostalo srečanje 21. kroga. Pod lendavskimi griči bodo ob 19. uri gostovali nogometaši Zarice.
  • 08.09.2017 | 2. SNL
    Lendavčani v Kranju iščejo prve gostujoče točke
    V neposrednem prenosu na spletni strani NZS boste lahko v nedeljo uživali tudi v dvoboju Zarice in Nafte. Lendavčani bodo po remiju v prekmursem derbiju iskali prve gostujoče točke, lažje pa po prvi zmagi sezone dihajo tudi Kranjčani.

DELI NA