08.09.2017 | 2. SNL
Lendavčani v Kranju iščejo prve gostujoče točke

V neposrednem prenosu na spletni strani NZS boste lahko v nedeljo uživali tudi v dvoboju Zarice in Nafte. Lendavčani bodo po remiju v prekmurskem derbiju iskali prve gostujoče točke, lažje pa po prvi zmagi sezone dihajo tudi Kranjčani.

To je v pogovoru pred tekmo potrdil tudi Janez Zupančič, športni direktor kranjskega drugoligaša. »Vsaka zmaga, še posebej na tujem igrišču, je dobrošla. Čeprav se Rogaška v uvodnih tekmah ni izkazala z velikim številom točk, so Slatinčani prikazali dobre predstave, kar je bilo razvidno na gostovanju v Murski Soboti, ko so proti favoriziranemu tekmecu v vsakem polčasu prejeli po en zadetek. Ta zmaga je bila za nas zelo pomembno. Končno se je tudi za nas razpletlo v pozitivnem smislu, tri točke pa so bile več kot zaslužene,« priznava Zupančič, v preteklosti tudi trener Zarice.

Gorenjci so se prve zmage sezone veselili na gostovanju v Rogaški Slatini, kjer sta domačo mrežo zatresla Marko Huč in Tim Oman, ki se je med strelce vpisal v drugi članski preizkušnji. Bo prva zmaga sezone Kranjčanom dala dodatnega poleta? Nafta namreč na Gorenjskem gostuje brez obeh osrednjih branilcev. »O tem lahko govorimo, vendar je potrebno upoštevati, da Nafto štejem med kandidate za najvišja mesta ob koncu sezone. V tekmi z Muro izključenega igralca verjetno ne bosta predstavaljala tako velikega manka, da bi bili zaradi tega slabši. Nenazadnje so tudi z dvema igralcema uspeli izenačiti izid v dvoboju s kakovostnim nasprotnikom. To pove vse o moštvu,« nasprotnika hvali izkušeni Zupančič.

Nekdanji selektor mlajših reprezentančnih selekcij priznava, da so pri Zarici po številnih poletnih kadrovskih spremembah dopolnili svojo zasedbo, a vlogo favorita prepušča gostom: »Mi smo končno popolnini naše vrste. Zdaj se, upam, pričenja mirnejše delo. Napaka bi bilo neposredno napovedovati, da proti takšnemu nasprotniku, kot je Nafta, računamo na tri točke. Želja je prisotna. V prvi vrsti si ne želimo izgubiti, če pa nam bo igra stekla, pa verjamem, da smo sposobni tudi presenetiti. Ogledal sem si dve tekmi Nafte in očitno je, da gre za kakovostno moštvo. Čaka nas težka tekma, vendar sem prepričan, da bodo naši fantje motivirani. Čaka nas 90 minut dobre borbe za pozitiven rezultat.«

Lendavčani se na Gorenjsko odpravljajo po točki v derbiju z Muro, ki ga je pod lendavskimi griči spremljalo več kot dva tisoč gledalcev. »Vročica po derbiju se je umirila, tudi mi smo se že osredotočili na naslednjo tekmo. Derbi je pozabljen, tekmo smo analizirali, pogledali napake, a je bilo veliko tudi pozitivnega. Tekma je bila fenomenalna, a gremo naprej in z mislimi smo že pri naslednjem nasprotniku,« poudarja Mitja Novinić, ki je s svojimi izkušnjami odigral pomembno vlogo v času, ko je imela Mura že številčno premoč.

Nafta je srečanje sklenila zgolj z devetimi igralci, potem ko je že v uvodu pordečel Leon Leuštek, v končnici tekme pa je rdeči karton videl še Žiga Živko. V Kranju bodo modri zaigrali brez obeh osrednjih branilcev. »Trenerski štab bo ekipo kljub izostankom dobro pripravil. Čas je, da tudi v gosteh osvojimo prve točke,« odgovarja nekdanji up Milana. Novinić dodaja, da se tudi Prekmurci v Kranj odpravljajo z dodatnim motivom, saj želijo po remiju v derbiju vknjižiti še prve gostujoče točke: »Zagotovo. Videli smo, da lahko enakovredno igramo proti vsakemu nasprotniku ter iščemo točko ali zmago, ne glede na to, če igramo doma ali v gosteh. Tudi na gostovanjih moramo ponavljati iste predstave. V nedeljo smo videli, da se lahko kosamo z vsakim tekmecem. Verjamem, da bomo tudi v gosteh pričeli nabirati točke.«

Šestindvajsetletnika, ki je v derbiju z Muro nosil tudi kapetanski trak, morda tudi v Kranju čaka nova vloga. Že pred slabim tednom je nogometaš sredine igrišča po izključitvi Leušteka zaigral v osrčju obrambe. Kako se je znašel v novi vlogi? »Na uradni tekmi sem prvič igral na tem položaju. Mislim, da je bilo dobro. Naredim tisto, kar od mene želi trener, tako je bilo tudi sedaj, zaigral sem na položaju osrednjega branilca. Na koncu se je dobro izteklo. Pomembno je, da nismo izgubili in smo ujeli pomembno točko,« poudarja Novinić, ki z dosedanjim točkovnim izkupičkom sicer ni najbolj zadovljen: »Lahko bi osvojili kakšno točko več. Na gostujočih tekmah smo še brez točk, vendar upam, da bo že v bližnji prihodnosti bolje. Verjamem, da bomo na domačem igrišču nadaljevali z dobrimi predstavami in to popravili tudi v gosteh.«

Dvoboj v Športnem parku Zarica se bo pričel ob 16:30, kot že zapisano, pa si ga bo moč ogledati v prenosu na NZS.si. Komu bo pripadel prvi medsebojni obračun Zarice in Nafte?

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: NK Nafta in NK Zarica

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2018 | 2. SNL
    Nafta napolnila kranjsko mrežo in skočila pred Dravo
    Drava ni več prva zasledovalka soboške Mure. Na drugo mesto lestvice 2. SNL so po zmagi v zaostali tekmi 21. kroga nogometaši Nafte, ki so v mrežo kranjske Zarice pospravili kar devet zadetkov.
  • 17.04.2018 | 2. SNL
    Nafta po prvem domačem porazu gosti Zarico
    Lendavčani so v sobotnem obračunu z Radomljami doživeli prvi poraz pred svojimi gledalci, nocoj pa modre čaka nova domača preizkušnja in sicer zaostalo srečanje 21. kroga. Pod lendavskimi griči bodo ob 19. uri gostovali nogometaši Zarice.

DELI NA