18.11.2022 | 1. SFL
Mlinše v Sevnici tudi za Nika

Za točke 1. SFL se v 9. krogu merita tudi KMN Sevnica in ŠD Mlinše, tekma bo v Sevnici, prva tekma te sezone pa se je končala z remijem (2:2). Za Sevničane je bila to edina točka, Mlinše so pri treh. So pa Sevničani minuli vikend izpadli v osmini finala pokala Terme Olimia, medtem ko so Mlinše napredovale med najboljših osem v pokalu.

1.SFL, 9. krog, 18.11.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si  )
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

Lestvica strelcev:
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 8
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 8
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 7
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Jure Suban (FK Siliko) 7

Prepoved nastopa:
Thomas Pihler (KMN Meteorplast Šic bar)
Tilen Rajter (KMN Meteorplast Šic bar)
Danile Džombić (ŠD Mlinše)
Mile Simeunovič (FK Siliko)

Z mislijo na obstanek

„Po eni strani je stanje zelo pozitivno, saj se dvigamo v igri, to se odraža tudi v rezultatih. Pred napredovanjem v pokalu smo po zaostanku 0:2 prišli do točke v Ljutomeru. Žal pa nas je presekala slaba novica, da se je težje poškodoval Nik Smrkolj, ki bo odsoten dalj časa. Ravno opravljamo menjavo generacije, Nik pa je eden teh, ki je zdaj izkušenejši. Na tem mestu mu želimo hitro in uspešno rehabilitacijo! Danes igramo za Nika in tri točke. Vse smo dosedaj „zborbali,“ pa bomo tudi to,“ je jasen trener Mlinš Gregor Ceglar, ki meni, da se pri obeh ekipah čuti pritisk zavoljo bega z dna lestvice. „Vse ekipe, ki smo v tem spodnjem delu lestvice, se soočamo s tem pritiskom. Če bi mi v 2. krogu zmagali, bi se nam odprlo in bi imeli precej več točk. Isto velja za Sevnico,“ še izpostavi trener Ceglar.

Težave tudi v Sevnici

Svoje težave imajo tudi Sevničani, ekipa bo brez poškodovanega dvojca Gregor Pešec&Domen Krnc.
„Stanje ni ravno rožnato, nimamo velikih pričakovanj, zdravstveno stanje se ni izboljšalo,“ o stanju spregovori trener Sevničanov Matej Zakšek.

„Ker je tako stanje, tudi trenirali nismo dobro. Bo pa vse odvisno od igralcev: če se bodo pri sebi uredili zadeve, se dogovorili in se držali načrta, potem imamo kake možnosti, sicer težko,“ še doda Zakšek.

Današnja tekma bo sicer četrta medsebojna po vrsti. Dvakrat sta ekipi remizirali, pred dvema letoma pa so Mlinšani zmagali v Sevnici.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Mlinše

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: Polfinale 1. SFL
    Nocoj v živo spremljamo uvodni polfinalni tekmi 1. SFL.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA