08.10.2020 | 1. SFL
Mile Simeunovič tekmec in vzor hkrati

Ekipa Dobrepolja bo v petek odigrala prvo domačo tekmo v 1. SFL. No ja, ne bo čisto domača, saj na tisto pravo premiero v domačem kraju v novi dvorani v 1. SFL še čakajo. Prihodnji mesec naj bi bila nova dvorana na red, klub pa bo dobil domicil, kot si ga zasluži z desetletjem predanega dela, kot ga je v minula leta vlagala ekipa zbrana okoli Jureta Žnidaršiča in Danija Kaljeviča. Kljub temu pa bo to prva uradna domača tekma med elito, igralo se bo v Velikih Laščah, tekmec pa Siliko Vrhnika.

1. SFL, 5. krog, 10.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobovec – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.30)

Oslabljeni

„Nismo najboljše,“ pravi trener Kaljevič, ki pa se zaveda, da kvalitetno niso na višini kot prvih sedem, osem ekip 1. SFL. Svoje so naredile še poškodbe, zato manjka trojec, s katerim bi bili konkurenčnejši. Misli so pri Vrhničanih, ekipi pa se med sabo dobro poznata. Nenazadnje so se med sabo pomerili v času priprav na sezono, 1:4 je bilo za Siliko na Vrhniki.

Siliko za vzor

„Vrhničane dobro poznamo, prav tako način igre in dela trenerja Mileta Simeunoviča. Ki goji zelo trd, zelo dober, čvrst futsal, tak tekmec pa v petek prihaja k nam. Takole bomo rekel: sam bi si zelo želel, da bi nekoč tudi naša ekipa igrala tako, kot igra Simeunovičev Siliko – to pomeni, da bi bili nepopustljivi, trdoživi in da bi šli vedno „na polno“, na 120 odstotkov, na glavo, kot se reče. Tega si želim, pa da bi že v tej sezoni tako igrali. Želel bi, da bi to dojeli naši igralci. Saj ne pravim, da se na trudijo, a trenerji smo taki, da vedno želimo več,“ navrže Kaljevič, ki ostaja zvest svoji formuli: šestim izkušenim dodaja šest mladincev, ki se učijo in kalijo.

Od ponedeljka stop evforiji

Siliko je v zadnjem krogu 1. SFL s svojo (učinkovito) igro in suvereno zmago proti Litiji poskrbel za veliko senzacijo. „Malce lažje smo delali v teh dneh,“ priznava trener Mile Simeunovič, ki je dovolil, da evforija in vsa sladkost zmage ostane v garderobi do ponedeljka, ko so spet pljunili v roke in se lotili dela. „Menim, da je zmaga prišla v pravem trenutku, da nas dvigne,“ poudari Mile, ki upa, da začenjajo serijo uspehov.

Opozarja sebe in igralce

„V petek nas v Velikih Laščah čaka povsem drugačna tekma. Na to opozarjam sebe in ekipo,“ povsem resno in trezno poudari Simeunovič, ko začnemo napoved za petkov obračun.

„Proti Litiji se je spet videlo, da smo najboljši, ko je tekmec na papirju boljša ekipa in vodi igro. V petek bo drugače, vlogi bosta zamenjani, mi pa tisti, ki bo bomo imeli več žogo v svojih nogah,“ svari Simeunovič, ki opozarja tudi na morebitno vodstvo Dobrepolja in energičnega trenerja Kaljeviča, ki bi ob morebitnem vodstvu še dodatno podžgal ekipo Dobrepolja, ob omembi katere Simeunović spomni tudi na dejstvo, da je to Dobrepoljska premiera v 1. SFL. „Zato bodo dali še nekaj več od sebe,“ poznavalsko sklene Simeunović.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA