09.05.2021 | 1. SŽNL
Mestni derbi v spletnem prenosu

Pred nami je 19. krog SŽNL. Vodilne Pomurke gostijo ŽNK MB Tabor, Ajdovke se bodo pomerile z Radomljankami, spletni prenos na nzs.si pa bo 14. uri prinaša mestni derbi med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Krim RollJet.

Tudi matematično

Pomurke, njihove misli so pri zaključku sezone, pričakujejo Mariborčanke. To bo tekma med 1. in 5. ekipo lige. Domačinke bodo tudi to pot skušale udejaniti določene in začrtane taktične zamisli, ki si jih je zamislil trener Sandi Bauer. V Pomurju pričakujejo, da se jim priključi reprezentantka Lana Golob, ki se vrača s študija in igranja v ZDA. Z današnjo zmago pa bi si lahko Bauerjeva ekipa zagotovila nov naslov državnih prvakinj. To bi bil že osmi naslov, s tem pa bi Pomurke na vrhu lestvice ujele novomeško Krko, ki je takisto zbrala osem lovorik.

V prejšnjih sezonah so bile krimovke (rezultatsko) bližje Olimpiji. V tej sezoni so varovanke trenerja Mikija Kondiča dvakrat porazile mestne tekmice s po 7:0. Tudi danes je Olimpija favorit, to pa bo morala potrditi na terenu. Svojo računico pa imajo tudi gostje. „Z že prej osvojenim tretjim mestom v končnico sezone prihajamo sproščeno in se lahko že oziramo v prihajajočo sezono,“ pravi Nika Pintarič, nogometašica ŽNK Krim RollJet. „Glede na to, kot že rečeno, da so mesta na lestvici že oddana se lahko na takšnih tekmah vsaka posameznica bolj osredotoči na svojo tehnično izvedbo, bolj sproščeno opravlja svoje naloge in pogumno stopi v tekmo. Vse to pa je seveda pomembno za tekme, ki sledijo v naslednji sezoni. Tako kot vsako tekmo želimo tudi tokrat pustiti dober vtis, tako v sami igri kot tudi na rezultatu. Verjamem v našo ekipo, saj lahko s pravo mero borbe vse to tudi udejanimo,“ se na tekmo ozre naša sogovornica.

V Bratoncih se bo začelo ob 11. uri, v Ljubljani ob 14., tekma v Ajdovščini pa bo ob 17.00. Gostje so ujele formo, na krilih zadnjih rezultatov, vključno s četrtkovo zmago proti Mariborčankam (1:6) prihajajo po nove tri točke v Vipavsko dolino. V dresu Ajdovk je svojo športno pot začela danes prva strelka Radomelj Zala Kuštrin, ki je med letoma 2013 in 2017 zabijala gole za Primorke. Danes pa je z 20 doseženimi goli v tej sezoni 5. strelka lige.

SŽNL, 19. krog, 9.5.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK MB Tabor (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Krim RollJet (14.00)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje (17.00)

Lestvica strelk po 18. krogu:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 32
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 30
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 25
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 20

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Igor Kupljenik/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2021 | 1. SŽNL
  Za konec še točke za ŽNK Cerklje in ŽNK Krim Rolljet
  V tej sezoni je bilo v SŽNL 63 tekem, 32 zmag je ostalo doma, 29 jih je šlo v goste, beležili smo dva remija. Najvišja zmaga datira v 8. krog, ko so Pomurke s 23:0 premagale Ajdovščino. V sezoni je bilo doseženih 424 golov (6,73 na tekmo). Nastopilo je 192 igralk, podeljenih je bilo 163 rumenih kartonov.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 17.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke, Radomljanke in Mariborčanke do treh točk
  Še en krog nas loči do konca sezone v SŽNL. Tokrat so se zmag veselile igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK MB Tabor in ŽNK Radomlje, ki so z 20. krogom tudi sklenile sezono. Pred nami je še 21. krog, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo; v soboto tudi s spletnim prenosom iz Gornje Radgone.
 • 15.05.2021 | 1. SŽNL
  Ni prostora in časa za slavje
  Prvakinje so znane, to je ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci, ki v nedeljo odhaja v Ljubljano. Preostali tekmi sta v Mariboru (ob 11. uri tam gostujejo Ajdovke), ob 17. uri se v Radomljah začne obračun domačink z ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana je prosta.
 • 09.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurje ujelo Krko
  Dva kroga pred koncem lige SŽNL je jasno, da so Pomurke državne prvakinje. Na današnjih treh tekmah do točk ŽNK Nona Pomurje, ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Radomlje. Prosta je bila ekipa ŽNK Cerklje. na lestvici strelk sta izenačeni Nina Kajzba in Ana Milović, za petami jima je Kaja Korošec.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.

DELI NA

0