24.09.2022 | 1. SŽNL
Mestni derbi v Ljubljani, prenos tudi na Planet TV

V 5. krogu v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje sta na sporedu tudi dva prenosa. Že dopoldan bo na spletni strani Nzs.si na ogled tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci, popoldan ob 16. uri pa na Planet TV2 še mestni derbi ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana. Takisto ob 16. uri se bo začela v Ljubljani tudi tekma Krim – ŽNK Radomlje Medex. Obračun Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ptuj je preložen.

SŽNL, 5. krog, 25.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00) (prenos na Planet TV 2)
Krim – ŽNK Radomlje Medex (16.00)

preloženo:
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ptuj

Izenačene na derbi

ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana prihajata na ljubljanski mestni derbi z zmagama, obe ekipi imata po 9 točk. Minuli vikend je Olimpija premagala Ajdovke, Ljubljana Radomljanke. V taboru Olimpije so v tem tednu registrirali dve novi igralki. V Ljubljano sta se preselili iz Beltincev. „Zelo smo se okrepili, prišli sta dve izvrstni igralki. Sara Makovec je reprezentantka Slovenije. Maja Dimitrijević je ena najboljših obrambnih igralk v SŽNL. Zelo sem vesel, ker sta obe prišli v Olimpijo,“ pa trener Olimpije Zlatko Gabor začenja svoje razmišljanje pred mestnim derbijem proti Ljubljani.

„V prvi vrsti sem vesel, ker imamo v ekipi dobro konkurenco. Vsi pa težimo k stabilni izvedbi tega, kar delamo na treningu. Predvsem pa si želim, da se držimo svojega načrta in dogovora. Rezultat pa mora biti posledica dominacije,“ nadaljuje Gabor, ki se potem povsem posveti Ljubljani in jutrišnji tekmi proti ŽNK Ljubljana.

„Ljubljana ima zelo dobro ekipo, ki jo dobro vodi trenerka Urška Žganec. Že s Pomurjem smo imeli težave z njimi. Prepričan sem, da nas čaka pravi derbi. Ljubljana je zmes izkušenj in mladosti, so zelo kompaktna ekipa. Vemo, da bo težko. A v Olimpiji hočemo na 1. mesto, zato gremo jutri na zmago. Pričakujem pa dobro in odprto tekmo,“ napove Gabor.

V taboru ŽNK Ljubljana se ogibajo visokoletečih napovedi, trenerka Urška Žganec je bila jasna že po zmagi proti Radomljam. „Časa za veselje ni, z mislimi smo že pri naslednji tekmi,“ je poudarila, tako pa je minil tudi ta teden.

Karić bi dodal enoto treninga

ŽNK Cerklje bodo pred kamerami Nogometne zveze Slovenije gostilo Pomurje. „Vsi vemo, da je Pomurje prava evropska ekipa. Pričakujemo jih z določenim spoštovanjem, bomo pa tudi skušali nekaj pokazati in odigrati in da čim dlje ohranimo mrežo nedotaknjeno,“ napoveduje Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje.

Tekme na Gorenjskem se veseli tudi trener Pomurk Amir Karić. „Menim, da gre naše delo v pravo smer. V tem hipu me ne zanima rezultat, ampak način naše igre – da igramo napadalno, hitro, s čim manj dotiki. V določenih situacijah to na tekmah že precej dobro izgleda. Sedaj imamo na papirju nekaj lažje tekme in nekaj več časa, da naredimo korak naprej. Potem sledijo težje tekme,“ razmišlja Amir Karić, ki pohvali igralke za prizadevnost.

Želi pa si, da bi med tednom uvedli dodatno enoto treninga. „Igralke se v petek vračajo iz Ljubljane. Ker so tekme v nedeljo, lahko v soboto še kaj naredimo. Želel pa bi, da bi imeli še en skupen trening v torek,“ poudari Karić.

Radomljanke po zmago

ŽNK Radomlje Medex, ekipa trenerja Aljaža Gornika, bo novo zmago lovila na Kodeljevem, v dvoboju z ŽNK Krim. Mlade Ljubljančanke še čakajo na prve točke, nič kaj starejše Radomljanke pa bodo napadale četrto ligaško zmago v sezoni 2022/23. Ana Gerjolj pred novo preizkušnjo priznava, da bo po prvem porazu prisotne še nekaj dodatne želje:

„Zagotovo je prisotnega še nekaj več motiva in zagnanosti, kar bomo na igrišču tudi prikazale. Igrale bomo po svojih najboljših zmožnostih in izkoristile čim več priložnosti,“ v pogovoru za klubsko spletno stran napove Ana Gerjolj. S soigralkami je minuli vikend klonila proti ŽNK Ljubljana.

„Naprej gledamo z dvignjeno glavo. Zavedamo se svojih napak in stvari, ki jih lahko izboljšamo. Vemo, da lahko z maksimalnim pristopom in zbranostjo v nadaljevanju jesenskega dela lige iztržimo veliko,“ je jasna Ana Gerjolj.

Krimovke odločno nadaljujejo s sezono, kjer na prvo točko (in prvi dosežen gol) še čakajo.
„Pred nami sta izredno težki tekmi, na katerih želim, da smo najboljša verzija sebe. Zavedamo se, da igramo proti ekipi z zgornjega dela lestvice, zato gremo v tekmo brez kakršnega koli pritiska. Vzdušje v garderobi je odlično, stremimo proti temu, da izpolnimo zadane individualne in ekipne cilje in pa seveda  stremimo k borbeni predstavi vsake posameznice,“ še doda Žiga Grgasovič, trener Krima.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.
  • 29.04.2024 | 1. SŽNL
    Dan po naslovu pogled usmerja v Evropo
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so z zmago proti ŽNK Ljubljana prišle do 11. naslova državnih prvakinj v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do lovorike jih je popeljal trener Vladimir Kokol, ki je ob koncu minulega koledarskega leta nasledil Bojana Jančarja.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
  • 28.04.2024 | 1. SŽNL
    ŽNK Gažon in ŽNK Radomlje Medex v Ljubljano
    Poleg tekme ŽNK Ljubljana – ŽNK Mura Nona sta v 21. krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje na sporedu še tekmi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (ob 16.30, tudi v prenosu na Planet TV-ju) in Krim – ŽNK Gažon (ob 17.30). Tekma na Ptuju bo 19.5., prosta pa je ekipa ŽNK Cerklje.

DELI NA