21.03.2021 | 1. SŽNL
Ljubljanski mestni derbi, ki obeta

Nedelja v 14. krogu SŽNL prinaša ob spletnem prenosu iz Bratoncev in tekmo v Ajdovščini tudi mestni ljubljanski derbi. Na Kodeljevem bo ŽNK Krim RollJet igral proti ŽNK Olimpiji Ljubljana, to bo tekma 3. in 2. ekipe lige. To bo sicer že deveta medsebojna tekma, osem tekem je pripadlo Olimpiji, ena, tista 9.9. 2018 pa krimovkam.

Želijo pokazati, kaj znajo

„Nekoliko več časa smo posvetili specifikam v fazi obrambe, sicer pa smo se pripravljali kot na vsako drugo tekmo. Tekma, kot je nedeljska, je predvsem priložnost za dokazovanje in tako jo tudi jemljem. Menim, da lahko na tem srečanju veliko pokažemo,“ v imenu krimovk napove Nika Pintarič, ki bo danes igrala 79. tekmo v SŽNL, lovi pa 33. zadetek.

„Znamo stati kompaktno in zares ekipno oddelati vseh 90 minut. S tem lahko otežimo razvoj igre Olimpije, ki načeloma igra zelo kombinatorno,“ Nika Pintarič nekaj besed nameni planu igre, za konec pa izpostavi še vlogo trenerskega štaba, kjer imata glavno besedo Urška Žganec in Lucija Grad. „Predvsem nas spodbuja h koncentraciji, ki ne sme izostati v nobenem obdobju tekme. Verjamem, da se bomo tega z ekipo držale in tako iztržile pozitiven rezultat,“ sklene Nika Pintarič.

SŽNL, 14. krog, 21.3.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
Ajdovščina – ŽNK Radomlje (15.00)

SŽNL, preložena tekma 12. kroga, 17.3.
Ajdovščina – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:11

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 17
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim Rolljet) 17

„Zelo dobro delamo, predvsem pa ciljno in usmerjeno, odnos igralk je na izredno visokem nivoju,“ pa v imenu Olimpije spregovori trener Miki Kondič, ki pohvali udeležbo in zagnanost deklet.

Popoln pristop

„Tekma s Krimom je vedno mestni derbi. Če ne greš v tekmo z 200-odstotnim angažmajem, če ne daš vsega, potem se ti lahko zgodi, kar se je Totenhamu proti Dinamu,“ slikovito pove Kondič in dodaja:
„Krimovke so v zadnjem času zelo napredovale, v nadaljevanju prvenstva so dobile vse tekme. Motivirane bodo, mi tudi, zato sem prepričan, da se nam obeta zelo dobra tekma!“

Ob tem Kondič izpostavi tudi dejstvo, da na vsaki tekmi ob točkovnem uspehu zasleduje tudi posamezne cilje, ki si jih zada z ekipo. Tako bo tudi danes.

Tekst: D.P.
Foto: ŽKN Olimpija/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.
 • 25.04.2021 | 1. SŽNL
  V znamenju vodilne trojice
  Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.
 • 24.04.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami poudarek na napadu
  Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog. V nedeljo prenos tekme iz Bratoncev.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke serijsko, krimovke čvrsto na 3. mestu
  Tokratni 16. krog SŽNL je postregel s prepričljivima zmagama ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, tesno pa je bilo v Radomljah, odkoder se domov s točkami vračajo ŽNK Krim RollJet. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 28.4., na vrhu lestvice strelk ostaja Ana Milović.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Vnovič za točke SŽNL
  Po reprezentančni pavzi in prekinitvi prvenstva danes s tekmami nadaljujejo tudi v SŽNL, kjer je na sporedu 16. krog.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Točke ostale v Ljubljani
  S tekmama v Ljubljani se začel tretji del sezone SŽNL, zmagi sta ostali v glavnem mestu. Ana Milović se je z desetimi doseženimi goli povzpela na vrh lestvice strelk. Prvenstvo se nadaljuje 18. aprila.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Dve tekmi danes v Ljubljani
  Danes se s tekmama v Ljubljani začenja zadnja tretjina državnega prvenstva. ŽNK Krim RollJet gosti ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana pa se bo pomerila z Ajdovščino. Tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje je bila preložena na 24. april, proste pa so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi, tri točke za Pomurke in Radomlje
  Za nami je 14. krog SŽNL, pred nami pa še zadnja tretjina prvenstva. Danes so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje.

DELI NA