09.09.2022 | 1. SŽNL
Lanska konkurenta z novim trenerjem, prenos na Planet TV

Po reprezentančnem premoru se v središče pozornosti vrača  Ženska nogometna liga (ŽNL) Triglav Zdravje. Sobota prinaša dve tekmi, dve tudi nedelja. Med reprezentančno pavzo sta v lanski sezoni vodilni ekipi lige segli po novih trenerjih. Zlatko Gabor se je iz Beltincev preselil na klop Olimpije, Amir Karić pa je postal novi trener ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

SŽNL, 3. krog, 10.9.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Krim (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.00) (prenos na Planet TV)

11.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Ptuj – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Srčna in dobra igra

Trener Zlatko Gabor bo premiero na klopi Olimpije doživel na gostovanju pri ŽNK Cerklje. „Zasukali smo rokave, dosti dela nas čaka. A imamo veliko volje in veliko željo. Gremo od tekme do tekme, vemo pa, kaj hočemo. Z zmagami bo rasla samozavest,“ meni Gabor, ki v soboto na tekmi 3. kroga ne bo mogel računati na tri poškodovane igralke. „Bistvena je psihološka priprava na tekmo. Nikogar ne podcenjujemo, proti Cerkljam pričakujem dober odziv igralk in srčno igro,“ pove Gabor.

Tako kot Olimpija imajo tudi Cerklje tri točke po dveh krogih. Trener Primož Štrajhar ima za sobotno tekmo pred kamerami Planet TV-ja na voljo vse igralke, tudi novinko Nino Mele.
„Čaka nas težka tekma. Olimpija ima novega trenerja, začenjajo novo zgodbo. Vsi, ki smo spremljali Olimpijo od začetka sezone, smo videli, da to ni bila prava Olimpija. Mi pa se bomo na jutrišnji tekmi držali svojega načrta in upali na optimalen rezultat,“ pove Štrajhar.

Oslabljene Ajdovke

ŽNK Radomlje Medex v nedeljo gostujejo v Ajdovščini. „Mislim, da ni nekega recepta. Vemo, da moramo biti na igrišču boljše v vsakem elementu, kot nasprotnice. Če bomo z glavo pri tekmi in bo vsaka igralka dala svoj maksimum, vem, da bomo tudi tretjič ekipa, ki bo domov odšla z zmago. Vsa dekleta v ekipi in tudi vsi, ki delajo za ta klub, se zavedamo, za kaj treniramo in kako moramo igrati, da pridemo do novih zmag,“ tekmo napove Maša Osojnik.

Medtem ko so Radomljanke pri dveh zmagah, so Ajdovke pri treh točkah, pred reprezentančnim premorom so ugnale Krim. V nedeljo bi rade nudile dober odpor gostjam.
„Z Radomljami smo se pred kratkim igrali v pokalu, zato nekako vemo, kaj pričakovati. Želeli bi nadgraditi prikazano na pokalni tekmi, vendar bomo v nedeljo zaigrali precej oslabljeni, tako da je to težko pričakovati. To seveda ne pomeni, da se predajamo vnaprej, verjamem, da bodo dekleta, na katere lahko računam, dala vse od sebe!“ se kljub zdesetkani zasedbi trener Jan Polanc nadeja, da bodo nudili dostojen odpor gostjam.

Prva za Amirja Karića

„Spet tekma, v kateri bomo probali prejeti čimanj zadetkov. Upamo, da nam bo uspelo sestaviti ekipo, saj imamo še zmeraj odsotnih in poškodovanih več igralk. Gremo pogumno in borbeno v tekmo,“ se boljših časov nadeva trener Ptuja Uroš Šmigoc. V 3. krogu državnega prvenstva gostijo Pomurke, pri katerih bo na klopi debitiral novi trener Amir Karić.

„Na Ptuju želimo potrditi vlogo favorita. Pa ne samo na Ptuju, ampak na vseh tekmah, ki sledijo,“ ambicij ne skriva Amir Karić, ki je minuli četrtek opravil prvi trening z ekipo in jo za pristop in delavnost tudi takoj pohvali.
„Vzdušje je super, na voljo imam vse igralke, tudi tiste, ki so bile na reprezentančnih akcijah. Nekaj tekem sem si tudi ogledal, predvsem mladinke so odigrale tri kvalitetne tekme,“ še pristavi Karić.

ŽNK Ljubljana bo na mestnem obračunu lovila svojo 2. zmago v sezoni, nazadnje so Ljubljančanke navdušile proti Pomurkam, tesno so izgubile z 0:1.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA