18.11.2020 | 1. SFL
Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec

Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.

Najtežje obdobje

„Poškodbe so nekaj najtežjega za športnike. Sam sem bil težje poškodovan prvič. Ne moreš trenirati, ne moreš igrati in ne moreš pomagati ekipi,“ pravi Rok, ki je dobil v torek, 17.11., proti KMN Sevnica uvodne minute. „Mislim, da sem igral 15 minut. Tako ali tako pa sem dober mesec že treniral z ekipo. Zaigrati bi moral že pred preložitvijo tekem,“ pravi Mordej. „Treningi naše ekipe so tako ali tako močnejši kot večina tekem v 1. SFL. Ko sem videl, da tu lahko igram, potem sem se zavedal, da lahko začnem,“ dodaja Mordej, ki načrtuje, da bo do novega leta nared.

„Načrtoval sem, da bom začel decembra trenirati z ekipo, januarja pa bi zaigral. A sem se počutil zelo dobro, tudi zadnji testi in pregled kolenskega sklepa in mišic so bili zelo dobri. Zato sem zadnjih 14 dni že treniral z ekipo,“ svojo vrnitev opiše Gašper, ki se je minuli ponedeljek odločil, da pomaga soigralcem kar na terenu, ne le na klopi.

„Res je "luštno", ker sem nazaj. Pogrešal sem futsal, pogrešal sem tekmovanje,“ priznava Vrhovec, ki si želi pomagati ekipi do najvišjih mest. „Malce sem še previden, rabim predvsem minute, ki mi manjkajo,“ navrže Vrhovec, ki pozdravlja tudi vrnitev Roka Mordeja.

Vesela drug za drugega

Prijatelja, tudi soigralca v klubu (ko bil Vrhovec posojen v Dobovec), Rok in Mordej sta se razveselila svoje in prijateljeve vrnitve na teren. „Pozdravljam Roko vrnitev, naključje je hotelo, da nam je uspela vrnitev na isti dan. Roku, ki je moj prijatelj, želim vse dobro. Vem, kako se je počutil, ko se ti zgodi taka poškodba. Sam sem to prvič doživel pred enajstimi leti,“ pove Gašper. „Videl sem, da je tudi Gašper zaigral. Res je imel smolo, dobro je za slovenski futsal in kvaliteto lige, da se je vrnil. Na igrišču se grdo gledava, sicer pa sva prijatelja,“ pa sklene Mordej.

Rok Mordej (1989) je za slovensko člansko vrsto zbral 106 tekem, dosegel je 41 zadetkov, debitiral je 24. oktobra 2008. V dresu mlade reprezentance ima 33 tekem in 11 doseženih golov. Mordej je kariero začel doma, v Dobovcu, ki ga je prvič zapustil 2012., ko je šel za dve sezoni v italijanski New Team Calcio a 5, potem se je za dve leti vrnil v matični klub, da bi potem še sezono 2016/2017 odigral v zagrebškem Nacionalu. Z Dobovcem je bil trikrat državni prvak.

Gašper Vrhovec (1988) je za člane Slovenije zbral 83 tekem, dosegel je 42 zadetkov, debitiral je 20.10. 2007 proti Uzbekistanu. V reprezentanci U21 ima 11 nastopov in en dosežen zadetek. V 1. SFL ima tri naslove državnega prvaka. Poleg Litije je nosil še dres Dobovca Pivovarne Kozel, kamor je bil posojen v sezoni 2015/16.

Tekst: D.P.
Foto: FC Litija, FK Dobovec

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA