18.11.2020 | 1. SFL
Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec

Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.

Najtežje obdobje

„Poškodbe so nekaj najtežjega za športnike. Sam sem bil težje poškodovan prvič. Ne moreš trenirati, ne moreš igrati in ne moreš pomagati ekipi,“ pravi Rok, ki je dobil v torek, 17.11., proti KMN Sevnica uvodne minute. „Mislim, da sem igral 15 minut. Tako ali tako pa sem dober mesec že treniral z ekipo. Zaigrati bi moral že pred preložitvijo tekem,“ pravi Mordej. „Treningi naše ekipe so tako ali tako močnejši kot večina tekem v 1. SFL. Ko sem videl, da tu lahko igram, potem sem se zavedal, da lahko začnem,“ dodaja Mordej, ki načrtuje, da bo do novega leta nared.

„Načrtoval sem, da bom začel decembra trenirati z ekipo, januarja pa bi zaigral. A sem se počutil zelo dobro, tudi zadnji testi in pregled kolenskega sklepa in mišic so bili zelo dobri. Zato sem zadnjih 14 dni že treniral z ekipo,“ svojo vrnitev opiše Gašper, ki se je minuli ponedeljek odločil, da pomaga soigralcem kar na terenu, ne le na klopi.

„Res je "luštno", ker sem nazaj. Pogrešal sem futsal, pogrešal sem tekmovanje,“ priznava Vrhovec, ki si želi pomagati ekipi do najvišjih mest. „Malce sem še previden, rabim predvsem minute, ki mi manjkajo,“ navrže Vrhovec, ki pozdravlja tudi vrnitev Roka Mordeja.

Vesela drug za drugega

Prijatelja, tudi soigralca v klubu (ko bil Vrhovec posojen v Dobovec), Rok in Mordej sta se razveselila svoje in prijateljeve vrnitve na teren. „Pozdravljam Roko vrnitev, naključje je hotelo, da nam je uspela vrnitev na isti dan. Roku, ki je moj prijatelj, želim vse dobro. Vem, kako se je počutil, ko se ti zgodi taka poškodba. Sam sem to prvič doživel pred enajstimi leti,“ pove Gašper. „Videl sem, da je tudi Gašper zaigral. Res je imel smolo, dobro je za slovenski futsal in kvaliteto lige, da se je vrnil. Na igrišču se grdo gledava, sicer pa sva prijatelja,“ pa sklene Mordej.

Rok Mordej (1989) je za slovensko člansko vrsto zbral 106 tekem, dosegel je 41 zadetkov, debitiral je 24. oktobra 2008. V dresu mlade reprezentance ima 33 tekem in 11 doseženih golov. Mordej je kariero začel doma, v Dobovcu, ki ga je prvič zapustil 2012., ko je šel za dve sezoni v italijanski New Team Calcio a 5, potem se je za dve leti vrnil v matični klub, da bi potem še sezono 2016/2017 odigral v zagrebškem Nacionalu. Z Dobovcem je bil trikrat državni prvak.

Gašper Vrhovec (1988) je za člane Slovenije zbral 83 tekem, dosegel je 42 zadetkov, debitiral je 20.10. 2007 proti Uzbekistanu. V reprezentanci U21 ima 11 nastopov in en dosežen zadetek. V 1. SFL ima tri naslove državnega prvaka. Poleg Litije je nosil še dres Dobovca Pivovarne Kozel, kamor je bil posojen v sezoni 2015/16.

Tekst: D.P.
Foto: FC Litija, FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

DELI NA