08.09.2019 | 1. SŽNL
Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami

V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.

SŽNL, 3. krog, 8.9.
Koper Obala – Ajdovščina (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija (11.00)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (16.30)

Lestvica strelk po 2. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 5
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 4

Prepoved igranja v 3. krogu SŽNL:
Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje)

Prvakinje v Maribor

Državne prvakinje ŽNK Nova Pomurje Beltinci odhajajo v Maribor, to pa bo posebna tekma za kar nekaj igralk, ki je v zadnjem času menjalo prav ti dve klubski barvi. V Pomurje se je selila Kim Juršnik, v dresu Mariborčank pa igrajo nekdanje Pomurke Mihaela Horvat,Vita Šiftar, Špela Pernek, Maša Šibila in Eva Potočnik, ki za modre nastopa s statusom posojene igralke, dodajo na spletni strani ŽNK Pomurje. Domačinke točk v novi sezoni še nimajo, danes bodo igrale brez poškodovane Urške Bratuša.

Za Olimpijo in Krim štejejo le tri točke

„Delamo na dolgi rok. Veseli udeležba na treningu, pogoje imajo dobre, prav tako atmosfero,“ pa pred tekmo z Olimpijo razmišlja trener Primož Štrajhar, ki vodi ŽNK Cerklje. Prepričan je, da njegova vrsta dela korake v pravo smer, da se približa tudi najboljšim v državi. „V minulih dveh tednih smo dobro trenirali, odhajamo po nove tri točke,“ pa nima skrbi s sestavo ekipe trener Ljubljančank Peter Kristan.

Krimovke in Radomljanke se bodo srečale v Ljubljani, po dveh krogih pa imajo oboji popoln izkupiček. „Zaradi poškodb in odsotnosti do sedaj še nismo zaigrali v popolni postavi, enako bo tudi danes. Kljub temu počasi prehajamo v pravo formo. Upam, da bomo zbrani in da bomo pokazali pravi obraz. Nasprotnik je premagljiv, zato ciljamo na tri točke. Vse drugo kot zmaga bo za nas neuspeh,“ odločno napove David Fekonja, ki uspešno vodi krimovke.

„Vsako gostovanje je težko, sedaj pa igramo še proti nasprotnicam, ki si želijo vrha, tako kot mi. Mislim, da bo tekma pravi derbi, izenačena do zadnje minute. Začeti moramo skoncentrirano, individualna in ekipna motivacija mora uspešno delovati. Mi bomo seveda igrale na zmago in verjamem v naš uspeh,“ pa v imenu Radomljank za klubsko spletno stran tekmo napove Tjaša Kavšak.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim RollJet

SORODNE NOVICE

 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Mika jih boj za 3. mesto
  V 29. sezoni SŽNL bo nastopala tudi sredina ŽNK Cerklje, ki predstavlja v nogometni druščini gorenjsko regijo. Na klopi zasedbe je ostal trener Primož Štrajhar.
 • 14.08.2020 | 1. SŽNL
  Primer Zale in Izabele vzor in cilj
  „Trenirali smo dobro, trudili smo se delati normalno, se razume v okviru situacije in zmožnosti, ki vladajo,“ pove Luka Kompara, ki že od samega začetka bdi nad delom članske ekipe, ki je letos priprave opravila doma, ne pa v Bovcu, kjer so bili nazadnje.
 • 12.08.2020 | 1. SŽNL
  V Mariboru pripravljene na novo sezono
  Na začetek 29. sezone SŽNL se pripravljajo tudi v ekipi ŽNK Maribor Tabor, kjer pa so pred začetkom sezone in priprav imenovali novega trenerja. To je postal Martin Cvetič, ki je na tem mestu nadomestil Semirja Šabotiča.
 • 07.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke želijo med tri v državi
  Ekipo sta okrepili Staša Čagran (ŽNK Radomlje) in Manuela Keršič (ŽNK Olimpija Ljubljana). „Izrazili sta željo, da prideta k nam, sprejeli smo ju. Pričakovati je, da pride še vratarka Saša Oblak, saj je Maja Zajc na preizkušnji v tujini,“ pove trener David Fekonja.
 • 06.08.2020 | 1. SŽNL
  Pred štartom prvenstva še generalka s Sturmom
  Odločno so se priprav na novo sezono lotili tudi v ŽNK Radomlje, kjer bo delo glavnega trenerja še naprej opravljal Aljaž Gornik. Ekipa je v 4. tednu priprav.
 • 14.07.2020 | 1. SŽNL
  V Ljubljani začnejo prihodnji teden
  Priprave na novo sezono bodo zmajčice začele 23. julija, 25.7. pa jih že čaka uvodna preizkušnja, potem še 31.7. in 5.8. Vse z željo, da pripravljene pričakajo uvod v sezono SŽNL, ki se začne 16. avgusta.
 • 13.07.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke v pričakovanju začetka priprav
  Precej prej pa se bodo začele borbe za točke v domačem prvenstvu. Osemčlansko tekmovanje, v njem bodo igrali ŽNK Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje, NK Krim RollJet, FC Koper, NK MB Tabor, ŽNK Cerklje, ND Primorje, se bo pričelo s 1. krogom 16. avgusta.
 • 11.03.2020 | 1. SŽNL
  Okrepljene po točke in izkušnje za novo sezono
  V nedeljo, 15. marca, se sezona nadaljuje tudi za ŽNK Radomlje, ki v prvem spomladanskem krogu doma gostijo ljubljansko Olimpijo.
 • 08.03.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke suvereno proti Ajdovkam
  Aktualne državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci je v naprej odigrani tekmi 13. kroga z 9:0 porazila Ajdovke. S štirimi zadetki se je izkazala Neli Hofman. Preostale tri tekme uvodnega kroga pomladi bodo v nedeljo, 15. marca.
 • 07.03.2020 | 1. SŽNL
  Spomladanski del odpirajo prvakinje in Ajdovke
  S tekmo ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ajdovščina se začenja spomladanski del državnega prvenstva članic. Ostale tri tekme 13. kroga bodo prihodnjo nedeljo, 15. marca.

DELI NA