08.09.2019 | 1. SŽNL
Krimovke po tri točke, za primat pred kamerami

V minulih dneh smo pisali, da je v 3. krogu SŽNL na sporedu primorski derbi, ki ga bomo lahko od 11.00 naprej spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Danes pa se bo igralo še v Cerkljah, Mariboru in Ljubljani.

SŽNL, 3. krog, 8.9.
Koper Obala – Ajdovščina (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija (11.00)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (16.30)

Lestvica strelk po 2. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 8
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 5
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 4

Prepoved igranja v 3. krogu SŽNL:
Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje)

Prvakinje v Maribor

Državne prvakinje ŽNK Nova Pomurje Beltinci odhajajo v Maribor, to pa bo posebna tekma za kar nekaj igralk, ki je v zadnjem času menjalo prav ti dve klubski barvi. V Pomurje se je selila Kim Juršnik, v dresu Mariborčank pa igrajo nekdanje Pomurke Mihaela Horvat,Vita Šiftar, Špela Pernek, Maša Šibila in Eva Potočnik, ki za modre nastopa s statusom posojene igralke, dodajo na spletni strani ŽNK Pomurje. Domačinke točk v novi sezoni še nimajo, danes bodo igrale brez poškodovane Urške Bratuša.

Za Olimpijo in Krim štejejo le tri točke

„Delamo na dolgi rok. Veseli udeležba na treningu, pogoje imajo dobre, prav tako atmosfero,“ pa pred tekmo z Olimpijo razmišlja trener Primož Štrajhar, ki vodi ŽNK Cerklje. Prepričan je, da njegova vrsta dela korake v pravo smer, da se približa tudi najboljšim v državi. „V minulih dveh tednih smo dobro trenirali, odhajamo po nove tri točke,“ pa nima skrbi s sestavo ekipe trener Ljubljančank Peter Kristan.

Krimovke in Radomljanke se bodo srečale v Ljubljani, po dveh krogih pa imajo oboji popoln izkupiček. „Zaradi poškodb in odsotnosti do sedaj še nismo zaigrali v popolni postavi, enako bo tudi danes. Kljub temu počasi prehajamo v pravo formo. Upam, da bomo zbrani in da bomo pokazali pravi obraz. Nasprotnik je premagljiv, zato ciljamo na tri točke. Vse drugo kot zmaga bo za nas neuspeh,“ odločno napove David Fekonja, ki uspešno vodi krimovke.

„Vsako gostovanje je težko, sedaj pa igramo še proti nasprotnicam, ki si želijo vrha, tako kot mi. Mislim, da bo tekma pravi derbi, izenačena do zadnje minute. Začeti moramo skoncentrirano, individualna in ekipna motivacija mora uspešno delovati. Mi bomo seveda igrale na zmago in verjamem v naš uspeh,“ pa v imenu Radomljank za klubsko spletno stran tekmo napove Tjaša Kavšak.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Krim RollJet

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2019 | 1. SŽNL
  Danes SŽNL, v četrtek dan za pokal
  S tekmami 4. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, prenos srečanja bo iz Bratoncev, kjer Pomurke gostijo krimovke. Nov teden prinaša tudi četrtfinale ženskega pokala NZS, obračuni so na sporedu 19.9.
 • 14.09.2019 | 1. SŽNL
  Dober štart bi rade nadgradile proti prvakinjam
  Pred ekipo ŽNK Krim RollJet je nova tekma, nova preizkušnja – v 4. krogu Ljubljančanke odhajajo v goste pokalnim in državnim prvakinjam vrsti ŽNK Nova Pomurje Beltinci. Pred kamerami, prenos se začne ob 11.00, bomo videli ponovitev majskega finala pokala, ki je bil v Celju.
 • 13.09.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke pred TV kamerami proti krimovkam
  V nedeljo se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot v Bratoncih, kjer prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci gostijo zasedbo ŽNK Krim RollJet, prenos se začne ob 11.00.
 • 08.09.2019 | 1. SŽNL
  Koprčanke s sedmico, krimovkam derbi
  Tretji krog SŽNL je prinesel tri zmage gostujočim ekipam, domačo čast je v derbiju rešil Krim RollJet. Vodilne tri strelke lige so izboljšale svoj izkupiček tudi to pot.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 27.08.2019 | 1. SŽNL
  Polovica s popolnim izkupičkom, pol brez točke
  Kar tri tekme so se to pot končale z identičnim rezultatom – 6:0. Uvodoma smo v Ajdovščini, kjer so krimovke s 6:0 slavile proti domačinkam. S tremi zadetki se je izkazala Lucija Grad, ki je odigrala 254. tekmo v SŽNL, zdaj pa je pri 137 zadetkih
 • 25.08.2019 | 1. SŽNL
  Ob 11.00 prenos iz Bratoncev, Primorke okrepljene
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v SŽNL, 3. krog pa bo zavoljo reprezentančnih obveznosti na sporedu 8.9. Danes so na sporedu tekme v Ajdovščini, Radomljah, Bratoncih in Ljubljani.
 • 24.08.2019 | 1. SŽNL
  Bauer bo debitiral pred kamerami
  Tudi 2. krog SŽNL prinaša neposredni spletni prenos, tokrat bodo kamere Nogometne zveze Slovenije v Bratoncih, kjer se bo na klopi Pomurk predstavil novi stari trener Sandi Bauer, v goste pa mu prihaja zasedba ŽNK Cerklje.

DELI NA