22.09.2019 | 1. SŽNL
Ko je vsaka tekma derbi, ena tudi v prenosu

Današnja nedelja je rezervirana za tekme 5. kroga SŽNL, obračuni so na sporedu v Cerkljah, Mariboru, Radomljah in Ljubljani. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, začnemo ob 11.00.

SŽNL, 5. krog, 22.9.
ŽNK Cerklje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK MB Tabor – Koper Obala (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje (11.00) (videoprenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Olimpija (16.00)

Lestvica strelk po 3. krogu SŽNL:
Ana Milović (ŽNK Olimpija) 14
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 8
Manca Suhoveršnik (ŽNK Olimpija) 8

Za prvenstvene točke

Za ekipami je četrtfinale ženskega pokala NZS. Radomljanke in Pomurke so bile polovično uspešne, s tako popotnico pa prihajajo na današnjo tekmo. Radomljanke so se poslovile po porazu proti Olimpiji, Pomurke so odpravile Koprčanke. Danes je tu boj za prvenstvene točke, obračun tretje in prve ekipe lige.

"V nedeljo je pred nami težka tekma. Ne glede na pokalno tekmo verjamem, da smo sposobne prikazati dobro igro. Z borbenostjo in visoko motivacijo lahko dosežemo marsikaj!" v najavi za uradno klubsko Facebook stran napoveduje Ana Golob, igralka Radomelj.

„V nedeljo pričakujem težko tekmo, vendar se vsaka igralka zaveda svoje kakovosti. Če bomo v tekmo krenile, tako kot znamo, z veliko mero borbenosti, potrpežljivosti in samozavesti, nam tri točke ne bi smele uiti iz rok,“ pa za klubsko spletno stran Pomurk dodaja Tjaša Nemec. Varovanke Sandija Bauerja so poleg pokalne tekme med tednom igrale tudi proti zagrebškemu Dinamu in ga ugnale, ohrabrene pa prihajajo na gostovanje.

Derbi zgornjega doma bo tudi v Ljubljani, kjer krimovke gostijo Olimpijo. V taboru zmajčic so previdni, saj še niso pozabili tekme lanske sezone (3. krog SŽNL, 4:5 je bilo), ko so jih krimovke sploh prvič ugnale.

Trije še brez točk

To je tudi krog, ko se med sabo merijo štiri prvouvrščene in tiste, ki so razporejene od 5. do 8. mesta na lestvici. V spodnjem delu tri ekipe še nimajo točke, mednje sodita tudi ŽNK Cerklje in Ajdovščina. Zgodovina je na strani Gorenjk (šest tekem, šest zmag za ŽNK Cerklje), ki se nadejajo, da prihajajo njihove tekme, s tem pa tudi točke.

Na to upajo tudi v ŽNK MB Tabor, ki se bodo ob 11. uri pomerili s Koprčankami. Mariborčanke upajo in čakajo na tekmo, ki bi spreobrnila potek krivulje sezone. Po štirih krogih so brez ligaških točk, poslovile so se tudi od pokalnega tekmovanja.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA