25.03.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Velesovem in Ljubljani

Nedelja prinaša tekme 14. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ob 11. uri bo spletni prenos iz Nogometnega centra Velesovo, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15. uri bomo ljubitelji nogometa na Planet TV-ju spremljali tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, prav tako ob 15. uri se začne obračun v Bratoncih, ko pri ŽNK Mura Nona gostuje Primorje Naturelle.

SŽNL, 14. krog, 26.3.
ŽNK Cerklje – ŽNK Ljubljana (11.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (15.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Mura Nona – Primorje Naturelle (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 42
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 35
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 22

Z več kombinatorike

Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona doma gosti Ajdovke. „Treniramo in delamo, počasi kompletiramo svoje vrste,“ pove trener Amir Karić, ki razkrije, da je poškodovani dvojec  Lara Klopčič&Lea Dolinar že začel z vadbo, v treh tednih pa bi se lahko priključili ekipi pri delu na treningu. „Na nedeljski tekmi si želim, da se pokažemo v boljši luči kot na prvi v Radomljah. Tam nismo bili najboljši v vseh pogledih. Želim si, da je v naši igri več kombinatorike. Da delo s treninga prenesemo na tekmo,“ je jasen Karić, ki se tudi sam veseli delitve lige na dva dela, ko bo vsak krog prinesel derbi.

„Na gostovanje v Bratonce se odpravljamo precej oslabljeni. A kljub temu upam, da bomo strnili svoje vrste in nudili domačinkam čim boljši odpor,“ pa se nadeja trener Ajdovk Jan Polanc.

Veselijo se prve tekme

S tekmo 14. kroga se spomladanski del začenja tudi za ekipo ŽNK Ljubljana. ”Za nami je daljše pripravljalno obdobje. Punce so brez tekmovanja že skoraj štiri mesece, zato se veselijo začetka sezone. Ponosna sem na ekipo, igralke so resno trenirale, dobro so usklajevale nogomet in ostale obveznosti, pripravljene so. Klima v ekipi je odlična, radi hodimo na treninge, pridno treniramo in se hkrati družimo. Lahko rečem, da se sedaj bolj kot kadarkoli prej čuti naš moto treniramo, igramo s srcem. V nedeljo nas čaka prva prvenstvena tekma. Cerklje v gosteh nikoli niso lahek nasprotnik. Od punc pričakujem 100-odstotno resnost, disciplino, hkrati pa si želim, da uživajo in ostanejo zdrave. Ni skrivnost, zanima nas samo zmaga,“ tekmo napove trenerka Urška Žganec, ki vodi ŽNK Ljubljano.

Gorenjke so pred tednom dni spomladanski del začele z zmago nad Ajdovkami (1:4). Varovanke trenerja Primoža Štrajharja pa bi se rade v dobri luči pokazale tudi v spletnem prenosu, ki bo v svet ponesel tekmo proti ŽNK Ljubljani.

Remija niso pozabili

Popoldan nas v Ljubljani čaka še derbi 2. in 3. ekipe lige. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Radomlje Medex. V taboru Radomljank so ponosni na svoje reprezentantke U17, ki so se vrnile v klub po kvalifikacijah za EP 2023. „Po takih kvalifikacijah se klub znajde kar pred izzivom: več kot pol ekipe je bilo na turnirju, igralke so bile zelo obremenjene, saj so odigrale tri tekme. Zato smo včeraj na treningu preverili stanje, na osnovi tega pa se bom odločil za postavo,“ napoved pred jutrišnjo tekmo začne strateg Radomljank Aljaž Gornik.

„V vsakem primeru, ne glede na to, kdo igra in kdo ne, pa gremo na tekmo z enako miselnostjo, ki nas krasi: zopet želimo igrati na zmago. Da pokažemo svoj DNK. Moram reči, da se je to videlo že proti Muri, na nas pa je, da to le ponavljamo in utrjujemo,“ poudari Gornik, ki pravi, da je na podlagi prve tekme spomladi težko oceniti moč Olimpije. 

„So pa imeli pred nadaljevanjem prvenstva precej več časa za uigravanje. Dodali so nekaj novih imen, zagotovo so kakovostnejša zasedba, kot so bili,“ meni Gornik, ki se zaveda, da bodo domačinke dodatno motivirane tudi zavoljo jesenskega remija v Radomljah.

„Veselimo se tekme, veselimo se nadaljevanja prvenstva. Dekleta so dobro in trdo delala. Kot pa sem dejal že v prejšnji najavi: na vsaki tekmi v spomladanskem delu sezone nas zanima le in samo zmaga,“ napoved pred derbijem zgornjega dela začne trener Olimpije Zlatko Gabor. A se tudi zaveda, da jih v nedeljo pred kamerami Planet TV-ja čaka zahtevno delo.

„Radomlje so dobra ekipa, dobro so vodeni, premorejo kvalitetnega trenerja. Pa tudi mi nismo pozabili, da smo jeseni z njimi remizirali v Radomljah,“ trener Gabor spomni na jesenski del, ko je Olimpija ostala brez zmage v Športnem parku Radomlje. V nedeljo v dresu Olimpije ne bo poškodovane Poljankinje  Agnieszke Jędrzejewicz.

Brez Ptuja

ŽNK Ptuj pa je z dnem 20.03.2023 prenehal tekmovati v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Na podlagi določil 54. člena Tekmovalnega pravilnika NZS se rezultati prve tretjine prvenstva priznajo, rezultati druge tretjine se brišejo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA