25.03.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Velesovem in Ljubljani

Nedelja prinaša tekme 14. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ob 11. uri bo spletni prenos iz Nogometnega centra Velesovo, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Ljubljana. Ob 15. uri bomo ljubitelji nogometa na Planet TV-ju spremljali tekmo ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex, prav tako ob 15. uri se začne obračun v Bratoncih, ko pri ŽNK Mura Nona gostuje Primorje Naturelle.

SŽNL, 14. krog, 26.3.
ŽNK Cerklje – ŽNK Ljubljana (11.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (15.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Mura Nona – Primorje Naturelle (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 42
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 35
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje Medex) 22

Z več kombinatorike

Vodilna ekipa lige ŽNK Mura Nona doma gosti Ajdovke. „Treniramo in delamo, počasi kompletiramo svoje vrste,“ pove trener Amir Karić, ki razkrije, da je poškodovani dvojec  Lara Klopčič&Lea Dolinar že začel z vadbo, v treh tednih pa bi se lahko priključili ekipi pri delu na treningu. „Na nedeljski tekmi si želim, da se pokažemo v boljši luči kot na prvi v Radomljah. Tam nismo bili najboljši v vseh pogledih. Želim si, da je v naši igri več kombinatorike. Da delo s treninga prenesemo na tekmo,“ je jasen Karić, ki se tudi sam veseli delitve lige na dva dela, ko bo vsak krog prinesel derbi.

„Na gostovanje v Bratonce se odpravljamo precej oslabljeni. A kljub temu upam, da bomo strnili svoje vrste in nudili domačinkam čim boljši odpor,“ pa se nadeja trener Ajdovk Jan Polanc.

Veselijo se prve tekme

S tekmo 14. kroga se spomladanski del začenja tudi za ekipo ŽNK Ljubljana. ”Za nami je daljše pripravljalno obdobje. Punce so brez tekmovanja že skoraj štiri mesece, zato se veselijo začetka sezone. Ponosna sem na ekipo, igralke so resno trenirale, dobro so usklajevale nogomet in ostale obveznosti, pripravljene so. Klima v ekipi je odlična, radi hodimo na treninge, pridno treniramo in se hkrati družimo. Lahko rečem, da se sedaj bolj kot kadarkoli prej čuti naš moto treniramo, igramo s srcem. V nedeljo nas čaka prva prvenstvena tekma. Cerklje v gosteh nikoli niso lahek nasprotnik. Od punc pričakujem 100-odstotno resnost, disciplino, hkrati pa si želim, da uživajo in ostanejo zdrave. Ni skrivnost, zanima nas samo zmaga,“ tekmo napove trenerka Urška Žganec, ki vodi ŽNK Ljubljano.

Gorenjke so pred tednom dni spomladanski del začele z zmago nad Ajdovkami (1:4). Varovanke trenerja Primoža Štrajharja pa bi se rade v dobri luči pokazale tudi v spletnem prenosu, ki bo v svet ponesel tekmo proti ŽNK Ljubljani.

Remija niso pozabili

Popoldan nas v Ljubljani čaka še derbi 2. in 3. ekipe lige. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Radomlje Medex. V taboru Radomljank so ponosni na svoje reprezentantke U17, ki so se vrnile v klub po kvalifikacijah za EP 2023. „Po takih kvalifikacijah se klub znajde kar pred izzivom: več kot pol ekipe je bilo na turnirju, igralke so bile zelo obremenjene, saj so odigrale tri tekme. Zato smo včeraj na treningu preverili stanje, na osnovi tega pa se bom odločil za postavo,“ napoved pred jutrišnjo tekmo začne strateg Radomljank Aljaž Gornik.

„V vsakem primeru, ne glede na to, kdo igra in kdo ne, pa gremo na tekmo z enako miselnostjo, ki nas krasi: zopet želimo igrati na zmago. Da pokažemo svoj DNK. Moram reči, da se je to videlo že proti Muri, na nas pa je, da to le ponavljamo in utrjujemo,“ poudari Gornik, ki pravi, da je na podlagi prve tekme spomladi težko oceniti moč Olimpije. 

„So pa imeli pred nadaljevanjem prvenstva precej več časa za uigravanje. Dodali so nekaj novih imen, zagotovo so kakovostnejša zasedba, kot so bili,“ meni Gornik, ki se zaveda, da bodo domačinke dodatno motivirane tudi zavoljo jesenskega remija v Radomljah.

„Veselimo se tekme, veselimo se nadaljevanja prvenstva. Dekleta so dobro in trdo delala. Kot pa sem dejal že v prejšnji najavi: na vsaki tekmi v spomladanskem delu sezone nas zanima le in samo zmaga,“ napoved pred derbijem zgornjega dela začne trener Olimpije Zlatko Gabor. A se tudi zaveda, da jih v nedeljo pred kamerami Planet TV-ja čaka zahtevno delo.

„Radomlje so dobra ekipa, dobro so vodeni, premorejo kvalitetnega trenerja. Pa tudi mi nismo pozabili, da smo jeseni z njimi remizirali v Radomljah,“ trener Gabor spomni na jesenski del, ko je Olimpija ostala brez zmage v Športnem parku Radomlje. V nedeljo v dresu Olimpije ne bo poškodovane Poljankinje  Agnieszke Jędrzejewicz.

Brez Ptuja

ŽNK Ptuj pa je z dnem 20.03.2023 prenehal tekmovati v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Na podlagi določil 54. člena Tekmovalnega pravilnika NZS se rezultati prve tretjine prvenstva priznajo, rezultati druge tretjine se brišejo.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje Medex

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2023 | 1. SŽNL
  Rekordna sezona v ženski članski ligi
  S tekmami 20. kroga se je sklenila 31. sezona Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. To je bila sezona, ki so jo tako in drugače zaznamovale državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2023 | 1. SŽNL
  Z zmago potrdile dvojno krono
  Sklenilo se je državno prvenstvo članic Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V taboru Mure slavijo naslov državnih prvakinj, v Radomljah in Velesovem brez zmagovalk. Ana Milović z 51 goli prva strelka lige.
 • 20.05.2023 | 1. SŽNL
  Krog za prestiž pred televizijskimi kamerami
  Pred ekipami Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je zadnji krog sezone. V nedeljo tri tekme, vse tri pa tudi pred kamerami. To bodo tudi tri tekme, kjer se med sabo merijo sosede na lestvici. Je pa pred zadnjim krogom tudi jasno, da se vrstni red na prvenstveni tablici ne more več menjati.
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Še dve tekmi
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes ŽNK Ljubljana gosti vodilno ekipo lige ŽNK Muro Nona, v spodnjem domu pa Krim sezono končuje proti Gorenjkam.
 • 13.05.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija v končnici potrdila zmago
  ŽNK Olimpija Ljubljana je dobila uvodno tekmo 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo še dve tekmi v Ljubljani.
 • 12.05.2023 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Olimpija in Radomlje odločno po zmago
  S tekmo med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex se začenja 19. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Tudi prenos na Planet TV-ju. V nedeljo sta na sporedu še dve tekmi – ŽNK Ljubljana gosti pokalne prvakinje ŽNK Muro Nona, pri Krimu pa gostujejo Cerklje.
 • 07.05.2023 | 1. SŽNL
  Remi v Ljubljani, v nedeljo še v Ajdovščini
  Tokratni vikend sta bili na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Uvodno srečanje v Ljubljani se je končalo z delitvijo točk (2:2). V nedeljo pa so Ajdovke doma s 3:0 ugnale  krimovke.
 • 06.05.2023 | 1. SŽNL
  Za 3. mesto
  Danes in jutri sta na sporedu tudi dve zaostali tekmi 17. in 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes se bosta v Ljubljani pred kamerami NZS pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, jutri še tekma v Ajdovščini.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA