05.11.2023 | 1. SŽNL
Kamere v Velesovem

Z ljubljanskim mestnim derbijem se je v soboto začel 11. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V nedeljo pa so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj, ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon in Krim – Primorje Gaia Naturelle.

SŽNL, 11. krog, 4.11.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 0:1 (0:0)
0:1 Kastelec (83.)

5.11.
ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj (11.00) (Planet TV2).
ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon (11.00)
Krim – Primorje Gaia Naturelle (14.00)

Pred TV kamerami

Napoved začenjamo na Gorenjskem, kamor v Velesovo k ekipi ŽNK Cerklje prihajajo Ptujčanke, tekma se začne ob 11.00. Ekipi sta sosedi na lestvici, gostje pa po slovesu trenerja Sandija Bauerja prihajajo z novim trenerjem: ekipo bo po novem vodil Danilo Lončarič. Verjetno bodo Gorenjke imele danes pred kamerami Planet TV-ja še dodaten motiv, saj niso pozabile, da so jih ravno Ptujčanke, tudi novinke v ligi, izločile v četrtfinalu ženskega nogometnega pokala.

Cilj nova visoka zmaga

Vodilna Mura ne greši. V četrtek je v zaostali tekmo ugnala Radomljanke, danes pričakuje novinke v ligi ekipo ŽNK Gažon. „V nedeljo nas v Bratoncih čaka tekma z Gažonom, pričakujemo zmago. V tekmo gremo z enim ciljem, dale bomo vse od sebe in upamo na čim višji rezultat,“ pred tekmo sporoča reprezentantka Špela Kolbl, ki vabi na tekmo v Bratonce, kjer se bo začelo ob 11. uri.

Ajdovke z novim trenerjem

Ob 14. uri pa bosta začeli v Ljubljani ekipi Krima in Primorja Gaia Naturelle. „Veselimo se domače tekme z Ajdovščino, verjamemo v izenačeno tekmo, ki se lahko odvije v katero koli smer. Večina kadra je nazaj, tako verjamem, da nam bo na tej tekmi lažje kot na predhodnih, ko pa smo prav tako pokazali dosti pozitivnega. Naša izredno mlada zasedba je ponovno pomlajena še z eno kadetsko igralko, a je pripravljena na borbo v Športnem parku Kodeljevo,“ se tekme veseli trener krimovk Žiga Grgasovič.

„Po sedaj videnemu na treningih v punce res verjamem in jim zaupam, da lahko marsikateri ekipi že v letošnji sezoni prekrižamo načrte. Najbolj pomembno pa je, da bodo punce na vsakem treningu in tekmi dale vse od sebe in tako bomo slej ko prej tudi nagrajeni z dobrim rezultatom. Boljše smo kot včeraj,“ pa ambicije in želje predstavi Peter Kristan, novi trener Ajdovk.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.02.2024 | 1. SŽNL
  Lara Klopčič okrepila ŽNK Ljubljano
  Za ekipo ŽNK Ljubljane, v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje zaseda 3. mesto, je pripravljalna tekma. Doma so s 6:3 ugnale avstrijskega ligaša UDFC Hof, katerega članici sta postali Pia Ciganovič in Selma Šabotič.
 • 13.02.2024 | 1. SŽNL
  Maja Zajc znova za ŽNK Radomlje Medex
  »V preostanku prvenstva se želim izkazati tako osebno kot z ekipo. V končnici sezone si želim, da odigramo kakovostne tekme, osvojimo tri točke proti kateri od ekip z vrha lestvice in smo dober konkurent v skupini za prvaka,« je dejala povratnica v ŽNK Radomlje Medex.
 • 12.02.2024 | 1. SŽNL
  V Murski Soboti predstavili dve novinki
  Iz graškega Sturma se v Fazanerijo vrača Tija Šoštarič Karič, ki je bila članica čarno-bejlih že od leta 2021. Iz ljubljanske Olimpije se v Fazanerijo seli Zala Vindišar, ki je v 1. SŽNL doslej odigrala 117 tekem in ob tem dosegla 34 zadetkov. Vindišarjeva je tudi aktualna članica ženske A reprezentance.
 • 27.01.2024 | 1. SŽNL
  V Ajdovščini že mislijo na novo sezono
  Z delom in pripravami na novo sezono je začela tudi ekipa Primorje Gaia Naturelle, ki jo vodi trener Peter Kristan. Ajdovke so prezimile na 6. mestu prvenstvene lestvice Ženske nogometne lige Triglav Zdravje.
 • 22.01.2024 | 1. SŽNL
  Tudi Radomljanke začele priprave
  Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex, s katero vadijo tudi kadetinje, je s sobotnim treningom v prekrasni sončno-zimski kulisi zaključila uvodni teden priprav na nadaljevanje sezone 2023/24.
 • 21.01.2024 | 1. SŽNL
  Štiri tekme do nadaljevanja prvenstva
  Dva tedna treningov so za ekipo ŽNK Ljubljane, ki je prvi del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje končala na 3. mestu.
 • 17.01.2024 | 1. SŽNL
  V lovu na 1. mesto še niso rekle zadnje
  Minuli teden so s pripravami na nadaljevanje sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje začeli tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana. Igralke je na prvem treningu v letu 2024 zbral trener članske ekipe Zlatko Gabor.
 • 09.01.2024 | 1. SŽNL
  Vodilna ekipa z novim trenerjem
  Vodilni klub Ženske nogometne lige Triglav Zdravje se je v preteklih dneh sporazumno razšel z dosedanjim trenerjem Bojanom Jančarjem, nogometašice ŽNK Mura Nona pa bo po novem vodil Vladimir Kokol, ki je doslej vodil selekcijo U15 pri NŠ Mura.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Mura bo prezimila na vrhu, za konec še dva prenosa
  Vodilna ŽNK Mura Nona je z 8:0 slavila zmago proti Krimu, ŽNK Olimpija Ljubljana je bila s 7:2 boljša od Primorja Gaia Naturelle, ŽNK Cerklje so z 2:1 odpravile ŽNK Gažon. Proste so bile nogometašice WFC Drave Ptuj.
 • 26.11.2023 | 1. SŽNL
  Za konec jeseni še dva prenosa
  Uvodoma nas danes čaka tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ob 11. uri se začne televizijski prenos na Planet TV2. Temu sledita tekmi v Ljubljani: ob 13. uri se bo pričel obračun ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle, uro za tem pa še Krim – ŽNK Mura Nona. Ob 19. uri nas čaka še spletni prenos, v njem pa tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana.

DELI NA