07.02.2024 | 1. SFL
Kamere Šport TV-ja v Ribnici

V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.

1.SFL, 16. krog, 8.2.
THE Nutrition Extrem – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV-ju)

9.2.
KMN Bronx Škofije – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

Več kot 500 gledalcev

THE Nutrition Extrem se je odločil, da tekmi s Silikom in Dobovcem odigra v Športnem centru Ribnica, da širši možnosti omogoči ogled tekem. Dobovec je v deželi suhe robe gostoval minuli mesec, kar 550 ljudi se je zbralo. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že dvakrat: 2:5 in 1:9 je bilo vsakič za prvaka in trenutno 2. ekipo 1. SFL. Ekipa iz Sodražice je na 6. poziciji.

Šest reprezentantov in trener

Pripravo obeh ekip na tekmo je zaznamovala reprezentanca. Dobovec je imel četverico v dresu Slovenije, The Nutrition Extrem dva, za nameček pa je bil s hrvaško reprezentanco tudi trener Dobovca Kujtim Morina. Ekipi Slovenije in Hrvaške sta se pomerili med sabo v Štorah (1:2) in Podčetrtku (2:2).

Željni dokazovanja

„Po reprezentančnem premoru so misli pri domačem prvenstvu. Gostovanje v Ribnici prihaja zelo hitro, veliko naših igralcev je bilo v reprezentanci. Po eni strani smo za to srečni, po drugi je to lahko problem. Gremo iz tekme v tekmo,“ uvodoma pove Kujtim Morina, ki uspešno vodi Dobovec.

„Pred nami je zahtevna tekma proti The Nutrition Extremu, ki je dobra ekipa, za nameček bodo imeli veliko in močno podporo s tribun. So mlada ekipa, ki je željna dokazovanja. Če bomo uspeli do uspeha, bomo morali biti na visoki ravni. Pred reprezentančno pavzo smo na tej stopnji že bili, želim, da tako nadaljujemo,“ še dodaja Morina, ki bo imel na voljo vse razpoložljive sile, Dobovec pa še čaka, da se ekipi pridruži Paragvajec reprezentant Martinez Villalba Francisco Javier.

Čop in Totošković

„Veselim se tekme v Ribnici. Verjamem, da bo spet tako, kot je bilo na našem prvem gostovanju, ko se je zbralo več kot 500 ljudi. Najlepše je igrati pred polno dvorano,“ pa proti Ribnici pogleduje Klemen Duščak.

„Moči imamo še dovolj, smo športniki, ni izgovorov. Odigrali bomo po najboljših močeh. Upam, da bo dovolj za zmago. Pričakujem pa, da bomo imeli več žogo v svoji posesti in več priložnosti. Menim, da bodo domačini igrali zaprto in iz hitrih protinapadov čakali svoje priložnosti. Rastemo, vzdušje je dobro, novinec Brazilec nam je dal dodatno širino,“ nadaljuje Duščak, ki izpostavi, kaj čaka Dobovec na gostovanju:

„Pri domačinu bo treba biti pozoren na prej omenjene protinapade, so mladi in hitri. Na vsaki tekmi igrajo ostro in moško. Tu velja omeniti še reprezentančni dvojec Luka Čop&Denis Totošković, na njiju bo treba biti pozoren, a so tu še drugi igralci, ki nam lahko zagrenijo večer.“

Gostje bodo imeli na voljo vse razpoložljive sile, domačini bodo brez Andraža Žlindre, ki je kaznovan.

Tekst: D.P.
Foto: THE Nutrition Extrem/M.V.

SORODNE NOVICE

 • 23.04.2024 | 1. SFL
  S štirimi novimi futsal sodniki
  Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
 • 19.04.2024 | 1. SFL
  Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
  Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
 • 19.04.2024 | 1. SFL
  Igrali bodo tudi za Jureta
  Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
  V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA