17.03.2023 | 1. SFL
KMN Sevnica in ŠD Mlinše za obstanek

V petek so na sporedu še tri tekme 20., predzadnjega po vrsti, kroga 1. SFL. V Kobaridu domači Oplast gosti ŠD Mlinše, v Kopru h KMN Bronx Škofije prihaja Dobrepolje, na Vrhniko k Siliku pa Sevnica.

1.SFL, 20. krog, 16.3.
KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobovec 2:6 (1:4)
0:1 Pasariček (2.), 0:2 Matošević (9.), 0:3 Čeh (9.), 1:3 Alen Ruis (14.), 1:4 Pasariček (15.), 1:5 Echavarria (29.), 2:5 Šnofl (32.), 2:6 Čeh (35.)

17.3.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Sevnica (20.00)

Prepoved igranja:
Matevž Sodič (FK Dobrepolje)
Matic Goznik (KMN Meteorplast Šic bar)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Uroš Đurić (FK Siliko)
Nik Klinc (FK Siliko)
Max Vesel (FK Siliko)
Jure Holenšek (ŠD Mlinše)
Patrick Osredkar (ŠD Mlinše)

Sevnica in Mlinše za obstanek

Minuli krog je dal nekaj odgovorov, tudi to, da si je šest ekip zagotovilo končnico 1. SFL. Še vedno pa ni jasno, kdo bo izpadel (8. ekipa rednega dela 1. SFL) in kdo gre v dodatne kvalifikacije (7. po rednem delu 1. SFL proti 2. po po rednem delu 2. SFL). Sevnica ostaja na 7. mestu (10 točk), ŠD Mlinše pa na 8. mestu (9 točk).

Sevničani to pot odhajajo na Vrhniko, kjer jih čaka Siliko. „Tale premor, zaradi pokala in reprezentance, nas je vrgel malce iz ritma. Trenirali smo, odigrali smo dve prijateljski tekmi. Kakšna pa je forma, pa bo jasno na tekmi,“ pove Matej Zakšek, trener KMN Sevnica. „Pripravili smo se na Vrhničane in njihovo ekipo. Vemo tudi, kako se postaviti. A bo veliko odvisno od dnevne forme in tudi od tega, kdo bo lahko za nas zaigral na tekmi,“ pristavi Zakšek.

Siliko, vodi ga trener Mile Simeunovič, se veseli tekme. Minule tedne so bili treningi v okrnjeni postavi zavoljo obveznosti reprezentance članov in reprezentance do 19 let. „Kljub temu imamo dovolj igralcev. Solidno smo trenirali, tudi dve tekmi smo odigrali – merili smo se s Futsal Dinamom in Dobrepoljem. Igralci, ki prej niso bili v formi, so se dvignili. Tisti iz reprezentance pa so prišli nazaj v slabšem stanju, svoj nivo pa so zadnje dni dvignili,“ o stanju ekipe trener Mile Simeunovič.

„Ne bomo v popolni postavi, nekaj so naredile bolezni, nekaj kartoni. A tisti, ki bomo, spoštujemo Sevnico. Vemo, da se borijo za obstanek. To razumemo, a imamo tudi mi svoje želje in cilje, ki jih želimo udejaniti,“ napove trener Simeunovič, ki bo tokrat zaigral brez trojca Max Vesel, Nik Klinc, Uroš Đurić, ki počiva zaradi kartonov.

Oboji zmagali doma, v pokalu pa Dobrepolje

Bronx je na 4. mestu, Dobrepolje na šestem. Primorci imajo 23 točk, Dobrepolje pet manj. A slednje  še vedno z možnostjo, da se zavihti celo na 4. mesto „To vse drži, to je matematika. Vemo pa, da nas v petek čaka zahtevna tekma. O Bronxih vemo vse, kje in kdo je nevaren. Smo pa tudi letos parkrat pokazali, da lahko igramo proti njim,“ petkovo gostovanje na Obali napove trener Dani Kaljevič.

V prvenstvu sta obe ekipi dobili domačo medsebojno tekmo, v polfinalu pokala Terme Olimia je slavilo Dobrepolje (4:2). „Pričakujem dobro tekmo, odločale bodo malenkosti. Žal pa ne bomo nastopili v popolni postavi,“ dodaja trener Kaljevič, ki doda, da so reprezentančnim premor izkoristili za prijateljsko tekmo z Vrhničani.

„Skušali smo čim boljše trenirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Imamo pa tudi smolo, saj nas poškodbe niso obšle,“ začne Damir Pertič, trener KMN Bronxa, javljanje z Obale. Marin Mandir je obnovil poškodbo, med poškodovanimi sta še Boris Turudija in Jernej Peroša.

„Pred nami sta še dve tekmi v rednem delu. Obakrat želimo zmagati! Za kaj bo to dovolj na koncu rednega dela, bomo še videli. Vem, da nas čaka izenačena tekma. Oboji smo v igri za mesta od 4. do 6. Naredili bomo vse, da z zvrhano mero borbenosti, agresije, zavzetosti točke ostanejo na Obali,“ je jasen Damir Pertič, ki opozarja na psihološko komponento. „Hočem videti samozavestno ekipo in totalno agresijo! Proti Mlinšam je to že bilo videti,“ zaključi Damir Pertič.

Vrnil se je Nejc Kovačič

Za konec še skok v Kobarid. Oplast pogleduje proti končnici, minule dni so skušali kar se da dobro trenirati. „Tudi v petek se bomo trudili naprej. Na treningu je več volje in energije. Pozna se nam, da se je vrnil Nejc Kovačič, vzdušje je dobro. Zadovoljen sem s pokazanim. Žal nam v času premora ni uspelo odigrati prijateljske tekme,“ trener Oplasta Matej Kavčič pohvali svoje fante, ki v petek želijo do zmage. „Ker si želimo do zmage v lovu na 4. mesto po rednem delu, bodo Mlinše težko prišle do točk pri nas,“ napove strateg severnoprimorske ekipe.

V taboru Mlinš so se dobro pripravili na 20. krog in gostovanje v Kobaridu. „Skušali smo dobro izkoristiti treninge, čeprav nismo bili v popolni postavi,“ pove trener Gregor Ceglar. „Vem, da bo ekipa dala vse od sebe in se pokazala v dobri luči. Verjamem v te fante,“ je odločen Ceglar, ki je v času pavze odigral tudi prijateljsko tekmo.

To bo 7. medsebojna tekma ekip, trikrat je zmagal Oplast, dvakrat Mlinše, enkrat se je tekma končala brez zmagovalca. Pred dvema letoma in pol so Mlinšani slavili v Kobaridu.

Tokrat Mlinšani prihajajo v Kobarid brez kaznovanega dvojca Jure Holenšek&Patrick Osredkar.

Tekst: D.P.
Foto: B.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 25.03.2023 | 1. SFL
  V petek začetek četrtfinala in boja za obstanek
  Četrtfinalna para sta KMN Meteorplast Šic bar – FK Dobrepolje in KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije. V četrtfinalu končnice za državnega prvaka se igra na dve dobljeni tekmi iste ekipe.
 • 24.03.2023 | 1. SFL
  Dobovec zmagovalec rednega dela, ŠD Mlinše v 2. SFL
  Direktno sta se v polfinale uvrstila prvouvrščeni Futsal klub Dobovec in drugouvrščeni Siliko Futsal. Para četrtfinala, ekipe do 3. do 6. mesta po rednem delu, sta KMN Meteorplast Ljutomer – Futsal klub Dobrepolje ter KMN OPLAST Kobarid – FC Bronx
 • 23.03.2023 | 1. SFL
  Zadnji krog odloča, prenos iz Rogaške Slatine
  S tekmami 21. kroga se bo sklenil redni del tekmovanja v 1. SFL. Zadnji krog prinaša številne odgovore, tudi to, kdo bo osvojil 1. mesto po rednem delu in kdo izpade. Vse tekme se začnejo ob 20. uri, prenos pa boste lahko spremljali iz Rogaške Slatine, kjer bosta igrali vodilni ekipi lige FK Dobovec in Siliko Vrhnika.
 • 17.03.2023 | 1. SFL
  Oplast, FC Bronx in FK Siliko do zmag
  Petkov večer je prinesel še tri tekme 1. SFL. Zmag so se veselili KMN Oplast, FK Siliko in KMN Bronx Škofije. Prihodnji petek prinaša zadnji krog rednega dela in odločitev, kdo bo izpadel in kdo igral kvalifikacije za 1. SFL.
 • 17.03.2023 | 1. SFL
  ŠD Extrem prvak, Ajdovci v dodatne kvalifikacije
  ŠD Extrem je novi prvak 2. SFL. Zmago v ligi in napredovanje v 1. SFL so varovanci trenerja Nika Jeliča potrdili pred polno dvorano v Športni dvorani Sodražica. Domačini so s 6:1 premagali sosede iz Ribnice, Luka Čop je k zmagi dodal štiri gole.
 • 15.03.2023 | 1. SFL
  Derbi pred kamerami Šport TV-ja
  Po treh tednih premora se že jutri, v četrtek, nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Na sporedu bodo dvoboji 20., predzadnjega kroga rednega dela. Krog bosta ta četrtek, 16. marca, otvorila tretjeuvrščeni Meteorplast ŠIC bar (39 točk) in vodilni Dobovec (48). T
 • 26.02.2023 | 1. SFL
  Z zmago potrdili uvrstitev v polfinale
  Na Vrhniki se je sklenila še zadnja tekma 19. kroga 1. SFL. Nove zmage, treh točk in uvrstitve v polfinale se veseli FK Siliko.
 • 26.02.2023 | 1. SFL
  Nocoj še derbi na Vrhniki
  Piko na i 19. krogu 1. SFL bosta nocoj ob 19. uri s tekmo na Vrhniki postavila Futsal Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. To bo tekma 2. in 3. ekipe 1. SFL, Vrhničani imajo 44 točk, Ljutomerčani pa 39.
 • 24.02.2023 | 1. SFL
  Znani vsi udeleženci končnice 1. SFL
  Prve tri tekme 21. kroga so pripadle Dobrepolju, KMN Bronxu Škofije in FK Dobovcu. Četrta tekma bo v nedeljo na Vrhniki.

DELI NA