13.08.2021 | 1. SŽNL
Jubilejno sezono začenjamo s prenosom iz Bratoncev

V nedeljo, 15. avgusta, se začenja jubilejna 30. sezona Slovenske ženske nogometne lige, v tej sezoni pa se bo v tekmovanju merilo osem ekip. Naslov državnih prvakinj brani ekipa ŽNK Nona Pomurje
Beltinci. V ligi sta dva novinca: ekipi ŽNK Doxakey s Ptuja in ŽNK Ljubljana. Tudi v novi sezoni s spletnimi prenosi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, prvi že v nedeljo, 15.8., ko bodo kamere v Bratoncih, kjer Pomurke gostijo Radomljanke.

Ekipe so doživele kar nekaj igralskih sprememb, trenerske spremembe so se zgodile na klopeh ŽNK Krim in v Primorju, na klopi novincev bosta sedela Urška Žganec in Uroš Šmigoc. V SŽNL sta se vrnili tudi dve reprezentantki: Pamela Begić je okrepila Ljubljano, Maja Zajc Radomlje.

SŽNL, 1. krog, 15.8.
ŽNK Cerklje – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.0)

22.8.
ŽNK Krim – ŽNK Doxakey (17.00)

Državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 8
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Prioriteta domače prvenstvo

»Pripravljeni smo na novo sezono,« uvodoma pove trener Pomurk Sandi Bauer. »Zavedamo se, da se vse začne in konča pri SŽNL. Domače prvenstvo ostaja naša prioriteta. Če nisi pravi v SŽNL, potem nimaš možnosti, da bi tudi v novi sezoni igral v Evropi,« nadaljuje Bauer, čigar zasedba je doživela nekaj sprememb. Poslovile so se Nina Kajzba, Sara Nemet in Luana Zajmi. Trener Bauer računa na kvartet novink: Eva Vamberger, Helena Božić, Maja Dimitrijević, Priscilla Hagan, po poškodbi pa dobro okreva Tjaša Nemec.

Pravi že avgusta

»Generalka proti St. Pöltnu je uspela. V prvem polčasu smo dobro stali, v nadaljevanju pa smo naredili dve, tri napake. Popraviti moramo realizacijo,« dodaja Bauer, ki se veseli nedeljske tekme, 1. koga SŽNL. »Radomlje so se okrepile, imajo svoje ambicije. Naša naloga je, da smo pravi, pri stvari. Dejansko smo že vajeni tega, da smo po 20.8. v dobri formi zaradi kvalifikacij za ligo prvakinj,« poudari Bauer, ki pogleduje v nov teden.

Slab teden Bauerja in ekipo loči do pričetka 1. kroga kvalifikacij UEFA Lige prvakinj. Tekme bodo odigrane med 18. in 21. avgustom v TRC Trate v Gornji Radgoni in ŠRC Bakovci. Na kvalifikacijskem turnirju gostijo prvakinje Latvije, Ukrajine in Bolgarije. Naše državne prvakinje se bodo v polfinalnem obračunu, 18.8.2021 ob 17. uri na igrišču v Gornji Radgoni pomerile z ekipo Rigas Futbal Skola (LVA).

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Upravičile vlogo favoritinj
  Pomurke so v 12. krogu SŽNL opravile s Ptujčankami (8:0), Radomlje so s 4:0 odpravile ŽNK Cerklje, najvišja zmaga kroga pripada Ljubljani, ki je s z 11:1 odpravila krimovke.
 • 21.11.2021 | 1. SŽNL
  Pika na i jeseni v SŽNL
  Z današnjim 12. krogom se formalno končuje z ligaškim ženskim klubskim nogometom za leto 2021. Pred nami so tri tekme – v Bratoncih, Ljubljani in Radomljah. V prihodnjih tednih bodo klubi odigrali še preložene tekme, v leto 2022 pa bodo s prvimi tekmami za točke vstopili 13. marca.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Gostje do popolnega izkupička
  Predzadnji krog SŽNL v letu 2021 je postregel s štirimi zmagami gostujočih ekip. Kar 11 golov so dosegle Pomurke, polčas v Ajdovščini pa se je končal z 0:0.
 • 14.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami udejaniti načrt s treninga
  Današnje tekme se v ekipi iz najstarejšega mesta v Sloveniji veselijo. »Kljub temu, da gre za favoriziranega, močnega nasprotnika menim, da smo dobro pripravljene tako kondicijsko kot tudi tehnično, vendar še je veliko prostora za izboljšave. Iz treningov in tekem vidimo velik napredek in mislim, da smo v dobri formi,« pove Nuša o stanju ekipe.
 • 13.11.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju prenosa s Ptuja
  V nedeljo je na sporedu 11. krog SŽNL. Za prvoligaške točke se bo igralo v Velesovem, Ljubljani, Ajdovščini in na Ptuju, kjer bodo tudi kamere Sportkluba. Le ta bo prenašal tekmo med ŽNK Doxakey – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Tri tekme, tri zmage ostale doma
  V 10. krogu so se novih treh točk veselili v taborih ŽNK Radomlje, ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Ajdovščini je bila preložena.
 • 07.11.2021 | 1. SŽNL
  Radomljanke niso pozabile poraza v 3. krogu
  Danes so na sporedu tri tekme 10. kroga SŽNL. Tekmo iz Bratoncev boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, za tem pa ob 14. uri sledita še dve tekmi: v Ljubljani Olimpija gosti Krim, v Radomlje pa odhajajo igralke ŽNK Ljubljana.
 • 06.11.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami resno, v mislih tudi prestopni rok
  Tokratni 10. krog SŽNL prinaša tri tekme. Začenši s tisto v Bratoncih, kjer bodo tudi kamere NZS-ja. Od 11. ure naprej bo na spletni strani Nzs.si prenos tekme med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Popolna prevlada gostij
  Deveti krog SŽNL je postregel s štirimi dobrimi tekmami in štirimi zmagami gostujočih vrst. V medsebojnih tekmah so vse bolje uvrščene ekipe svojo kvaliteto potrdile na terenu. S tremi goli se je na lestvici strelk na vrhu utrdila Ana Milović.
 • 31.10.2021 | 1. SŽNL
  Dopoldan dve in prenos, popoldan še dve
  Pred kamerami se ob 11. uri merita ŽNK Doxakey in ŽNK Radomlje. Ob isti uri se bo pričela tudi tekma ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana. Popoldan sta na sporedu še tekmi ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci ter Krim – Primorje Gaia Naturelle.

DELI NA