30.08.2012 | 1. SFL
Jani Ručna ponosen na 10. rojstni dan Oplasta, s kateri želi do naslova prvaka

Jani Ručna je prav gotovo ime, ki je obeležilo zgodovino KMN Oplasta, ki slavi deset let aktivnega in uspešnega delovanja. Po letu dni v dresu Puntarja se je Jani vrnil v domač pristan.

Spet doma, bi lahko rekli.
»Jasno mi je, da bom igral še dve ali tri leta. Saj nem da gre kariera h koncu, a rad bi v teh letih še kaj naredil z Oplastom.«

Potem na glas pove:
»Spet bi bil rad državni prvak in zopet igral v ligi prvakov. Zavedam se, da imamo letos močno ekipo, ki je za te cilje tudi sposobna. Tudi zato sem se vrnil domov!«

Deset le je minilo, odkar imate v Kobaridu klub.
»Hitro je šlo mimo, kdo bi si mislil, da je že toliko časa od tedaj…«

Kako ste sami prišli v futsal?
»Prej sem igral nogomet v NK Tolmin. Leta 2000 se je smrtno ponesrečil moj trener Marko Pitamic. To me je tako šokiralo, da sem se umaknil, leto in pol pa sem bil ves čas doma. Potem so me povabili k sodelovanju v KMN Oplast.«

V teh desetih letih se je zgodilo marsikaj. Dvakrat ste bili pokalni prvak (2005 in 2006), državni prvak (2009/2010), zmagovalci 2. SFL (2007/08), igrali ste ligo prvakov (jesen 2010).
»Precej je bilo vsega. Ni manjkalo vzponov in padcev… Bili smo v drugi ligi. Ko smo izpadli, smo ohladili glave, potem pa jih dali skupaj, se vrnili in potem bili tudi prvaki!«

V teh letih se vas je zvrstilo 73 igralcev.
»Primož Zorč je še danes z nami, igral pa je v Italiji in Rusiji. Tu je še legenda nogometa Grega Židan, precej jih je bilo, in lepo smo se imeli.«

V teh dneh se obeta pravo slavje.
»Začelo se bo v petek, ko sledi ogled dokumentarnega filma, potem pa še poslovilna tekma za naše tri igralce – Sašo Lebana, Bojana Kovača in Luco Talottija. Za nas igralce pa vrhunec sledi v soboto, ko gostimo superpokal.«

Litijani so se v minuli sezoni dvakrat veselili v Kobaridu – po finalu pokala Terme Olimia in finalu 1. SFL.
»Ogledal sem si ti tekmi. Litija je bila zrela za poraz že v polfinalu 1. SFL, a je treba vedeti, da imajo izkušene igralce in vrhunsko ekipo. Prav te izkušnje so jih rešile. Upam pa, da v soboto temu ne bo tako!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA