30.08.2012 | 1. SFL
Jani Ručna ponosen na 10. rojstni dan Oplasta, s kateri želi do naslova prvaka

Jani Ručna je prav gotovo ime, ki je obeležilo zgodovino KMN Oplasta, ki slavi deset let aktivnega in uspešnega delovanja. Po letu dni v dresu Puntarja se je Jani vrnil v domač pristan.

Spet doma, bi lahko rekli.
»Jasno mi je, da bom igral še dve ali tri leta. Saj nem da gre kariera h koncu, a rad bi v teh letih še kaj naredil z Oplastom.«

Potem na glas pove:
»Spet bi bil rad državni prvak in zopet igral v ligi prvakov. Zavedam se, da imamo letos močno ekipo, ki je za te cilje tudi sposobna. Tudi zato sem se vrnil domov!«

Deset le je minilo, odkar imate v Kobaridu klub.
»Hitro je šlo mimo, kdo bi si mislil, da je že toliko časa od tedaj…«

Kako ste sami prišli v futsal?
»Prej sem igral nogomet v NK Tolmin. Leta 2000 se je smrtno ponesrečil moj trener Marko Pitamic. To me je tako šokiralo, da sem se umaknil, leto in pol pa sem bil ves čas doma. Potem so me povabili k sodelovanju v KMN Oplast.«

V teh desetih letih se je zgodilo marsikaj. Dvakrat ste bili pokalni prvak (2005 in 2006), državni prvak (2009/2010), zmagovalci 2. SFL (2007/08), igrali ste ligo prvakov (jesen 2010).
»Precej je bilo vsega. Ni manjkalo vzponov in padcev… Bili smo v drugi ligi. Ko smo izpadli, smo ohladili glave, potem pa jih dali skupaj, se vrnili in potem bili tudi prvaki!«

V teh letih se vas je zvrstilo 73 igralcev.
»Primož Zorč je še danes z nami, igral pa je v Italiji in Rusiji. Tu je še legenda nogometa Grega Židan, precej jih je bilo, in lepo smo se imeli.«

V teh dneh se obeta pravo slavje.
»Začelo se bo v petek, ko sledi ogled dokumentarnega filma, potem pa še poslovilna tekma za naše tri igralce – Sašo Lebana, Bojana Kovača in Luco Talottija. Za nas igralce pa vrhunec sledi v soboto, ko gostimo superpokal.«

Litijani so se v minuli sezoni dvakrat veselili v Kobaridu – po finalu pokala Terme Olimia in finalu 1. SFL.
»Ogledal sem si ti tekmi. Litija je bila zrela za poraz že v polfinalu 1. SFL, a je treba vedeti, da imajo izkušene igralce in vrhunsko ekipo. Prav te izkušnje so jih rešile. Upam pa, da v soboto temu ne bo tako!«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2024 | 1. SFL
  Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
  Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
 • 19.04.2024 | 1. SFL
  Igrali bodo tudi za Jureta
  Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
  V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA