25.05.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej

Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.

Od danes do srede predstavljamo igralce na levi strani; uvodoma pa Benjamin Melink in Rok Mordej.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji levi bok:
Benjamin Melink
Rok Grželj
Rok Mordej
Davorin Šnofl
Damir Pertič
Slaviša Goranovič

Dobri dve leti sta že minili, odkar je Benjamin Melink (letnik 1982) v dresu Oplasta odigral zadnjo prvoligaško tekmo. „Prometna nesreča je pustila preveč posledic,“ je dejal tedaj 35-letni igralec, ki je v letu in pol naredil vse in še več, da se vrne. Ni se izšlo povsem, a je dokazal, da je neustrašen borec, ki je vnovič dal vse od sebe. Tako kot vedno v svoji karieri, pa naj si bo na klubski ali reprezentančni ravni.

Videopredstavitev Benjamina Melinka:

Puntar in Oplast

„Telo se je odzvalo, a je bilo poškodovano in ni bilo več sposobno tega, kar sem delal nekoč,“ se je Melink ozrl na prehojeno in odigrano. S Puntarjem je bil Melink dvakrat državni prvak, trikrat pa zmagovalec pokala Terme Olimia, preizkusil se je še v Oplastu, igral je tudi v Italiji. „Moje srce pripada Puntarju, tu sem začel svojo športno pot. Nazadnje sem igral v Oplastu, kjer sem doživel lepe čase,“ je še pristavil Melink aprila v pogovoru za Futsal.si. 

Svoj čas tudi rekorder

Benjamin Melink je za člansko vrsto Slovenije igral na 124 uradnih tekmah, dosegel je 35 golov. Debitiral je 28. septembra 2003 v Tolminu na tekmi Slovenija – Makedonija, zadnjič je za Slovenijo nastopil 21. marca 2015 na tekmi Slovenija – Češka, bilo je 3:1 za Slovenijo, ki se je uvrstila na Euro 2016, Melink pa je dosegel zadetek.

Po operaciji že lahkoten tek

Z reprezentanco pa je tesno povezan tudi Rok Mordej (1989), ki pa teh dneh uspešno okreva po poškodbi, ki jo je staknil na zadnjih kvalifikacij za SP na Češkem. Po prihodu domov je Roka operiral dr. Robi Kelc. „Okrevanje poteka po načrtu, prejšnji teden sem že začel z lahkim tekom,“ pove Rok, ki je zavoljo poškodbe letos le s klopi spremljal svojo ekipo Dobovec Pivovarne Kozel za poti do naslova pokalnega prvaka pokala Terme Olimia.

Rok se je po igranju v tujini vrnil domov in s somišljeniki v Obsotelju naredil konkretno futsal zgodbo. Dobovec je prišel do 2. in 3. naslova državnega prvaka, za nameček pa so bili kozli nekaj minut proč od napredovanja na finalni turnir lige prvakov.

Videopredstavitev Roka Mordeja:Mordej je kariero začel doma, v Dobovcu, ki ga je prvič zapustil 2012., ko je šel za dve sezoni v italijanski New Team Calcio a 5, potem se je za dve leti vrnil v matični klub, da bi potem še sezono 2016/2017 odigral v zagrebškem Nacionalu.

Rok Mordej je za slovensko člansko vrsto zbral 106 tekem, dosegel je 41 zadetkov, debitiral je 24. oktobra 2008. V dresu mlade reprezentance ima 33 tekem in 11 doseženih golov.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2020 | 1. SFL
  Dobovec prihodnji teden proti Nemcem
  Po petih mesecih so prvi trening opravili tudi v taboru Dobovca Pivovarne Kozel, kjer ostaja tudi glavni trener Kujtim Morina, pri delu mu bo še naprej asistiral Zvone Mordej.
 • 11.08.2020 | 1. SFL
  Začeli julija, generalka v Posočju
  Včeraj so z delom pričeli v FK Dobrepolje in FK Siliko, jutri začnejo v Dobovcu Pivovarni Kozel, FC Litiji in KMN Bronx Škofije, v nedeljo oz. ponedeljek bodo prvi trening opravili v FC Ptuj, v ponedeljek, 17.8., tudi v KMN Oplast Kobarid. Prihodnji teden z delom začnejo še v KMN Tomaž. Vadijo tudi v KMN Sevnica.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Sezona se bo začela 4. septembra
  Drugi krog bo na sporedu 11. septembra, po tem krogu sledi premor zaradi reprezentančnih obveznosti, tretji krog pa bomo nadaljevali tako, kot je bilo prvotno v koledarju zapisano v petek, 25.9. 2020.
 • 10.08.2020 | 1. SFL
  Ptujčani imenovali novega trenerja
  Robert Grdović je nazadnje deloval v Turkmenistanu, kjer je bil leto dni tudi selektor tamkajšnje članske futsal reprezentance.
 • 07.08.2020 | 1. SFL
  KMN Sevnica z novim trenerjem
  Novi trener članske ekipe je postal Jože Gačnik, nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji igralec, ki je pustil velik pečat v italijanskem klubskem futsalu.
 • 04.08.2020 | 1. SFL
  Na Ptuju začnejo 17. avgusta
  Koordinator in vodja članske ekipe pa bo Vinko Gajser, ki je nazadnje deloval v ŠD Brezje.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Prilagoditve Futsal pravil igre
  Podrobno predstavitev sprememb pravil in novih smernic bomo pripravili trenerjem v sklopu licenčnega seminarja na dnevu slovenskega futsala v soboto, 29. avgusta.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Novinec predstavil okrepitve
  Dres Dobrepolja bo oblekel Žan Tekavčič (1994), ki se bo prvič preizkusil v igranju futsala na tej kakovostni ravni. Pred tem je igral nogomet (Bravo Publikom, Bilje Renče). V Dobrepolje pa iz vrhniškega Silika prihajata bratranca Luka in Lazar Đorđević, oba člana srbske U-19 reprezentance.
 • 02.08.2020 | 1. SFL
  Trije prišli, dva odšla
  V KMN Oplast Kobarid so še naprej aktivni pri gradni svoje članske ekipe za novo sezono. Zasedbo sta zapustila Žan Koren in Nejc Kovačič, ki se družno selita v italijanskega ligaša Pordenone. Novinci v ekipi trenerja Zorana Teska pa so Marko, Matej in Andrej Mohorič.
 • 01.08.2020 | 1. SFL
  Brazilec se je vrnil v Litijo
  Jonhn prihaja iz Sao Paula, kjer je pri ekipi Gremio tudi začel svojo futsal kariero. Nato je igral tudi za Sao Paulo, na Japonskem za Agleymina Hamamatsu, Sao Jose Futsal, nato pa je prestopil v Kairat in v 43 nastopih zbral 32 zadetkov, bil pa je pomemben člen Kairata tudi v ligi prvakov.

DELI NA