25.05.2020 | 1. SFL
Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej

Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.

Od danes do srede predstavljamo igralce na levi strani; uvodoma pa Benjamin Melink in Rok Mordej.

Izbor Naj

Za pet različnih igralnih pozicij smo izbrali po šest igralcev, ki so zaznamovali zgodovino 1. SFL (25 sezon torej)  – s svojimi dosežki, nastopi in naslovi, ki so jih osvajali. V petih tednih bomo tako predstavili 30 igralcev, po dva vsak dan – od ponedeljka do srede. Četrtek, petek in sobota so rezervirani za glasovanje na Facebook strani Futsal.si. V tej uvodni fazi, ko predstavljamo igralce po posameznih pozicijah, boste iz šestih na eni poziciji izbrali po dva, ki se bosta uvrstila v veliki finale, kjer odloča anketa.

Dva, ki napredujeta v finale, boste določili tako, da boste v komentar pod grafiko od četrtka do petka vpisali številko (od 1 do 6), ki jo bo prejel vsak nominirani igralec.

Izbiramo naj postavo 1. SFL v 25 sezonah: nominirani na poziciji levi bok:
Benjamin Melink
Rok Grželj
Rok Mordej
Davorin Šnofl
Damir Pertič
Slaviša Goranovič

Dobri dve leti sta že minili, odkar je Benjamin Melink (letnik 1982) v dresu Oplasta odigral zadnjo prvoligaško tekmo. „Prometna nesreča je pustila preveč posledic,“ je dejal tedaj 35-letni igralec, ki je v letu in pol naredil vse in še več, da se vrne. Ni se izšlo povsem, a je dokazal, da je neustrašen borec, ki je vnovič dal vse od sebe. Tako kot vedno v svoji karieri, pa naj si bo na klubski ali reprezentančni ravni.

Videopredstavitev Benjamina Melinka:

Puntar in Oplast

„Telo se je odzvalo, a je bilo poškodovano in ni bilo več sposobno tega, kar sem delal nekoč,“ se je Melink ozrl na prehojeno in odigrano. S Puntarjem je bil Melink dvakrat državni prvak, trikrat pa zmagovalec pokala Terme Olimia, preizkusil se je še v Oplastu, igral je tudi v Italiji. „Moje srce pripada Puntarju, tu sem začel svojo športno pot. Nazadnje sem igral v Oplastu, kjer sem doživel lepe čase,“ je še pristavil Melink aprila v pogovoru za Futsal.si. 

Svoj čas tudi rekorder

Benjamin Melink je za člansko vrsto Slovenije igral na 124 uradnih tekmah, dosegel je 35 golov. Debitiral je 28. septembra 2003 v Tolminu na tekmi Slovenija – Makedonija, zadnjič je za Slovenijo nastopil 21. marca 2015 na tekmi Slovenija – Češka, bilo je 3:1 za Slovenijo, ki se je uvrstila na Euro 2016, Melink pa je dosegel zadetek.

Po operaciji že lahkoten tek

Z reprezentanco pa je tesno povezan tudi Rok Mordej (1989), ki pa teh dneh uspešno okreva po poškodbi, ki jo je staknil na zadnjih kvalifikacij za SP na Češkem. Po prihodu domov je Roka operiral dr. Robi Kelc. „Okrevanje poteka po načrtu, prejšnji teden sem že začel z lahkim tekom,“ pove Rok, ki je zavoljo poškodbe letos le s klopi spremljal svojo ekipo Dobovec Pivovarne Kozel za poti do naslova pokalnega prvaka pokala Terme Olimia.

Rok se je po igranju v tujini vrnil domov in s somišljeniki v Obsotelju naredil konkretno futsal zgodbo. Dobovec je prišel do 2. in 3. naslova državnega prvaka, za nameček pa so bili kozli nekaj minut proč od napredovanja na finalni turnir lige prvakov.

Videopredstavitev Roka Mordeja:Mordej je kariero začel doma, v Dobovcu, ki ga je prvič zapustil 2012., ko je šel za dve sezoni v italijanski New Team Calcio a 5, potem se je za dve leti vrnil v matični klub, da bi potem še sezono 2016/2017 odigral v zagrebškem Nacionalu.

Rok Mordej je za slovensko člansko vrsto zbral 106 tekem, dosegel je 41 zadetkov, debitiral je 24. oktobra 2008. V dresu mlade reprezentance ima 33 tekem in 11 doseženih golov.

Tekst: D.P.
Video: M.P.
Foto: M.P.

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 22.06.2020 | 1. SFL
  V 1. SFL želijo pripravljeni
  Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.
 • 15.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Tomislav Horvat in Denis Totošković
  Dodajmo še to, da so si po predstavitvah in glasovanju minuli teden mesto v ekipi (14 članov bo imela) zagotovili tudi Milan Adrinjek, Jože Gačnik in Boštjan Uršič.
 • 14.06.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem, v ekipi Totošković in Jamnik
  45-letni Tomislav Horvat se vrača na trenersko klop FC Litije, kjer sta v minuli sezoni sedela Bojan Žunko, v drugi polovici pa Gašper Vrhovec. Zdaj so Litijani rešitev našli v svojem nekdanjem igralcu in trenerju.
 • 14.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec podaljšal še s tremi
  Že 11. sezono za Dobovec bo odigral vratar Marko Peček (1993), ki je pri 191 tekmah v 1. SFL in dveh doseženih zadetkih. Marko je že nosil kapetanski trak kluba, kjer je začel svojo kariero.

DELI NA