04.05.2017 | 1. SŽNL
Generalka Pomurkam, Krimovkam nove tri točke

Pomurke tudi po 17. krogu ostajajo na vrhu SŽNL, saj so slavile zmago v Velenju (1:6). Olimpija Ljubljana je bila suverena proti Ajdovkam (16:0), drugo zaporedno zmago je dosegel ŽNK Maribor. Vnovič so se veselile igralke ŽNK Krima, Radomljanke so prinesle točke z Obale.

SŽNL, 17. krog, 2.5.
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Teleing GMT Beltinci 1:6
Velesovo – ŽNK Krim 0:2
ŽNK Maribor – Fužinar 5:2
ŽNK Ankaran – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0:5
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina 16:0

Lestvica strelk po 17. krogu:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 39
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 37
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 31

Prvakinje v zadnjih desetih minutah

Pomurke so super začele tekmo in po dveh golih Monike Conjar po 25 vodile 0:2. Isabella Pleterski je poskrbela za razburljivo nadaljevanje, saj je v 45. minuti znižala na 1:2. Gostje so skoraj cel 2. polčas (tja do 84. minute) trle odpor Velenjčank, ki so do 94. minute prejele štiri gole, a pustile več kot le dober vtis.

Krimovke suvereno

Nov trojček točk so osvojile Krimovke, ki so bili na Gorenjskem z goloma Nike Pintarič in Katje Turk boljše od Velesovega. „Odigrali smo dobro tekmo. Na voljo smo imeli 17 igralk, zgodaj smo zadeli in nato kontrolirali potek igre. Veliko rezerv je še v realizaciji, saj so naše napadalke zapravile še vsaj štiri "smrtne" priložnosti v situaciji 1 na 1 z vratarko, kar je nedopustno. Kljub vsemu, pohvale dekletom za borbeno predstavo,“ je povedal trener Ljubljančank David Fekonja.

Drugi trojček Krajnčeve

Druge zaporedne zmage so se razveselile Mariborčanke, ki so doma s 5:2 ugnale Korošice. Ki pa so dobro pričele in po 47. minuti vodile 1:2. Med 51. in 67. minuto so varovanke trenerja Marinka Šarkezija režirale preobrat. S tremi goli (kar šest na zadnjih dveh tekmah) se je izkazala Ines Krajnc.

Za potrditev 3. mesta

Radomljanke so na gostovanju na Obali upravičile vlogo favorita in slavile zmago s 5:0. Dva zadetka je dosegla Barbara Kralj. Dogajanje na terenu pa ni bilo povsem tako, kot kaže končni izid. „Zaradi nezbranost naših igralk je prvih 15 minut pripadlo domačinkam. Le naši vratarki Sonji Čevnik se lahko zahvalimo, da je rezultat ostal nespremenjen. Potem smo se le "prebudili" in začeli igrati našo igro, kar se nam je hitro obrestovalo z zadetkom. Od 35. minute naprej smo tekmo popolnoma kontrolirali. V drugem polčasu smo opravili vseh pet menjav in tako osvežili ekipo in nekoliko odpočili določene igralke. Pozitivno je to, da smo znali ob slabem začetku igro stopnjevati in tekmo obrniti nam v korist. Čestitke tudi domačinkam, ki so pokazale, da bodo še z nekaj dela nevarne nasprotnice,“ je povedal trener gostij Peter Kristan.

„V samem začetku tekme smo si priigrali kar nekaj priložnosti. Žal nismo zadeli. Gostje so bile v nadaljevanju boljši nasprotnik, kar se je tudi videlo po rezultatu. Še vedno moremo delati na koncentraciji in zadrževanju žoge. Čakajo nas še štiri zanimive tekme, v katerih bomo skušali iztržiti, kar se bo dalo. Še vedno se soočamo s poškodbami, kar pomeni določene spremembe v ekipi,“ pa je povedal trener ŽNK Ankarana Miha Gaberc.

Čubrilo sedemkrat

Rekordno zmago kroga so zabeležile ljubljanske zmajčice, ki so bile s 16:0 boljše od Ajdovščine. S sedmimi goli se je izkazala novinka Jelena Čubrilo, enega manj je dodala slovenska reprezentantka Kaja Eržen. „Kljub temu da so mlade Ajdovke najšibkejša ekipa na papirju, so igralke Olimpije po dogovoru šle v tekmo na "polno".Odigrale so kombinatorno,disciplinirano in agresivno do zadnjega sodniškega piska.Za odlično predstavo svojim igralkam iskreno čestitam,“ se je Olimpijine najvišje zmage sezone razveselil trener Tomaž Upelj.

„Čestitke Olimpiji za zasluženo visoko zmago. Z rezultatom se je brezpredmetno obremenjevati, Ljubljančanke so pač nekaj kakovostnih razredov nad nami. Žal mi je le da smo se na tekmo odpravili tako oslabljeni, da jim nismo zmogli nuditi kvalitetnejšega odpora. V zadnjo tekmo sezone se kljub temu podajamo z veliko željo po dobri predstavi in pozitivnem rezultatu,“ pa je po obračunu v glavnem mestu razmišljal trener Ajdovk Luka Kompara.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA