18.01.2021 | 1. SFL
Evropski Dobovec prihaja v Ljutomer

Torek bo zaznamovala tudi preložena tekma 14. kroga 1. SFL. Ker je imel Dobovec evropski izpit in ga tudi izvrstno prestal, potuje v Ljutomer jutri, v torek, kjer ga gosti KMN Tomaž Šic Bar.

1. SFL, 14. krog, 19.1.
KMN Tomaž Šic bar – FK Dobovec (19.00)

1. SFL, 12. krog, 19.1.
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.00) (prenos na www.futsal.si)

Popraviti vtis iz zadnje četrtine tekme v Rogaški Slatini

„Najprej čestitke ekipi Dobovca za uvrstitev med 16 najboljših v evropskem tekmovanju. Igramo proti ekipi, ki nasprotnike pravimo premaguje z dvomestno razliko. Zaradi zasedenosti matične dvorane igramo na rezervni lokaciji OŠ Ivan Cankar,“ začne Matej Gajser, ki uspešno vodi KMN Tomaž Šic bar, ki se nahaja na 6. mestu državnega prvenstva. Na prvi medsebojni tekmi je bil Dobovec prepričljiv, do 16. minute je povedel 3:0, potem pa od 31. minute naprej prišel do dvomestne zmage – 10:0.

„Naša želja je, da tekmo odigramo boljše kot v Rogaški Slatini, ko smo v zadnjih 10 minutah razpadli.   Fantje so v preteklem tednu dobro trenirali, ne bomo pa igrali v polni postavi, saj tekmo pričakujemo oslabljeni zaradi poškodb (Senekovič M.) in kazni (Marot),“ je povedal Gajser.

Glave nazaj v 1. SFL

V taboru Dobovca so v nedeljo pozno prišli domov, vtisi po izvrstni in zelo zahtevni evropski tekmi se še niso polegli.
„Zelo smo srečni, ker nam je uspela. A časa za slavje ni. Zdaj sem na vrsti jaz. Ne pet ali sedem dni po Evropi, ampak tri dni po tekmi se že vračamo v 1. SFL. Pred nami je zahtevno gostovanje pri KMN Tomaž Šic Bar, ki je zelo neugoden domačin, kjer nihče ne pride lahko do točk!“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina.

„Želimo nadaljevati zmagoviti niz,“ trener gostov ne skriva ambicije, da se njegova ekipa dokoplje do nove zmage v domači ligi. „V petek sledi nov test. Bistveno pa je, da smo dobro fizično pripravljeni, kar je osnova za vse,“ sklene Morina, ki bo imel v torek na voljo vse igralce.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | 1. SFL
    Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
    Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
  • 11.05.2024 | 1. SFL
    Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
    V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
  • 10.05.2024 | 1. SFL
    Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
    Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
  • 10.05.2024 | 1. SFL
    Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
    V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
  • 09.05.2024 | 1. SFL
    Naj se finale začne
    Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.
  • 08.05.2024 | 1. SFL
    V boljši formi in s pravim receptom v finale
    „Pred nami so resnično kvalitetne tekme. Zato vabim vse gledalce tako v Rogaško Slatino kot potem na Vrhniko. Pred nami je praznik futsala. Verjamem, da se bo zbralo tudi veliko naših navijačev. Povem jim lahko le to, da bomo moji igralci „trgali“ parket,“ sklene Simeunovič.
  • 06.05.2024 | 1. SFL
    Vedo, da v tej sezoni Silika še niso premagali
    V petek se s tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 29. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FK Dobovec, tudi branilec naslova, ter Siliko Vrhnika, ki je v finalu 1. SFL drugič zapored.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Znani termini finala in tekem za 3. mesto
    V zaključni fazi 29. državnega prvenstva članov nas čakata še finale in mali finale za končno 3. mesto. Za naslov prvaka se bosta merila FK Dobovec in FK Siliko, za 3. mesto pa THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Po koncu polfinalne serije 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko se bosta borila za naslov državnega prvaka v 29. sezoni 1. SFL, THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid pa odhajata v lov na bronasto kolajno.
  • 03.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko finalista 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko sta finalista 29. sezone 1. SFL. Vodilni ekipi ekipi rednega dela 1. SFL sta v trokoraku slavila zmago v polfinalu (s 3:0 proti Oplastu oz. THE Nutrition Extremu). Finalna serija, prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, se bo začela v petek, 10. maja. Prva tekma bo v Rogaški Slatini.

DELI NA