06.09.2021 | 1. SFL
Dočakali 1. zmago v 1. SFL

Dobrepolju je uspelo v velikem slogu priti do sploh prve zmage v 1. SFL v desetletje trajajoči zgodovini. V 1. krogu 1. SFL je Dobrepolje s 4:3 porazilo FC Bronx. V minuli sezoni so Dobrepoljci zaman čakali zmago, v 18 krogih so vknjižili remi in 17 porazov. Tudi zato ni manjkalo veselja in sreče v taboru ekipe, ki se lahko pohvali tudi z novo moderno dvorano.

Niso povesili glav, ampak so verjeli

»V prvem polčasu smo igrali dobro, pritiskali smo. Ko pa je bilo treba zaključiti akcijo, pa ni šlo. Bronx je imel štiri priložnosti v prvem polčasu, dosegel je tri gole. V garderobi med polčasom pa je bilo drugače kot v lanski sezoni. Igralci niso poveseli glave, ampak verjamejo v to, kar delamo,« po tekmi razmišlja Dani Kaljevič, trener Dobrepolja.

»Naši goli? Prvi trije so plod ekipne igre, vse smo odigrali na prekinjen šolski način. Zadnji gol za zmago 4:3 je bila mojstrovina našega fanta Urbana Pirnata, ki je že tretjo sezono pri nas. Zelo hvaležen in zelo prijeten fant, sicer pa letnik 1999, kot večina naših fantov,« nadaljuje Kaljevič.

Kot Pertič in Horvat

»Na Bronxe smo se pripravili, posvetili smo jim teden dni. Zelo sicer spoštujem in cenim igro, ki jo gojita trenerja Damir Pertič in Tomislav Horvat. Želimo igrati tako, trudimo se. Sem pa pričakoval, da bo Bronx v 2. polčasu kaj reagiral, pa ni,« priznava Kaljevič, ki z ekipo rad igra proti moštvom, ki so agresivna. »Ne maramo pa ekipe, ki igrajo zaprte,« dodaja Kaljevič, ki pogleduje v petek in gostovanje pri Siliku.

»Veselimo se tekme. Očitno smo tudi dobro fizično pripravljen. Zahvala za to gre Marjanu Oražmu, ki je z ekipo opravil 18 treningov. Dobro jih je pripravil, predvsem smo dali poudarek kordinaciji, eksplozivnosti in vzdržljivosti. V zadnjih desetih minutah petkove tekme naša igra ni padla,« še doda Kaljevič, ki bo z Dobrepoljem ta petek odigral 20. tekmo v 1. SFL.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobrepolje

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2021 | 1. SFL
  Ponovitev superpokala, vodilni Siliko v Posočje
  Današnji petek prinaša tekme 3. kroga 1. SFL. Vodilni Siliko odhaja v Kobarid, v Rogaški Slatini sledi ponovitev superpokala med Dobovcem in Litijo, v Dobrepolje prihaja novinec, povratnik v 1. SFL ekipa KMN Meteorplasta Šic Bar.
 • 14.09.2021 | 1. SFL
  Poraza v superpokalu niso pozabili
  »Ta poraz nas je le še podžgal. Tako je bilo tudi lani. Predvsem pa menim, da imamo ogromno rezerv v realizaciji. Precej priložnosti si ustvarimo, a težko prihajamo do zadetka. Bistveno je, motiv je jasen, ne 100, ampak 150-odstoten,« nadaljuje Turk, ki nameni še nekaj besed Litijanom.
 • 13.09.2021 | 1. SFL
  Pomoč tudi za futsal klube
  V minulih tednih smo začeli s sezono v 1. SFL in ŽFL, v teh dneh začenjajo drugoligaši, sledijo tudi tekmovanja mladih, ki jih Nogometna zveza Slovenije takisto namenja posebno pozornost. Pa ne le njim, ampak celotni nogometni družini, kamor sodi tudi futsal, ki je bil na zadnji seji IO NZS deležen nove podpore zaradi nastalih zavoljo pojava COVID-19.
 • 12.09.2021 | 1. SFL
  Navdušen nad fair play potezo kapetana
  »Menim, da smo si to točko zaslužili. Končni rezultat 2:2 je pravičen. Oplast je dominiral pri posesti, mi smo malce fizično padli, smo pa izkoristili svoje priložnosti. To je bil resnično pravi derbi,« je po delitvi točk v 2. krogu 1. SFL med FC Bronx Škofije in KMN Oplast povedal Damir Pertič, ki vodi ekipo z Obale.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Siliku vrh, Litiji derbi
  Siliko ostaja na vrhu 1. SFL, je edina ekipa s popolnim izkupičkom po 2. krogu. Litija je porazila Ptujčane (4:1), remija pa v Ljutomeru in Kopru.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra
  Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo popraviti vtis iz 1. kroga
  »Ta teden smo dobro izkoristili razmere za delo, cel teden smo imeli dvorano, kar prejšnji teden ni bilo. Kvalitetno smo trenirali, predvsem pa smo skušali odpraviti napake, ki smo jih naredili v Dobrepolju. Predvsem pa si želim, da bi se v domači dvorani proti Oplastu pokazali v boljši luči,« pa v imenu FC Bronx pove trener, tudi nekdanji izvrstni reprezentant, Damir Pertič.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Primorski derbi pred kamerami
  Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45.
 • 07.09.2021 | 1. SFL
  Z napadom premagali najbolj borbeno ekipo 1. SFL
  »Težko je bilo, po zaostanku 5:4 smo se vračali, povedli in zdržali do konca. Tekma je bila vrhunska za gledalce, doseženih je bilo vrhunskih 14 golov. Srečanje sem si potem pogledal tudi kot gledalec, najbolj bistveno pa je bilo, da smo zmagali. Je pa zanimivo nekaj, kar bi izpostavil tule: odkar obstajamo, nas je krasila obramba, napada ni bilo. Tokrat je bilo vse kontra temu, kar smo imeli dosedaj,« se je Mile Simeunovič, trener Silika lotil analize tekme.

DELI NA