01.06.2021 | 1. SFL
Dobovec in Litija po prvo zaključno žogo

S tekmo v Rogaški Slatini se nadaljuje finalna serija, za naslov se merita domači Dobovec in Litija, po dveh tekmah pa rezultat v zmagah poravnan, 1:1.

1.SFL, finale, 3. tekma, 1.6.
Dobovec – Litija (20.00)

finale, 4. tekma, 4.6.
Litija – Dobovec

finale, morebitna, 5. tekma, 8.6.
Dobovec – Litija

že odigrano:

finale, 1. tekma, 25.5.
FK Dobovec – FC Litija 6:1
 (2:0)
1:0 Matošević (6.), 2:0 Čujec (7.), 3:0 Čeh (26.), 4:0 Mordej (28.), 4:1 Lennon (30.), 5:1 Turk(33.), 6:1 Arnon (38./avtogol).

finale, 2. tekma, 28.5.
Litija – Dobovec 9:8
 (1:1, 2:2) (1:1 v zmagah)
1:0 Lennon (16.), 1:1 Čeh (19.), 1:2 Čujec (23.), 2:2 Jurić (40.)

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 3
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1

Poraz arhiviran, misli pri nocojšnji tekmi

Dobovec je doživel prvi poraz na domači sceni v 1. SFL v tej sezoni, Litija je na 2. tekmi zmagala po 6-metrovkah, pokazala psihološko stabilnost in naredila finale zanimiv.

„Ni nam bilo lahko, imeli smo dobljeno tekmo, zmago pa v žepu. Ustvarili smo si številne priložnosti, a nismo zadeli. Ni kaj dodati, ampak to tekmo dati v arhiv in vse sile usmeriti na torkovo srečanje,“ pravi trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.

„Z vsemi razpoložljivimi močmi gremo v to tekmo, ki je za nas izredno pomembna. Naredili bomo vse, da zabeležimo zmago. Ne bo pa lahko. Ves čas sem opozarjal na Litijo, ki porabi izredno malo priložnosti, da zabije gol. Zato bo treba biti zbran. Pa prepričan sem, da smo se tudi iz petkove tekme veliko naučili,“ dodaja Morina,ki meni, da je Litija tudi brez kaznovanega Gašperja Vrhovca in poškodovanega Mateja Fiderška kvalitetna ekipa. „Težko in hudo mi je zaradi Mateja. Na tem mestu mu želim hitro in uspešno okrevanje. Po drugi strani pa sem prepričan in vem, da pri potezi Roka Mordeja ni bilo slabega namena, da je le branil svoj gol,“ je še dodal Morina.

Litija je minuli petek ostala brez Fiderška, ki je ob duelu z Rokom Mordejem utrpel hudo poškodbo, ki ga bo za nekaj mesecev oddaljila s terena. Litijani so v petek zmagali za Mateja, prav tako pa bodo danes igrali zanj in vse do konca sezone.

„Ostali smo brez dveh izredno pomembnih igralcev, ki ju je izredno težko nadoknaditi. Zato bodo vsi ostali na toliko večji preizkušnji,“ pa pravi trener Litije Senudin Džafić, ki želi, da njegova ekipa popravi še nekaj stvari pred 3. tekmo.

Pomaganje

„Še vedno stojimo preveč stran od igralcev Dobovca. Ker imajo dovolj prostora, prihajajo do strelov. Tako smo dobili prvi gol v Litiji. Poleg tega pa stojimo predaleč drug od drugega. To se je videlo v primeru Kristjana Čujca, ki je zabil za 1:2. Naš zadnji igralec ni imel pomoči ostalih,“ opozarja Džafić, ki poudarja, da se vse začne pri obrambi, v napadu pa bodo stavili na individualno kakovost in prekinitve.

„Josip Jurić bo šel s položaja krožnega napadalca na bok, kjer bo nadomestil Mateja Fiderška. Namesto Gašperja Vrhovca bo začel Tine Šturm. Tako smo si zamislili,“ sklene Džafić.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2021 | 1. SFL
  Razpis za strokovni naziv Trener futsal UEFA B
  Predavatelji usposabljanja so Tadej Levstek, Dušan Razboršek, Andrej Dobovičnik, Štefan Tivold, Domagoj Šutalo, Marko Pocrnjič, Matjaž Železnik, Robert Misja, Iztok Kavčič, Elsner Branko in po potrebi še drugi zunanji sodelavci Nogometne zveze Slovenije. Vodja šolanj in usposabljanj Nogometne zveze Slovenije je Matjaž Jaklič.
 • 16.06.2021 | 1. SFL
  Ostajata tudi Čujec in Novak
  Trener Kujtim Morina bo v novi sezoni lahko računal tudi na dvojec Niko Cesarec&Marko Peček, ki sta takisto podaljšala sodelovanje z ekipo iz Obsotelja.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Litija predstavila novega golmana
  Z Vrhnike iz ekipe Silika se v mesto ob Savi seli golman Nejc Berzelak. Nejc, rojen je leta 1998, je kot vratar v 1. SFL odigral 106 tekem in kot vratar dosegel 21 golov. Bil je član tudi mlajših reprezentančnih selekcij, trenutno pa vratar članske reprezentance Slovenije.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Še trije podaljšali zvestobo prvaku
  V ekipi Dobovca nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono. Pred dnevi so potrdili, da bo trener ostal Kujtim Morina, v ekipi sta ostala tudi Damir Puškar in Rok Mordej. Klub iz Obsotelja pa je to pot potrdil, da v moštvu ostaja tudi trojec Žiga Čeh, Teo Turk in Vedran Matošević.
 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 06.06.2021 | 1. SFL
  Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono
  „Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Ko oboji želijo konec oplemeniti z bronom
  Danes pa bo zagotovo konec tekmovalne za članski ekipi FC Bronx Škofije in Siliko Vrhnika, ki bosta od 20. uri na Škofijah odigrali še drugo od dveh tekem za končno 3. mesto v 26. sezoni 1. SFL.

DELI NA

0