14.10.2020 | 1. SFL
Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije

Na Ptuju so pripravljeni na tekmo 6. kroga, ko bodo pred kamerami, to bo tekma meseca, od 20.00 dalje igrali proti Litiji, 10-kratnemu državnemu prvaku Slovenije.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.30)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

Presenečeni zaradi 5:0

Ptujčani, točneje FC Hiša daril Ptuj, so postavili novo futsal zgodbo. Na trenersko mesto je sedel nekdanji hrvaški reprezentant Robert Grdović, med okrepitvami je tudi članski reprezentant Jeremy Bukovec.

„Uvod v sezono je bil resnično dober. Morda lahko rečem, da nas je tako dober začetek celo presenetil. Veseli smo, ker smo zbrali 15 točk iz petih tekem. Še bolj smo veseli, ker naša igra napreduje,“ uvodoma pove Bukovec.

Ptujčani so po vrsti premagali Siliko, Sevnico, Mlinše, Bronx in Oplast.

Volja in želja

„V 1. krogu smo takoj porazili Siliko. Ta zmaga je morda v tej seriji petih srečanj celo največ vredna. Zakaj? Ker smo začeli verjeti, da se lahko kosamo z vsemi,“ pravi Bukovec, ki meni, da iz tekme v tekmo popravljajo obrambo. „Predvsem nam ne manjka volje in želje,“ še izpostavi Bukovec, ki izpostavi še taktiko in mladost, ki krasi zasedbo s Ptuja.

„Trener pričakuje, da igramo še bolj napadalno ter da smo v igri disciplinirani. To bo prišlo še z boljšo uigranostjo,“ izpostavi Bukovec (letnik 2000), za katerim je 27 tekem v 1. SFL, pet letos - v tem času pa je dosegel tri gole.

„Robert Grdović želi, da zabijem več golov. Potrudil se bom, da upravičim zaupanje,“ navrže Bukovec, ki se veseli petkove tekme.

Fideršek, Totošković in Lennon

„Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša Lennona ter Totoškovića in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“

Na Ptuju se zanašajo tudi na Boruta Ručno in Davida Laha, ki sta v lanski sezoni nosila dres Litije. „Radi pa bi tudi izkoristili nekaj slabšo igro Litije v obrambi,“ še opozori Bukovec, ki je vesel, ker se je iz Italije vrnil v Slovenijo.

0:2

V lanski sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat – gol razlika 7:1 v korist Litije, tekmi pa sta se končali s 3:1 in 4:0.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.12.2020 | 1. SFL
  Pred kamerami na Vrhniki, Simeunović hvali goste
  "So mlada ekipa, a je treba reči, da je Robert Grdović iz njih potegnil maksimum. Resnično kapo dol za vse, kar je naredil z njimi. Igrajo, izgledajo pa tako, kot da so vedno v izvrstni formi. Gledal sem nekaj njihovih zadnjih tekem. Predvsem me je navdušila ta njihova samozavest. Vsak od njih daje maksimum,“ pove Simeunovič, ki pravi, da so gostje to pot favoriti tekme, njegova zasedba pa v podrejenem položaju.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec suvereno, remi v Ljutomeru
  Siliko in Sevnica sta si na Vrhniki razdelila plen, 1:1 je bilo. Povedli so gostje, zadel je Sebastijan Drobne. V 18. minuti je na 1:1 izenačil Jure Suban, ki je tako postavil tudi končni rezultat. To je bila sicer 9. medsebojna tekma, štiri tekme je dobila Sevnica, dve Siliko, nocoj pa tretji remi.
 • 27.11.2020 | 1. SFL
  V pričakovanju 9. kroga 1. SFL
  Vodilni Dobovec želi dober uvod v sezono nadgraditi z uspehom proti FC Bronx. Za primat ob Savi bo derbi v Litiji, kamor prihaja 4. ekipa lige ŠD Mlinše. V Ljutomeru bo krasna tekma med domačinom in Ptujčani, ranjena leva se bosta pomerila na Vrhniki, Dobrepolje želi prvo zmago proti Oplastu.
 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).

DELI NA