Informativni dan

INFORMATIVNI DAN: 16. 2. 2024 ob 12:00

Mladi nogometaš, pozdravljen,

Letos smo vstopili v dvaindvajseto leto dela internatskih nogometnih razredov, pod okriljem NZS.

Skupaj z Gimnazijo Šiška in ŠC PET je Nogometna zveza Slovenije v vseh teh letih prispevala veliko znanih nogometnih imen (Bojan Jokič, Robert Berič, Nejc Skubic, Jure Balkovec, Jaka Bijol, Dejan Vokić, Žiga Frelih, Žan Karničnik …) ter zlatih maturantov, ki so kasneje zaključili študij doma ali v tujini.

Zavedamo se, da so šolske in športne obveznosti mnogokrat težko izvedljive in predstavljajo za posameznika napor, ki mu je težko biti kos. S programom Nogometnega razreda na enem mestu združujemo šolo in treniranje tako, da lahko dijaki uspešno zaključijo srednješolski program ter dosežejo optimalni športni napredek.

Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagamo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. V šolskem letu 2020/21 se tako na Gimnaziji Šiška šola 450 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega preko 150 nogometašic in nogometašev.

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programu ekonomski tehnik dobro razvit vzgojno-izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so uspešni v šolanju in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2020/21 je v obeh programih več kot 360 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 220 nogometašic in nogometašev.

Nogometni razred NZS (Gimnazije Šiška in ŠČ PET) želi vsem nadarjenim športnikom omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometaše in njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan, ki bo potekal 16. 2. 2024 ob 12 uri na Gimnaziji Šiška.

 

 

DELI NA