VPIS V NOGOMETNI ODDELEK V ŠOLSKEM LETU 2019/20

Zakaj bi postal dijak nogometnega oddelka Gimnazije Šiška?

:: Informativni dan: 15. 2. 2019 ob 12.00
:: Testiranje NZS: 5. marec 2019 pričetek testiranja ob 15.00, zbor igralcev ob 14.30 (v primeru slabega vremena je rezervni datum 12.3.2019)

:: Predstavitvena zgibanka za vpis 2019/2020

Ključni pogoji

V skladu s postopkom vpisa bodo v program Gimnazija/š sprejeti tisti dijaki, ki izpolnjujejo posebni vpisni pogoj za program Gimnazija/š (športni kriteriji).

Tudi Jaka Bijol:

V primeru omejitve vpisa bodo izbrani dijaki z večjim številom točk (učni kriterij) ne glede na šport, ki ga trenirajo. Izmed  po športnih in učnih kriterijih sprejetih kandidatov bodo najboljši nogometaši (šele sedaj je pomembna panoga!) povabljeni v nogometni razred:

  • najprej bodo v razred razporejeni dva do trije najboljši vratarji,

  • nato vsi kandidati s statusom A,

  • nato tisti s statusom B in

  • nazadnje še kandidati s statusom C.

Če v nogometnem razredu ne bo dovolj prostora za vse kandidate z istim statusom, bodo v nogometni razred izbrani tisti, ki bodo imeli boljše rezultate na  testiranju NZS*, ostali kandidati bodo razporejeni v klasični športni oddelek. Kandidati, ki ne bodo sprejeti v program Gimnazija/š, se bodo v skladu s postopkom vpisa lahko vpisali na druge srednje šole (rangiranje po prvem krogu; vpis na šolo, ki  ima prostor po drugem krogu), in če bo prostor lahko tudi v program Gimnazija (splošni oddelek) naše šole. Kandidati, ki bodo sprejeti v program Gimnazija/š, pa ne bodo razporejeni v nogometni oddelek, lahko (po drugem krogu vpisa) prenesejo prijavo na šolo, ki še ima prostor.   

Testiranje  NZS

Vsi kandidati za športni nogometni internarski oddelek, morajo opraviti testiranje. Testiranje vsebuje dva antropometrična testa  (telesna višina, telesna teža), šest motoričnih testov (skok v daljino z mesta, šprint na 20m, tek s spremembo smeri, vodenje s spremembo smeri, kombiniran polkrog) in oceno uspešnosti v igri. To so standardni testi, s katerimi se spremlja tudi napredek reprezentantov. Testiranje bo 5. marca na štadionu v Šiški v Ljubljani.

Testiranja motoričnih sposobnosti so obvezna za vse kandidate, ki se želijo vpisati v nogometni športni nogometni oddelek internatskega tipa, vsi ostali kandidati s panogo nogomet imajo možnost izboljšanja kategorizacije. S seboj imej športno opremo za testiranje na zunanjih igriščih, na umetni travi (obutev naj bo primerna za umetno travo - »kopačke«). Kandidati morajo s sabo prinesti tudi vprašalnik. V primeru poškodbe ali bolezni se obvesti izvajalce testiranja na NZS na tel.: 031 789 788 (Dejan Jelnikar)

:: Brošura.pdf ( kB)

S seboj imej tudi izpolnjen priloženi vprašalnik.

V primeru poškodbe ali bolezni, obvesti izvajalce testiranja na NZS na tel.: 031 789 788 (Dejan Jelnikar)

Če se ne boš udeležil testiranja ali izvajalce ne boš obvestil o vzroku izostanka, te bomo na Gimnaziji Šiška vodili v evidenci kandidatov za klasični športni oddelek in imaš kategorizacijo C. 

DELI NA