Generalni sekretar

MARTIN KOŽELJ

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 24. seji sprejel sklep o ponovnem imenovanju Martina Koželja na mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022–2026.

Koželj je v vlogo generalnega sekretarja NZS prvič stopil avgusta 2018. V prvem mandatu je posvetil veliko pozornosti uresničevanju Strategije 2020 in pripravi Strategije 2025, ki temelji na razvoju kakovosti nogometne igre. Nogometno zvezo Slovenije je učinkovito vodil skozi številne projekte na čelu z Uefa evropskim prvenstvom do 21 let, največjim prvenstvom v zgodovini NZS. Pod njegovim vodstvom sta bili izvedeni reorganizacija krovne nogometne organizacije in optimizacija poslovnih procesov, ki sta omogočili učinkovito odzivanje na posledice epidemije koronavirusa.  

43-letni magister managementa prepoznava številne izzive tudi na začetku drugega mandata. V prvi vrsti si bo v skladu z zastavljeno strategijo skupaj s sodelavci prizadeval za dvig kakovosti slovenskega nogometa na vseh ravneh, predvsem pa na strokovnem področju. Tako kot doslej, ostaja eden izmed poglavitnih ciljev nadaljevanje odličnega sodelovanja z Evropsko nogometno zvezo (Uefa), ki nudi nacionalnim nogometnim zvezam vso potrebno podporo. V luči tega vidi priložnosti pri prenosu znanj in izkušenj z razvitejšimi nogometnimi državami kot tudi še bolj plodnemu sodelovanju vseh, ki soustvarjajo slovenski nogomet, saj lahko le s skupnimi močmi hitreje in kakovostnejše dosežemo zastavljene cilje.

DELI NA