Trening talenti-Video test 26.09.2023

 • 14.06.2024 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja EP z Madžarska - Švica
  Drugi igralni dan turnirja, ko se bosta v soboto na drugi tekmi evropskega prvenstva v skupini A pomerila Madžarska in Švica (15 h) bo že na delu slovenska sodniška ekipa. Prvo tekmo sobotnega dne bo vodil najboljši slovenski sodnik Slavko Vinčić iz Maribora, v njegovi ekipi pa bodo še štirje Slovenci.
 • 13.06.2024 | Sodniki
  Kamp s tečajem za sodnike v Škofji Loki - 23.6. ob 9 uri
  Če prihajaš iz Kranja, Škofje Loke, Tržiča, Žirov, Železnikov ali Poljanske doline in iščeš izziv, imaš dober razlog, da postaneš nogometni sodnik. Zveza nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z NK Škofja Loka v nedeljo 23. junija ob 9. uri organizira #Poletni sodniški tabor# s tečajem za nove potencialne sodnike in sodnice.
 • 12.06.2024 | Sodniki
  Mariborski sodniki o favoritu EP
  Sodniki državne A liste Alen Borošak, Nejc Gergič, Uroš Rađević, Damjan Novarlić in Miha Kamplet (člani MDNS Maribor), so povedali kdo ima po njihovem mnenju največ možnosti za naslov 17. evropskega prvaka v Nemčiji (Uefa Euro 2024).
 • 11.06.2024 | Sodniki
  Poletni sodniški kamp 22.6 ob 9h - Ilirska Bistrica
  V Ilirski Bistrici, kjer se organiziran nogomet igra že od leta 1926 bo v soboto 22. junija Zveza nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z Medobčinskim društvom nogometnih sodnikov Koper in novim članom 3.SNL-zahod NK Bistrc Irbis organizira Sodniški kamp z brezplačnim tečajem za nove sodnike (-ce).
 • 09.06.2024 | Sodniki
  Sodnice na team buildlingu
  Na dan zadnje pripravljalne tekme slovenske nogometne reprezentance proti Bolgariji pred odhodom v nemški Wuppertal, kjer bodo Slovenci imeli bazni tabor tekom EP, so pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije včeraj organizirali #Ženski sodniški team building#, ki je bil namenjen vsem aktivnih sodnicam.
 • 08.06.2024 | Sodniki
  Sodniška info točka na 30. ŠIBS
  Na zahodni obali istrskega polotoka med petkom in nedeljo v Poreču v organizaciji Sindikata bančništva Slovenije - SBS- potekajo športne igre bančnikov. Ob robu igrišča za mali nogomet v Zeleni laguni je včeraj svojo sodniško bazo postavila tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije s sodniško info točko. 
 • 07.06.2024 | Sodniki
  20 novih sodnikov na Gimnaziji Šiška
  Na Gimnaziji Šiška je že več kot 20-let organiziran tradicionalni tečaj za nove nogometne sodnike, ki poteka znotraj obveznega dela prostih izbirnih vsebin dijakov in dijakinj v šolskem letu 2023/24. Pred skorajšnjim koncem šolskega leta je sodniški oddelek Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sklopu strateških usposabljanj za pridobivanje in povečanje števila nogometnih sodnikov tudi letos izpeljal predpoletni tečaj za nove sodnike na najbolj športni Gimnaziji v prestolnici.
 • 06.06.2024 | Sodniki
  Sodniške smernice za trenerje Uefa B
  V začetku tedna je izobraževalni center NZS, ki skrbi za usposabljanje trenerjev za pridobitev licence Trener UEFA B, organiziral II. modul, kjer je več kot 20 novih kandidatov imelo na programu Strokovno izobraževanje iz Pravil nogometne igre.
 • 05.06.2024 | Sodniki
  Goran Mijatović še naprej na čelu sodnikov MDNS Celje
  V naselju jugovzhodno od Celja so člani društva ki sodijo na Celjskem, Kozjanskem, v Posavju, Šaleški dolini, Zg. in Sp. Savinjski dolini, na skupščini zaupali še tretji mandat, ki ga je nastopil dosedanji predsednik in kontrolor sojenja Goran Mijatović iz Velenja do leta 2028.
 
 
 
Vprašaj sodnika

Na tem mestu nam lahko zastavljate vsa vprašanja, ki vas zanimajo, pa nanje ne najdete odgovora na naši spletni strani. Znotraj tega sicer ne bomo podajali tolmačenj posameznih spornih sitaucij na tekmah, saj je za to, ko bomo ocenili, da je iz izobraževalnih vidikov to potrebno, na voljo sodniški kotiček. Na vprašanja bomo praviloma odgovarjali po elektronski pošti, na pogostejša in zanimivejša vprašanja pa tudi prek naših socialnih omrežij.

 
Sodniški video priročnik

Približajte si delovanje sodnika - kako ukrepa sodnik po dosojenem prekršku, kakšna so priporočila sodnikom in pomočnikom za gibanje in postavljanje med igro in ob nadaljevanjih igre, kakšni so principi sodelovanja sodnika in pomočnika, kaj je potrebno za skladnost delovanja v ekipnem delu in kako postopata sodnik in pomočnik v posameznih situacijah med igro in ob prekinitvah ter kaj so prioritete nadzora sodnika in pomočnika.

V sodniškem video priročniku so prikazani praktični primeri sodelovanja sodniške ekipe, ki se običajno dogajajo na tekmah, posebna pozornost je namenjena tudi pravilu ofsajda s praktičnimi posnetki situacij vključevanja v aktivno igro in nastankom kršitve ofsajda.

 

VIDEO GALERIJA

Sodniški kotiček

V sodniškem kotičku objavljamo posnetke z ustrezno interpretacijo pravil igre predvsem v primerih, ko ocenimo, da je iz izobraževalnih vidikov za širšo javnost to umestno. To pomeni, da praviloma tu ne bomo interpretirali določenih situacij, ki so jasne (pa bodisi pravilne, bodisi nepravilne s strani sodnikov), temveč tiste, ki so zanimive z vidikov interpretacije pravil igre.

 

DELI NA